Politika

Krivokapić: Milatović i ja dijelimo slične vrijednosti, učiniće sve da ‘hram čovječnosti’ zavlada Crnom Gorom

Zdravko Krivokapić

Bivši predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić rekao je danas da će novoizabrani predsjednik Jakov Milatović dokazati da želi da bude predsjednik svih građana, za razliku od, kako je rekao, Mila Đukanovića.

On je ocijenio i da je Crna Gora na predsjedničkim izborima položila test tolerantnosti i test demokratije.

„Pobijedio je koncept koji je pokrenut 2020. godine, a to znači da se uvažavamo, poštujemo i govorimo o tome da možemo zajedno i ako različito mislimo“, rekao je Krivokapić za K1 televiziju.

On je dodao i da se na predsjedničkim izborima pokazala i značajna karakteristika demokratije, a to je smjenjivost.

„Gospodin Đukanović je imao apsolutnu vlast i apsolutna vlast se po svim principima apsolutno zloupotrebljava“, ocijenio je Krivokapić dodajući da je i to rezultat ovako ubjedljive pobede Milatovića, koji je „pokazao i sigurno će dokazati da želi da bude predsjednik svih građana Crne Gore, što Đukanović nije bio“.

Krivokapić je dodao i da je očekivao da će Milatović odnijeti ubjedljivu pobjedu uprkos pretpostavkama da će drugi krug predsjedničkih izbora u Crnoj Gori biti neizvjestan.

On je ocijenio i da je pad Đukanovića sa vlasti počeo sa njegovom željom da preuzme crkvenu imovinu.

„Sve je ovo krenulo onog trenutka kada je jedan čovjek koji ima moć i vlast, koji je previše ambiciozan da želi čak i da unizi crkvu, odnosno da napravi scenario da preuzme crkvenu imovinu i onda izdaje kao prostore za kafiće po čitavoj Crnoj Gori“, izjavio je Krivokapić.

Nakon izbora Milatovića za predsjednika Crne Gore, sa narednim parlametnarnim izborima je najvažnije da se krene u promjenu sistema vrijednosti, smatra Krivokapić.

„Ja i gospodin Milatović dijelimo slične vrijednosti i on će učiniti sve da ono što neko u filozofskom smislu naziva ‘hram čovečnosti’ zavlada Crnom Gorom, a tada će Crna Gora biti pomirena i imati dobre preduslove da ostvari sve ono što građani od nje očekuju“, naveo je Krivokapić.

On je zaključio da Crna Gora ne treba ništa da radi samostalno bez regiona i dodao da je Evropska unija njen jedini prirodni put u budućnost.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pedjoni
Gost
Pedjoni

Kad pomenu Hram,sto bi sa onom tvojom freskom?

🇲🇪Stubica🇲🇪
Gost
🇲🇪Stubica🇲🇪

Ne dao Bog da je poput tebe. Onda je još gore!!

D. G.
Gost
D. G.

Nadam se da ih neće saveznici preveslati kao i Vas profesore.

Grujo
Gost
Grujo

Moze li ovaj da sklopi recenicu da ne pomene hram, svetinju, crkvu, boga i slicno ?

Sembegar
Gost
Sembegar

Jes, vratiće ti fresku na zid!

Turbo
Gost
Turbo

Što ne vidiš da te ubaci neđe? Ka’ ti njega.

Milun
Gost
Milun

Opet ovaj ispliva 😂😂😂

Ivana
Gost
Ivana

Nije bila planirana otimačina crkvene imovine. Ko je pročitao zakon o slobodi vjeroispovjesti mogao se uvjeriti u to. Tamo je pisalo da će posebna komisija utvrđivati da li je imovina kupljena i izgrađena od strane nekadašnjih vladara Petrovića (nešto kao što je u današnjem sistemu Vlada tj. država), ili je to ipak imovina koju je kupila i izgradila MCP? Ako… Više »

Za nase potomke
Gost
Za nase potomke

Tako je ! Isti ste ! I jedan i drugi nikako ne možete pričati o vrijednostima ! Ljudskim , naravno .

Cheese
Gost
Cheese

Ja kao glasac DPS-a mogu samo da cestitam predsjedniku Milatovicu na velicanstvenoj pobjedi i volio bih da nas koji glasamo DPS drugi ljudi ne vide kao na nekakve neofasisticke bukace i urlace. Ne, ima takvih slazem se ali ima i nas koji volimo Srpsku bracu i sestre ali koji to ne smiju javno da ispoljavaju zbog upravo ovih bukaca i… Više »

Kvisling
Gost
Kvisling

Bravo, normalan covjek, ne avetinja ka neki!

gwido
Gost
gwido

ahahahhahhhahahahha

Loš
Gost
Loš

Ja BiH rekao da je spreman za savez sa crnim vragom da bi ostvario. uspjeh.Prvo je prezirao DF ,a u drugom krugu poletio im u zagrljaj..Prihvatio je Abzovićevu podršku,a povjeku su dokazane snažne veze sa organizovanim kriminalom

Send this to a friend