Politika

Kreće ekonomska saradnja sa Južnom Korejom, doniraju brod za istraživanje mora

Južna Koreja uvijek je  spremna da pomogne prijateljskim zemljama i u tom smislu će nastaviti, kazao je ambasador Južne Koreje Hjong-ćan Čea  najavljujući realizaciju donacije broda Crnoj Gori u vrijednosti od 200.000 dolara za istraživanje mora. On je to saopštio u toku današnjeg sastanka sa potpredsjednikom Vlade Crne Gore Dritanom Abazovićem i ministrom kapitalnih investicija Mladenom Bojanićem.

“Abazović je istakao da Crna Gora Južnu Koreju smatra važnim i respektabilnim, prijateljski nastrojenim partnerom sa kojim želi unaprijediti odnose na više nivoa, naročito na polju privrede, zelene ekonomije, energetike, digitalne tehnologije, obrazovanja, razvoja preduzetništva, inovacija i razmjene znanja”, navodi se u saopštenju.

U tom smislu, kako su istakli,  Abazović je naveo da su najbolji pokazatelj odličnih odnosa dvije zemlje dvije vrijedne donacije koje je Južna Koreja uputila Crnoj Gori tokom krize COVID-19, u vidu 1000 PCR testova i 277.000 zaštitnih maski, koje su bile u vrijednosti od 200.000 dolara.

Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić naglasio je da između Crne Gore i Južne Koreje postoji ogroman prostor za unapređenje saradnje, naročito u oblasti privrede, kroz snažnije povezivanje crnogorskih i korejskih kompanija preko kancelarije Korejanske agencije za promociju trgovine i investicija (KOTRA).

“Zahvaljujući se na gostoprimstvu, ambasador Hjong-ćan Če naglasio je da je Južna Koreja uvijek spremna da pomogne prijateljskim zemljama i da će u tom smislu nastaviti, najavljujući realizaciju donacije broda u vrijednosti od 200.000 dolara za istraživanje mora”, ističe se u saopštenju.

Ambasador Hjong-ćan je naglasio da između dvije zemlje postoji dobra ekonomska saradnja, dodaju, koja se najbolje ogleda u tome da se između dvije države zapaža rast trgovinske razmjene.

“Govoreći o jačanju saradnje u oblasti kulture i povezivanja građana dvije države, ambasador Hjong-ćan je najavio organizovanje kulturno-umjetničkog događaja u Podgorici koji će približiti tradiciju Južne Koreje Crnoj Gori i njenim građanima”, zaključuje se u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Box
Gost
Box

Kako neuredna frizura zvaničniku jedne zemlje koja treba da uđe u EU. Odijelo definitivno ne čini čovjeka.

WTF
Gost
WTF

Neka neko makar nauči Abazovića kako da sjedi u ovakvim prilikama.

Send this to a friend