Politika

Krivokapić i ambasador Đin: Crna Gora i Kina njeguju sadržajne odnose i u vremenu krupnih globalnih izazova

Ranko Krivokapić i Liu Đin

Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadora NR Kine Liu Đina, saopšteno je iz njegovog resora.

“Šef crnogorske diplomatije zahvalio je ambasadoru Đinu na diplomatskoj misiji u našoj državi, ocjenjujući da Crna Gora i NR Kina njeguju prijateljske i sadržajne odnose, čak i u vremenu krupnih globalnih izazova, kakav je epidemija, koja je od nas zahtijevala kreiranje novih mehanizama saradnje i komunikacije”, navodi se u saopštenju.

U kontekstu bilateralnih odnosa, sagovornici su apostrofirali ekonomsku saradnju, a kao najznačajniji infrastrukturni projekat izdvojili su prvu dionicu autoputa Bar-Boljare, kao trajni primjer crnogorsko-kineske saradnje.

Krivokapić je kazao da je Crna Gora posvećena daljem razvoju saradnje sa Kinom – kao značajnim akterom u međunarodnim odnosima.

“Ocijenjeno je da dvije države poštuju međusobne strateške i razvojne puteve, te da su za Crnu Goru vanjskopolitički prioriteti – kredibilno NATO članstvo i evropski integracioni put – polazne osnove međunarodnog djelovanja, na osnovu kojeg, između ostalog, Crna Gora razvija bilateralne odnose”, zaključuje se u saopštenju.

Send this to a friend