Politika

Krivokapić na neformalnom sastanku šefova diplomatija NATO-a u Berlinu

Ranko Krivokapić

Ministar vanjskih poslova (MVP) Ranko Krivokapić učestvovaće na neformalnom sastanku šefova diplomatija zemalja članica NATO-a koji se održava 14. i 15. maja u Berlinu, saopšteno je iz tog resora.

Šefovi diplomatija, kako se navodi, razmjeniće mišljenja po pitanju jačanja vojnog prisustva NATO-a na istočnim granicama alijanse.

“Takođe, teme sastanka u Berlinu uključiće i pitanja terorizma, novih remetilačkih faktora, kao i odnose Alijanse sa partnerskim državama i organizacijama, sa fokusom na zemlje Crnog mora, Zapadnog Balkana i Azijsko-pacifički region, kao i na produbljivanje saradnje i komplementarnog djelovanja sa EU”, dodaju iz MVP.

Učešće Krivokapića, biće prilika za potvrdu privrženosti Crne Gore politikama i vrijednostima NATO-a.

“U kontekstu rata u Ukrajini i njegovog uticaja na region Zapadnog Balkana, on će potvrditi da naša zemlja osuđuje rusku agresiju na tu zemlju, te naglasiti da aktuelna situacija nameće potrebu za intenziviranjem evropskog integracionog procesa”, istakli su iz MVP.

Na marginama sastanka, dodaju, Krivokapić imaće brojne bilateralne susrete sa šefovima diplomatija zemalja članica NATO-a, kao i sa zvaničnicima Alijanse.

Send this to a friend