Politika

Krivokapić: Puzajuća agresija Srbije na Crnu Goru može prerasti u aktivniju, potrebno preduzeti pravne akcije

Ranko Krivokapić, Foto: gradski.me

Prisustvo pojedinih funkcionera Srpske napredne stranke iz Niša u Budvi i njihovo direktno učestvovanje u predizbornoj kampanji DF-a direktan je atak na Ustav Crne Gore, tvrdi šef diplomatije Ranko Krivokapić.

Pocrtava i zašto.

“Mislim da član 54 Ustava zabranjuje djelovanje političkih organizacija iz inostranstva. Imajući u vidu da su povratnici, očigledno da postoji politička volja da se oni ne uhapse i ne procesuiraju jer je to politički rečeno puzajuća agresija, čime ta norma u Ustavu pokazuje da je na djelu puzajuća agresija druge države na Crnu Goru i tu država mora reagovati”, objašnjava Krivokapić.

A upravo nereagovanjem, kako dodaje, pokazujemo šta je politička volja u crnogorskoj vlasti. Političke strukture koje su na vlasti u Srbiji, podsjeća Krivokapić, to rade godinama. Situacija koja se događa u Budvi oslikava nemoć i nespremnost da se brani krovni pravni akt. Jedina dobra okolnost je, kako kaže, to što smo punopravna članica NATO-a.

“Da nema tog elementa siguran sam da bi puzajuća agresija prešla u aktivniju nego što je trenutno, što ne znači da neće. U sklopu ruskog uticaja na određene političke subjekte i njihovo finansiranje, zna se jasno koji su i što su. Pozvao sam tužilaštvo da postupi po saznanjima i zatraži informacije od naših NATO partnera, kako bi preuzeli pravne akcije, jer će oni iz onoga što je sada puzajuće prerasti u aktivni dio u zavisnosti od volje onih koji ih finansiraju”, smatra Krivokapić.

Specijalni državni tužilac, Vukas Radonjić, kazao je da nije upoznat sa tom informacijom i da ona nije u domenu SDT-a.

“Djeluje mi da se tim trebalo baviti Osnovno državno tužilaštvo, i to tek onda kada policija kao organ koji obezbjeđuje državnu granicu i donosi rješenja o zabrani ulaska iz određenih razloga u skladu sa Zakonom o strancima procijeni da o tome postoji osnov sumnje da je učinjeno krivično djelo koje se goni po službenoj dužnosti”, istakao je Radonjić.

Poslanik DPS-a Luiđ Škrelja je, govoreći o aktivnostima funkcionera druge zemlje u predizbornim radnjama, kazao da je nažalost to već viđen scenario, podsjećajući da se to dešavalo i uoči prošlogodišnjih lokalnih izbora u Nikšiću.

“Svako ko to radi i proglašava izbore bitkama, ne misli dobro građanima Crne Gore. Izbori su demokratski čin, čak i u monizmu. Zašto tenzije, zašto maskirna lica, zašto neko sa strane koji je plaćen da bi poremetio odnose među građanima? Hoćemo li posle da nastavimo da živimo sa tim ljudima?”, upitao je Škrelja.

Stranka slobode i pravde juče je saopštila da su načelnik Nišavskog okruga Petar Babović, odbornik Miroslav Đokić, te radnici lokalnih preduzeća Dušan Mihajlović, Olivera Đorđević i Jelena Denić, trenutno u Crnoj Gori kako bi pomogli partnerima u kampanji za predstojeće lokalne izbore. Iz Stranke slobode u pravde podsjetili su i na prošlogodišnju aferu, kada je osam niških naprednjaka protjerano iz Crne Gore zbog učestvovanja u izbornoj kampanji u Nikšiću.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Leka
Gost
Leka

Protjerati doticne trajno i rijesen posao!

oooo
Gost
oooo

Striktno postujte Zakone i Ustav i da vidite kako ce se smirit i Srbija i Rusija.

Slavica
Gost
Slavica

Sva Crna Gora zna da se nis preselio u Budvu osim tuzioca radonjic

Zeta 🇲🇪
Gost
Zeta 🇲🇪

Srbija i Popovi sa urašima i df ne miruje treba ji stat na put

Send this to a friend