Politika

Krivokapić sa Radmanom: Nadam se da ćemo riješiti pitanje Prevlake

Premijer Zdravko Krivokapić, dočekao je danas u Vili Gorica ministra vanjskih i evropskih poslova Hrvatske Gordana Grlića Radmana, i tom prilikom istakao da Crna Gora želi da unaprijedi saradnju sa svim partnerima, posebno sa susjedima kao što je Hrvatska, te se nada da će naša zemlja u budućnosti, u duhu evropske agende, bilateralnim putem i formiranjem Komisije riješiti i pitanje Prevlake.

Premijer je izrazio zahvalnost zbog solidarnosti koju je Hrvatska pokazala prema Crnoj Gori, opredjelivši deset hiljada doza vakcina.

Krivokapić je poručio da se nada da će obje države i region što prije izaći iz krize koja je izazvana pandemijom COVID-19, te da će nastupajuća ljetnja sezona biti dovoljno uspješna za obje države čije ekonomije su strateški naslonjene na turizam.

Premijer je istakao da je i ranije navodio prošlogodišnji primjer hrvatske turističke privrede, kao model kako Crna Gora mora i može da privređuje u novonastalim okolnostima.

„Želimo da unaprijedimo saradnju sa svim partnerima, posebno sa susjedima kao što je Hrvatska, sa kojom inače imamo izuzetnu saradnju u svim oblastima. Nadam se da ćemo u budućnosti, u duhu evropske agende, bilateralnim putem i formiranjem Komisije riješiti i pitanje Prevlake”, rekao je Krivokapić.

Premijer je upoznao hrvatskog ministra Radmana i sa prioritetima u pristupnim pregovorima kao i sa komplikacijama koje su nastale prilikom izmjena tužilačkih zakona, a koje su bile inicirane od strane parlamentarne većine, sa ciljem da Crnu Goru dovedu do što bržeg zatvaranja poglavlja 23 i 24.

„U tom pravcu očekujemo i pomoć Republike Hrvatske, kako bi Crna Gora postala sljedeća članica EU, a naše vrijednosti bile sastavni dio evropskih vrijednosti ”, naglasio je predsjednik Krivokapić.

Ministar vanjskih i evropskih poslova Hrvatske, Gordan Grlić Radman, rekao je da je Hrvatska spremna da sa Crnom Gorom podijeli sva svoja pregovaračko – pristupna ekspertska iskustva, naročito u dijelu koja se tiču poglavlja 23 i 24.

„Hrvatska ne zaboravlja pomoć koju ste nam uputili nakon razornog zemljotresa koji je zadesio Petrinju i njenu okolinu. Prenosim vam i ličnu zahvalnost i pozdrave vašeg kolege, a našeg premijera Andreja Plenkovića. U duhu dobrosusjedstva i najboljih želja, Hrvatska će građanima Crne Gore vrlo brzo isporučiti 10 hiljada doza cjepiva”, naglasio je ministar Radman.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
ZG ❤ HN
Gost
ZG ❤ HN

Nadam se da većina ljudi u CG shvaća da im je HR dosad pokazala da im je najbolji prijatelj u regionu te da nama nikavih pretenzija izuzev želje za prijeteljskim odnosima i pomoći ulasku u EU. Neka je vječna CG !

eko
Gost
eko

A ne dirajte ništa.Čega se vi apostoli dohvatite sve osušite.

Send this to a friend