Politika

Krivokapić putuje u London, sastaće se sa Borisom Džonsom

Premijer Zdravko Krivokapić boraviće u utorak i srijedu, 6. i 7. jula, u bilateralnoj posjeti Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske.

On će se tokom dvodnevne posjete sastati sa premijerom Velike Britanije Borisom Džonsonom i ostalim britanskim zvaničnicima. To će biti prvi bilateralni susret premijera dviju zemlja u njihovoj istoriji.

“Crna Gora i Velika Britanija njeguju tradicionalno dobre i prijateljske međudržavne odnose i dijele zajednički sistem evroatlantskih vrijednosti, pa će stoga, posjeta premijera Krivokapića Londonu biti usmjerena na njihovo dodatno snaženje budući da je Velika Britanija veoma značajan i pouzdan spoljnopolitički partner Crne Gore, posebno kada je u pitanju savezništvo u okviru NATO saveza. Posjeta će biti od posebne važnosti u cilju obezbjeđivanja nastavka britanske podrške reformskom procesu Crne Gore, usmjerenom ka daljem demokratskom uzdizanju i institucionalnom jačanju”, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Takođe, dodaju, posjeta predstavlja potvrdu sve intenzivnijeg političkog dijaloga koji dvije zemlje razvijaju, ali je ujedno i prilika za pokretanje tema od obostranog interesa i razmjenu iskustava o načinu ostvarivanja strateških ciljeva.

Tokom posjete će se nastaviti i razmjena mišljenja o bezbjednosnim izazovima i aktuelnostima, kako na Zapadnom Balkanu, tako i u Evropi, ali i na globalnom planu.

U delegaciji Vlade, pored premijera, biće ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović i direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Vukšić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Valter
Gost
Valter

Haha…

Atos
Gost
Atos

Da li je ovo podrška, mislim da jeste

CCCCCC
Gost
CCCCCC

Podrška i program rada za natedni period haha

Cg kontras
Gost
Cg kontras

Ja pomislih da ce kod kakvoga popa.

Radijator
Gost
Radijator

Prvi susret u istoriji CG…
Mislim da je sad dovoljno jasno ko koga podrzava

Slavica
Gost
Slavica

Ako vam nije do sada bilo jasno, sada je samo potvrđeno da je Krivokapić miljenik Velike Britanije. Ovo je prvi susret premijera Crne Gore i Velike Britanije u istoriji.

Autohton 100%
Gost
Autohton 100%

Da nije zbog baronice posao?😂

Tivat - EU
Gost
Tivat - EU

Cuvaj se Boris jer ovaj ljubi ruke !

Monako
Gost
Monako

Djaba kada ima njihovu podršku ne mogu mu ništa!!! Ostaje premijer! A i DPS je sad valjda jasno sve!

libra
Gost
libra

Samo da ne bude saginjanja i ljubljenja 🤣

Mico
Gost
Mico

😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Titov pionir
Gost
Titov pionir

Povedite popove sa vama obavezno

PG Dioclea
Gost
PG Dioclea

Da Britanci baš mnogo vole kad se popovi miješaju u politiku…

Titov pionir
Gost
Titov pionir

Da ako prekrste u srbe i Engleze jer jedino to znaju

Send this to a friend