Politika

Krapović tražio sastanak za sedam dana

Sastanak predsjednika opštine Budva Marka Carevića sa koalicionim partnerima, koji je trebao da bude održanjuče, odgođenje za narednu sedmicu, saznaje Pobjeda. Sastanak je iz vladajuće koalicije, odložen na zahtijev lidera budvanskog odbora Demokrata Dragana Krapovića. Krapović je tražio odlaganje susreta za sedam dana. Centralna tema sastanka trebao je da bude protokol koji je Carević sklopio sa turskom kompanijom “Mia investments” i koji je ozbiljno uzdrmao vladajuću koaliciju u tom gradu.

Tim protokolom predviđeno je da opština turskoj kompaniji odobri gradnju luksuznog hotela “Mia Budva” i dvije zgrade od po 15 spratova u krugu Jadranskog sajma, ali uz obavezu da turska kompanija uporedo izgradi i opremi vrtić na lokaciji koju odabere lokalna vlast.

Dio vladajuće koalicije predvođen Demokratama, a uz podršku Crnogorske i Građanskog pokreta Ura, tražio je ranije da Skupština opštine poništi taj protokol, te da Carević odustane od obećanja da će opština dati saglasnost za gradnju hotela i dvije petnaestospratnice.

Carević je više puta naglašavao da protokol smatra dobrim i u interesu grada i da od njega neće odustati bez obzira na pritisak koalicionih partnera.

Sjednica SO, koja je po hitnom postupku bila zakazana za 4. jun nije održana, jer prethodno nije obezbijeđena većina za usvajanje dnevnog reda kojim bi bio razmotren zahtjev o poništenju protokola sa kompanijom “Mia investments”.

Sve to dodatno je narušilo odnose unutar vladajuće koalicije na realaciji Demoratski front Demokrate, Crnogorska i Ura, zbog čega je Carević i zakazao sastanak.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Velimir136@gmai
Gost
Velimir136@gmai

Irineja pitajte,Vucica konsultuje,
IZDAJNICI!

Fileopg
Gost
Fileopg

interesantno je primijetiti da Demokrate ne daju da se grade vrtići prvo u Baru aSad i u Budvi….Ako ko zna zašto molim ga da me prosvijetli….

Marko
Gost
Marko

Kakav je ovo strucnjak, ja mislim ne mozepodnijeti sto je Carevic bolji covjek pa onda i gradonacelnik…

Cikota
Gost
Cikota

Ovo su mogli i oni da dogovore. Da su bili sposobni.
Covjek je radnik a ne politicir, to njih ubi

Send this to a friend