Politika

Krivokapić: Pozivam sve partije većine da izaberu nepolitički Tužilački savjet

Zdravko Krivokapić

Pozivam sve partije, a naročito partije većine da pokažu političku odgovornost tako što će izabrati nepolitički, a profesionalan Tužilački savjet, poručio je premijer Zdravko Krivokapić.

“Izbor novih članova Tužilačkog savjeta u skladu sa nedavno usvojenim zakonima o tužilaštvu, ključni je korak ka uspostavljanju nezavisnog i profesionalnog vrhovnog državnog tužilaštva i početku ozbiljne i bespoštedne borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala na visokom nivou”, navodi premijer.

Prema njegovim riječima, građani su 30. avgusta većinski glasali da bi dočekali da pravda stigne one koji su gazili ustave i zakone i krali državu i građane, a čiji su dosijei zaključani u fiokama.

“Pozivam sve partije, a naročito partije većine da pokažu političku odgovornost tako što će izabrati nepolitički, a profesionalan Tužilački savjet”, napisao je Krivokapić na Twitteru.

Kako ističe, građani su sve nestrpljiviji da počne primjena vladavine prava, jer su svi mehanizmi potrebni za njeno uspostavljanje u rukama parlamenta

“Interesi građana i države iznad su svakog pojedinca i svake političke partije. Promjene u tužilaštvu nisu moguće bez hrabre odluke Skupštine”, zaključio je Krivokapić.

5

avatar
1000
4
1
0
 
5
MickoAhaBarkaMiliNiki
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Aha
Gost
Aha

Pa DPS je vecina,ako cete realno,vi ste se jedva sastavili.

Micko
Gost
Micko

jes zato su u opoziciju

Barka
Gost
Barka

Ne mlati Rukoljube,. Em sto si nesposoban, em te poslanici hvataju u lazi. Stalno. Kome si takav potreban?

Mili
Gost
Mili

Izabraće oni prvo tebi leđa da vide

Niki
Gost
Niki

A ti si bjese?

Send this to a friend