Politika

Krivokapić: Boreći se za pravedniju, bogatiju i prosperitetniju, državu socijalne jednakosti, izborićemo se i za Crnu Goru bez nasilja

Zdravko Krivokapić

Premijer Zdravko Krivokapić povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, istakao je da najsvježiji primjeri nasilja nad ženama u Crnoj Gori, okončani najtežim posljedicama po žrtve, porodice i državu, ukazuju da je lanac odgovornosti dugačak i neprekinut.

“Od karike koja se odnosi na preventivno djelovanje, do one koja se odnosi na sudsku i izvršnu vlast – očigledno je da su sveukupni mehanizmi eliminacije i zaštite od nasilja zakazali.  eđunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, prilika je da se preispitamo i odlučnije i otvorenije iskažemo odnos prema verbalnom, psihičkom ili fizičkom nasilju i posljedicama koje, nekada nepopravljivo, ostavljaju za sobom. Dosljedno poštovanje principa rodne ravnopravnosti, emancipacija žena i njihova inkluzija na svim nivoima i u  svim društvenim segmentima, zahtijeva dodatni napor koji su dužni da ulože zakonodavna, pravosudne, izvršne, upravljačke, socijalne i obrazovne institucije”, naveo je Krivokapić.

A onda je istakao.

“Trenutak je da na svaki, i verbalni zametak nasilja i diskriminacije, nad bilo kojom ženom, reagujemo civilizovano i vrlo odlučno, savjesno koristeći do kraja, sve mehanizme pravne države.  Dokazujući da nismo društvo nedodirljivih i nekažnjivih, boreći se za pravedniju, bogatiju i prosperitetniju, državu socijalne jednakosti, izborićemo se i za Crnu Goru bez nasilja. Dodatno prosvjetno angažovanje, brižnija socijalna zaštita, pravni lijekovi i njihova pravovremena i dosljedna primjena, siguran sam, ozdraviće sasvim naše društvo, pa i ženama i djeci, i svim građanima, bez obzira na pol, uzrast, vjeru, naciju ili ideološko usmjerenje, u potpunosti pružiti sigurnost, ugled i dostojanstvo”, navodi se u saopštenju premijera Krivokapića.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
rambo
Gost
rambo

do sada si se borio samo za tvoje privatne interese

nole
Gost
nole

G.premijeru do sada si se borio samo za tvoj privatni interes ane za gradjane

...
Gost
...

Evo trpimo godinu nasilje svake prirode, podjednako žene i muškarci.

Pečičanin
Gost
Pečičanin

Zar Vi ne vršite diskriminaciju nad majkama kojima je oduzeto pravo na doživotne naknade. Smiješni ste.

Nikola
Gost
Nikola

Dok ti je ona spodoba od radunovića dio vlade, žene se poštovat neće!!! Takav mentalitet nije postojao ni prije 100 godina, a ne sad!!

Send this to a friend