Politika

Krivokapić: Crna Gora u specifičnom, reformskom, tranzicionom i istinski proevropskom poletu

Krivokapić

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić, u okviru posjete Ujedinjenom Kraljevstvu, sastao se sa predsjednikom Donjeg doma Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva, Lindzijem Hojlom.  Krivokapić je kazao da Crna Gora želi da radi na jačanju političkog dijaloga sa Velikom Britanijom, istakavši da potvrdu tradicionalno prijateljskih odnosa predstavlja i činjenica da je 2018. obilježeno 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između dvije zemlje.

Premijer je naglasio da je za Crnu Goru od izuzetne važnosti parlamentarna saradnja, te da treba raditi na njenom daljem snaženju, kroz parlamentarna tijela i grupe prijateljstva, saopšteno je danas iz kabineta premijera.

„Crna Gora se nalazi u specifičnom, reformskom, tranzicionom i istinski proevropskom poletu! Želimo da učimo od najiskusnijih i da sarađujemo sa najboljima. Mi imamo zavidnu istoriju zborova i parlamentarizma, ali svakako da imamo šta da naučimo od jednog od najstarijih i najuglednijih Domova u kojima se njeguje polemički i kritički duh, ali i duh odgovornosti, duh tolerancije i zajedništva koji ima za cilj opšte dobro Ujedinjenog Kraljevstva“, poručio je Krivokapić.

Premijer je naglasio i da Vlada podržava rad Britanskog savjeta.

Hojl je poručio da Ujedinjeno Kraljevstvo želi da osnaži prijateljstvo dvije zemlje, te da unaprijedi parlamentarnu i ekonomsku saradnju.

On je istakao da Ujedinjeno Kraljevstvo podržava reformski put Crne Gore i da su spremni da pruže svu neophodnu ekspertsku pomoć.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nada Bojanić
Gost
Nada Bojanić

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂kuku i lele,vjeruješ li u to što pričaš!

Milija
Gost
Milija

Ne trebaju nama one emisije šaljivog karaktera ,imamo mi naseg premijera hahahahahahahahahahahahahaaaa

Milija
Gost
Milija

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Send this to a friend