Politika

Krivokapić: SPC se ne miješa u moje izbore, neću dirati mauzolej

Zdravko Krivokapić

Ne bi trebalo da bude prepreka u formiranju nove Vlade, kazao je u intervjuu za Novu M mandatar Zdravko Krivokapić. Mandatar ističe da se SPC nije miješala u njegov izbor, niti sugerisala sastav Vlade, kao ni mitropolit Amfilohije. Mauzolej, tvrdi on, neće biti diran, ali dodaje da je kapela zavjet čitavoj Crnoj Gori.

<<<Mandatar: Ako imate vjeru nećete se zaraziti pričešćem istom kašikom<<<

<<<Krivokapiću sad korupcija kriva za prenošenje koronavirusa<<<

Očekujete li da će Vaš predlog Vlade 2. decembra dobiti podršku svih političkih partija nove parlamentarne većine?

Krivokapić: Apsolutno ja to očekujem. Jer ja vjerujem onima koji su dali podršku da ja budem predložen, a sada sam i u tom statusu mandatara, jer, valjda, ako nešto potpišete u određenom vremenskom periodu, to važi kao podrška do trenutka kada ta vlada iskaže neke negativne rezultate.

Mnogi vam zamjeraju personalna rješenja u Vladi. Kažu da baš i nijesu posrijedi eksperti. Da li je ovo ekspertska ili politička Vlada? Dritan Abazović već osam godina je poslanik, bio je u dvije partije… Tu je Mladen Bojanić, koji je bio takođe poslanik Pozitivne, a kasnije i predsjednički kandidat?

Krivokapić: Ovo je apsolutno ekspertska Vlada i ja mislim da ne postoji nijedan jedini razlog, niti princip koji bi mogao to da opovrgne. Abazović je predložen i ja sam želio da taj konsenzus bude mjera našeg funkcionisanja, od strane svih političkih partija, jer je on jedini lider koji u tom trenutku nije bio prisutan nigdje, a mislim da je ta koalicija zaslužila, jer da nije bilo URE ne bi bilo ni ove današnje priče. Mladen Bojanić je jedan rijedak stručnjak, bez obzira na to što je nekad bio poslanik.

Jeste li Vi bili kandidat Srpske pravoslavne crkve, kako je više puta kazao gospodin Andrija Mandić, evo posljednji put u odgovoru biznismenu Daki Davidoviću?

Krivokapić: Vidite, ja jesam vjernik, ali to ne znači da se SPC miješala, niti u sastav ove Vlade, niti mi je sugerisala bilo šta. Ja sam srcem, voljom i odgovornošću krenuo u proces zaštite upravo svetinja i to ne samo pravoslavne crkve, već svih svetinja u Crnoj Gori.

Kakav je bio vaš odnos sa pokojnim mitropolitom Amfilohijem? Znamo da Vas je podržao…. Da li vam je Vam sugerisao političke odluke, evo prilike da se razjasni fama oko toga?

Krivokapić: Blaženopočivši mitropolit je bio možda i najznačajnija ličnost u posljednjih 100 godina. I ta njegova širina, pogled, ali i nekad i oštra i jasna riječ je daleko zvučala i on se trudio svim svojim bićem da preporodi Crnu Goru. Nikada meni nije dao nijednu političku poruku. Eto, to vam je istina.

Među predloženim kandidatima za ministre dosta je, kako jedan dio javnosti smatra, osoba bliskih Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Da li će to značiti i dalje veće uplitanje crkve u državna pitanja?

Krivokapić: Vi znate da imate i ministara koji nijesu bliski SPC. Nisam o tome vodio računa, niti imam namjeru da bilo šta mijenjam što je definisano Ustavom i zakonom. Ta odvojenost u sekularnoj državi crkve i države samo mora da bude jasna, definisana i precizirana. To zakon o slobodi vjeroispovjesti, nažalost, koji je pobudio sve nas, nije iskazivao.

A kada smo već kod crkve, pitanje koje se nameće je šta će se desiti sa Zakonom o slobodi vjeroispovjesti? Hoće li doći do izmjene ili povlačenja. Sa obzirom na to da se Abazovićeva URA protivi povlačenju?

Krivokapić: Naravno da ću to prepustiti ministru pravde i ljudskih i manjinskih prava da predloži najoptimalnije rješenje u ovom trenutku, u saglasnosti sa svim političkim subjektima i svim zainteresovanim stranama. Ne bih žurio s procjenama, tri rješenja su na stolu, trebalo bi napraviti dobru analizu i naći najbolje moguće rješenje.

Oštre riječi na Vaš račun dolaze iz DF-a, koji Vam je dao podršku na izborima, kao i, kako oni navode, partijsku infrastrukturu. Optužbe idu od toga su da ste bili glasač DPS-a, da radite za medijske tajkune, da ste igrač Srpske pravoslavne crkve. Šta je dovelo do tih spekulacija – evo prilike da odgovorite na ne baš naivne riječi?

Krivokapić: Ako bih obraćao pažnju na to, onda bih sve vrijeme samo odgovarao i ne bih ništa radio. Pošto sam se ja opredijelio da rad bude mjera našeg iskaza, u svim elementima, mi smo ovdje, kao tim, zajednički radili 14 do 16 sati. Znam da te izjave su upućivane i mnogo oštrije, u tim ličnim i verbalnim odnosima koje sam imao ne samo sa predstavnicima političkih subjekata DF-a, nego i drugima. Ali ako je to neki put da bi se svi pročistili, ja sam spreman da to pročišćenje bude do kraja.

Pojedini čelnici Demokratskog fronta usko sarađuju sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Imali ste priliku i nedavno da se sastanete s njim, kada je bio u Crnoj Gori. Da li ste razgovarali i o čemu, u kakvim ste Vi odnosima s predsjednikom Srbije?

Krivokapić: Što se tiče tih riječi, to su bile kurtoazne riječi, koje smo razmijenili u trenutku njegovog dolaska, kada smo stajali ispred Hrama i prilikom odlaska gospodina Vučića.

Dakle, Aleksandar Vučić vam nije sugerisao neka politička rješenja? Ne samo personalna?

Krivokapić: Ne.

Vaša izjava za jednu televiziju da su Crna Gora i Srbija dvije srpske države je naišla na revolt, posebno tvrdog crnogorskog biračkog tijela. Šta imate da poručite građanima u tom smislu?

Krivokapić: To je bila namjera da se iskaže da Srbija i Crna Gora treba da imaju najbolje odnose, da ti odnosi ne zavise od personala koji je trenutno na čelu jedne ili druge države. Da oni mora da budu institucionalizovani. Da svi građani Crne Gore koji osjećaju bliskost sa Srbijom, to mogu jednostavno da iskazuju, kao i građani Srbije, koji su porijeklom i imaju tradiciju koju vezuju za ove prostore. Ako ne napravimo tu relaciju, onda smo mnogo izgubili.

Da pređemo na ono što je sad na dnevnom redu najprije. Ono što je privuklo pažnju je spajanje resora kada je posrijedi Vaša vlada. Pored toga što su četiri resora spojena u jedan, sporno je i to što Crna Gora kao turistička zemlja neće imati Ministarstvo turizma, ali ni saobraćaja. Kako će sve to da funkcioniše?

Krivokapić: Ako želimo da posmatramo to novo ministarstvo ekonomskog razvoja, to su sve afirmativne ekonomske akcije. Među tim akcijama, jedna koja sigurno nije zanemarena je turizam. Naš priliv sredstava na godišnjem nivou najčešće je vezan za turizam i iznosi negdje oko 25 posto ukupnog iznosa. To je nešto što nigdje u Evropi, niti u svijetu nije dobra praksa, što znači da želimo da postignemo uravnoteženje da podstaknemo industrijsku proizvodnju, mala i srednja preduzeća, IT sektor, ali i taj segment koji ćemo unaprijeđivati, a to je turizam.

Kandidatkinja za ministarku koja je privukla najviše pažnje i o kojoj se najviše govorilo, svakako je profesorica Vesna Bratić. Pojedine nevladine organizacije tražile su i povlačenje njene kandidature. Pažnju su privukli njeni stavovi i istupi na društvenim mrežama, o četništvu, ali i stav o Borisu Dežuloviću, gdje ga je nazvala ustašom, te ideja o izmiještanju mauzoleja s Lovćena, kako je kazala – kamen po kamen. Jeste li Vi istog stava?

Krivokapić: Ono što će biti praksa rada vlade od trenutka kada bude uspostavljena je da ćemo morati da vodimo računa da nikoga ne vrijeđamo, da ne izazivamo bilo kakve podjele, dovoljno je Crna Gora podijeljena. Ne želim da komentarišem djelo gospodina Meštrovića, ali ne treba ništa pomjeriti, sve treba ostaviti. Zavjetna kapela je zavjet čitavoj Crnoj Gori, kako će Crna Gora da se odnosi prema tome, to ćemo da vidimo u nekom narednom vremenskom periodu.

Recite nam, molim Vas, Vaš stav o učešću i miješanju, te ulozi biznismena Dake Davidovića u cijelom procesu. Svjedoci smo oštrih riječi između njega i šefova Demokratskog fronta i to opet, čini se, da oni koji su stajali iza vas, kao da bacaju sjenku na vaš angažman i rad kao mandatara?

Krivokapić: Ja ne bih kometarisao te relacije, to treba neko drugi da komentariše. Nekih puta, sam sa sobom, razmišljajući, dođem do toga da je možda u pravu jedan moj rođak, koji je rekao “Zdravko, najbolje bi za njih bilo da se nisi rodio, al’ šta ćeš, kad si već tu”. To je najbolji odgovor na to pitanje.

Zanima nas sve, a već je i bilo govora o tome – da li imate namjeru da formirate sopstvenu partiju?

Krivokapić: Ja sam jasno rekao – ja lično osnovati partiju neću. Ko će osnovati neke druge partije, vjerujte da me to ne interesuje.

Vi ste dugogodišnji profesor. Ušli ste u politiku kao iskusan čovjek sa ozbiljnom reputacijom…. Da li ste se i jednog trenutka pokajali, s obzirom na to da ste izloženi velikim pritiscima?

Krivokapić: Nema čovjeka koji u jednom vremenskom periodu ne pita samog sebe “Šta će mi ovo”. Ja često uhvatim sebe, citirajući vladiku Danila, koji kaže “sirak tužni bez iđe ikoga”. I to me uhvati jedan trenutak. Onda kažem, ovaj narod očekuje upravo od mene da napravim taj važan iskorak.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mestar
Gost
Mestar

Jeste gledali onaj film Lazov Lazov?

Caramdjordje
Gost
Caramdjordje

Ne da neces no mu ni pric neces dok je ijednoga Crnogorca!Ishhh

Vule
Gost
Vule

Kakav umišljeni pajac!

Super Mario
Gost
Super Mario

Mauzolej treba ukloniti,nije Njegoš ,Lenjin,mao ,Tito ….to je sprdnja i poniženje Crne Gore…Kada su Austrougari srušili kapelu (crkvu)i makli njegoša sa lovćena da bi ponizili crnu goru ,redove austrougara su posebno popunjavali sloveni koji su bili pod njihovom vlašću ….Ko god da je napravio kapelu je osvjetlao obraz Crnogorcima i to je bila Njegoseva kapela…Komunisticka partija crne gore je protivno… Više »

Milan V.
Gost
Milan V.

Premjesti ga snagom vjere i nema problema, niko ti nece rijeci reci

Ojha
Gost
Ojha

Ti neces, a popadija…..

Vule
Gost
Vule

Covjeka da je za krace vrijeme saopstio vise gluposti nijesam vidio. Mozda Bratic… Ne znam. Treba publikovati.

Šejks
Gost
Šejks

“Ovaj narod ocekuje upravo od mene”…haha…kako su mu strane adrese nabildovale ego!
Ko visoko leti nisko pada.

Sandra
Gost
Sandra

Hahaha, srecom pa ce ti vladavina biti kratkog vijeka…

BOSS
Gost
BOSS

Ajde oladi sa mauzolejom! Jer znas da od toga nema nista ionako si privremeno tu sa Drtanom.PIH

Terry
Gost
Terry

Elegantno je izbjegao odgovor na pitanje “Srbija i Crna Gora dvije srpske drzave”?
Srbija je Srbija,Crna Gora je Crna Gora bila,jeste i biće! To bi trebao biti jasan odgovor da je htjeo da odgovori!

Karl
Gost
Karl

To bi ti zadnje bilo ostavite se kopanja i prevrcanja istorije posveti se ekonomiji i slicnim pitanjima pa da vidimo sto ce biti

Pala vlada
Gost
Pala vlada

Mozes samo mislima pomjerati i mauzolej i crnogorce..drugacije NE..I ti i sva ta tvoja ekipa zastidna izdajnicka

Zvizdan
Gost
Zvizdan

Neces ,budi siguran u to

Super Mario
Gost
Super Mario

Oćemo Zvizdane budi siguran ,Crna je Gora Gora Crnogoraca i micemo podići crkvu i najvjerovatnije maci mauzolej

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Dobra djela leze u dobrim namjerama, mandatare.

ratko
Gost
ratko

I da oces- neces

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Sigurno se ne mijesa vise SPC, dala je savjete, mandatar ih prihvatio i sto bi se vise mijesala.

Vaše ime
Gost
Vaše ime

strah me da ga ne pomjeri snagom vjere….xexexe

MNE
Gost
MNE

Mijese i te kako,kakva ti je ministarka cetri ministarstva,a ne umije putem ici a ne cetri resora da vodi,bruka i sramota

Saša
Gost
Saša

Suplja prica

Triol
Gost
Triol

Neka ga niko ne pusta da gleda put lovcena e ce ga preselit u zetu.

PG 081
Gost
PG 081

Treba pustit covjeka da vjeruje u tisini jako mozda napravi rokadu Rumija- Lovcen… Marvel can’t wait for a new hero

Gren
Gost
Gren

Jako je tuzno sto za mandatara imamo covjeka koji ni o jednoj gorucoj temi nema jasan stav. Kao mandatar trebao bi da preuzme odgovornost i istupi u javnost sa jasnim rjesenjima. Zato su ga valjda pristalice SPC (za koju kaze da se nije mijesala a Risto Radovic je javno pozvao sve da glasaju za njega) glasale. Nit je vino, niti… Više »

Julije Cezar
Gost
Julije Cezar

Kocka je bačena!

Milosh
Gost
Milosh

On Crnogorcima obecaje da mauzolej nece biti diran hahahahaha Obecajemo mi tebi: dodji da probas.

Crnogorac 100%
Gost
Crnogorac 100%

Naravno da neće dirati Mauzolej, koji je ustvari realizovana narudžba kralja Aleksandra. Ko je malo bolje informisan zna da se Mauzolej može više vezati za Aleksandra , nego srušena kapela. Taj mauzolej je Aleksandar naručio kod Meštrovića, ali Crkva nije dala da se postavi, već su tražili obnavljanje srušene kapelice. O velikom prijateljstvu Meštrovićevom i Aleksandrovom možete pročitati u Meštrovićevim… Više »

Mima
Gost
Mima

Nećeš dirat?! Kao da je to do tebe!

Bata Cucka
Gost
Bata Cucka

Da ti se miješa crkva to i budale znaju i da te dovela na vlast.
Muzej nećeš i nesmiješ taknut i to znaš , nemaš što da nas podsjećaš.

Vaše ime
Gost
Vaše ime

nećeš, i da oćeš

somi
Gost
somi

Kapelu Njegosevu, a ne Karadjordjevicevu,moze vratiti samo Crnogorska crkva niko drugi.

Zvizdan
Gost
Zvizdan

Nesto cudno pise voda

Kakoe
Gost
Kakoe

Sva ona halabuka oko spasavanja svetinja i sad spade prica na razmislicemo, procitacemo i donijeti zakljucke. Dok taj zakon dodje na dnevni red ko zna sto ce bit.

Lolica
Gost
Lolica

Da se sprovodi i ceraju ovi sektasi u bosnu i u srbiju okle su i dogmizali

CT CT 77
Gost
CT CT 77

Tamo ti, ne da ga nećeš dirati nego ga nijesi još uživo ni vidio niti ćeš. U tu želju ćeš se pridružiti tamo tvom nepomeniku!!

AlKatheri
Gost
AlKatheri

Konacko da kaze nesto istinito i iz svoje glave : Sirak tužni ! Eto to je on i svi ovi zajedno sa njim .
U pamet se Crnogorci !

Pritajeno zlo
Gost
Pritajeno zlo

Ne dajte se prevariti. Nije ovaj lik iz tmine uopste naivan, kako se maskirno pokusava prikazati. Svakakve se njemu misli motaju po glavudzi.

Dragalj
Gost
Dragalj

Ma kako naivan ovo je perfidan čovjek, drugo ja mu ništa ne vjerujem.
Što godj izgovori sledeća rečenica negira prethodnu. A djeluje naivno za budale ali samo za budale.

Pala vlada
Gost
Pala vlada

Pokvarenjak pih

Mirjana A.R.
Gost
Mirjana A.R.

S obzirom na ovoliko verebalnih napada na mandatara i novu ministricu, a da stave po jedan gromobran i uzemljenje? Za svaki slučaj?

Velja Crna Gora
Gost
Velja Crna Gora

Crnogorci će obnovoti kapelu koju je Njegoš posvetio Sv.Petru Cetinjskom a ne onu okupatorsku.

Lolica
Gost
Lolica

Drugijem rijecima moze obnoviti samo cpc

ElLobo
Gost
ElLobo

Ne izazivajte dragi ljudi Rukoljuba jer ako ga iznervirate moze da krene sa neprestanom molitvom i ode nam Mauzolej na drugo mjesto! On ima moc da pomjeri PLANINE a ne malecki Mauzolej! 🙂

Graovo
Gost
Graovo

To što on reče one noći na tv a siguran sam da ga službe ambasada prate, neće ovome cenat pomoći niko pozajmit a ne poklomit.
Vidje si sa kojim vjerskim fanatikom bi imali posla.

Maks
Gost
Maks

Niti smijes dirati.

Segio
Gost
Segio

I ne treba, neka stoji da svi vide što ste dozvolili bilii

Nik
Gost
Nik

I da oćeš, nećeš!!

Ivo.pav
Gost
Ivo.pav

Samo ekspertski. Put dobrote brzija dana.

Cetinjanin
Gost
Cetinjanin

Ako imaš neki veliki helikopter da je doneseš, može, ali mi imamo odličnu protiv avionsku odbranu… pa ti ela!

Njegosevski
Gost
Njegosevski

Kako ijedan Crnogorac moze biti protiv obnove Njegoseve kapele na Lovcenu, recite mi, “crnogorci”?!

STOP svetosavci
Gost
STOP svetosavci

Obnovicemo je sa obnovljenom Crnogorskom crkvom.

Amfilohije
Gost
Amfilohije

To nije Njegoševa kapela, nego Aleksandra Karađorđevića – on je Njegoševu kapelu srušio…

Segio
Gost
Segio

Tako je to je rešenje i za Njegoša i za one protiv Njegoša

radosav72
Gost
radosav72

za ostalo sto isprica, ne znam, oces li ili neces itd…. ALI za mauzolej znam, i da oces ne mozes, ni ti ni tvoje gazde.

Katunska nahija
Gost
Katunska nahija

A moj Krivokapicu, ako ti tako nastavis sa crkvama i popovima dzabalebarosima neces ti ostati ni ove 4 godine na vlast, crnogorci ti mnogi ne vole ni popove ni crkve, otkad su popovi poceli kolo voditi i politikom se baviti pukla nam je pogibija, e da se oce vratiti komunisticka partija u Crnoj Gori pasao bi i ti i tvoji… Više »

max1
Gost
max1

Ovaj je izgubljen u prostoru i vremenu. Neka njegova galaksija.

vojvodina
Gost
vojvodina

Zavjet Crnoj Gori je …NIKAD VISE 1918.

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Zašto ovog finog čovjeka napsdate? Sada će nan troškovi autoputa biti svedeni na minimum, kada razgrne brda i planine i uravna teren. Ima to sve da složi kao lego kocke.

Mesija 'No.1'
Gost
Mesija 'No.1'

Bernini to vam je glavna fora danas na portalu i svi je ponavljate kao papige ahahahahaha fora nije neka ali vi ste smijesni ahahahahaaaa

Tuborg
Gost
Tuborg

Zasto se optercujes moj mesija toliko, polako druze ocukraces se. Sto bi rekli pravi Srbi “nemo se sekiras”!

Mesija 'No.1'
Gost
Mesija 'No.1'

Tuborg cime?

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Tuborg, ja na ovu pticu crne boje ne reagujem!!

Pop
Gost
Pop

Nije lako ovom mesiji. Ubi se covek da odgovori svima, da brani neodbranjivo, hoce da ispadne duhovit a u vecini slučajeva ispada glup. Uzmi godišnji, odmori, uzivaj u pobjedi spc, pa se javi za jedno mjesec dana sa novim idejama.

Mane
Gost
Mane

NIje da neces nego ti nije dozvoljeno.

Maśa
Gost
Maśa

Čuš neće dovatat mauzolej! Bi ti no ti ne može bit, a kapelu kojim putem misliš doćerat, preko Cetinja ili Njeguša?! Našo` si crkvu đe ćeš se molit!

Cici
Gost
Cici

Mladen Bojanić je rijedak stručnjak. Kuku, veću glupost odavno nisam čuo.

Prof
Gost
Prof

Fala ti pobro, posteno..

BudvaMontenegro
Gost
BudvaMontenegro

Evo ga ovaj sto pomjera planine.A,sto ne pomognes oko auto puta da razmjestis te planine da nam bude jeftiniji put.Ekspert za budalastine.Krivokapic i Medojevic su glavni komicari.Presmijah se ovih dana.

MojaGora
Gost
MojaGora

Ahahahaha. Kralju

Nikolass
Gost
Nikolass

Pametnije za tebe da ga ne diras !

Stevan
Gost
Stevan

Pa normalno da nećeš.

Patriota
Gost
Patriota

5-i dan crnogorkse zadruge , ostaje jos 195.

Baraka
Gost
Baraka

Velikosrpski kleronacionalista. To je ocjena ovog, na osnovu svega sto je rekao. Populisticka prica, da zsmaskira tragove…

aeee
Gost
aeee

“Krivokapić: Vidite, ja jesam vjernik, ali to ne znači da se SPC miješala, niti u sastav ove Vlade, niti mi je sugerisala bilo šta. Ja sam srcem, voljom i odgovornošću krenuo u proces zaštite upravo svetinja i to ne samo pravoslavne crkve, već svih svetinja u Crnoj Gori.”. Pa, slušaj ti, licemjeru: Cio svijet zna da se SPC miješala i… Više »

Bijeli Pavle
Gost
Bijeli Pavle

Nikakav srbin

aeee
Gost
aeee

Ne da neceš pipnuti Mauzolej, no nećeš ni jedan jedini objekat, Sve što je SPC uzela vratićete Državi Crnoj Gori. Kad tad! Ne zanosi se previše!

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Vi prekrasni popovi
Ja vama mogu svaki dan
Ljubiti ruku i lizati kašiku
No sad se dadoh u politiku
Vi prekrasni popovi
Dajte moleban za mene
Moram preživjeti sve ove traume
Sve te mede i pipune

(refren)

Molite se za mene
Molite se za mene..

Njegova Svetost
Rukoljub cucki

Paloma
Gost
Paloma

I što reče, “on lično” neće osnovati svoju stranku? Pa nešto mi se čini da će te stranke ipak biti, ali možda ne formalno pod njegovom upravom, nego nekog njemu jako bliskog, sa kim će Krivokapić da istupi iz ove tragične koalicije, i da sebi skine teret s vrata, računajući na ogromnu podršku naroda kada ta stranka samostalno nastupi 🤔

Nema veze
Gost
Nema veze

Ne nećeš no ne smiješ

JASNO
Gost
JASNO

Crni mandatar. Bice potrosen puno brze nego sto misli. Iako ga ovi sa strane hrabre. Dzaba, ne poznaju oni mentalitet i prilike. Nakon svega, odbacice ga i oni kao krpu

radio ,, m"
Gost
radio ,, m"

Neko ko može reći kao mandatar najslavnije i najčojskije i najpaćenije Balkanske države. Države koja tačno 100 god. nema svoju crkvu a da je najveći neprijatelj Crne Gore najveći Crnogorac u poslednje 100 god. Dali Mandatar zna da u C.Gori ima još dosta pametnih i normalnih ljudi ! Gospodine Mandataru ovakve gluposti ostavite za vas i vaše najbliže !

CETINJE
Gost
CETINJE

Neka vam ljudi zajebancija , evo Lovćen došao na kružni pa nezna đe će .

LJUBAV 🇲🇪
Gost
LJUBAV 🇲🇪

🤣🤣🤣🤣🤣👏👏👏👏👏

Mitar
Gost
Mitar

Dobro kad vec provociras onda da ti odgovorim: NECES PA SVE DA OCES!!! Mafijasu!

Клодовик
Gost
Клодовик

Нека си му рекао. 🙂

CGCGCG
Gost
CGCGCG

Mauzolej sigurno nece jer nece moci nego hoce li limenku sa Rumije oburdati ona je mobilna pa neka vjezba

Kiki
Gost
Kiki

Crnu Goru su Crnogorci stvarali a ne srbijanci

Cg kontras
Gost
Cg kontras

Sve i da hoces neces

Piksi,
Gost
Piksi,

Ta ti se zelja nece ispuniti, isto kao jos nekom.

LJUBAV 🇲🇪
Gost
LJUBAV 🇲🇪

“Necu dirati mauzolej” – ko si ti ,odakle tebi pravo da odlucujes hoces li ga dirati ili ne!?
Sve i da hoces da ga srusis ne moze ti biti , zato tako i govoris.
Tako ste i potpisali onaj ” trojni pakt” jer vam po ustavu ne moze biti.

Cetinje
Gost
Cetinje

Mi smo najdemokrackija drzava dali osobi 4ministarstva koja je skoro dobila drzavljanstvo

Kokot
Gost
Kokot

Oburvaćemo tu komunističku tvorevinu.Kapela će biti napravljena od kamenja iz svih krajeva CG.Ispunićemo Njegoševu želju.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Kreni više koko

Piksi,
Gost
Piksi,

Kokoticu malo si se zeznuo u proracunu.

...
Gost
...

Kokote samo krenite ranom zorom kako to bas kokoti rade..

Nmk
Gost
Nmk

Kokote mauzolej nije komunisticka tvorevina nego simbol Crne Gore i Crnogoraca. To sto bi ti i drugi crnogorski posrbice voliji na Lovcenu vidjeti Acovu kapelu,to ce vam ostati pusta zelja. Njegosevu kapelu je vise nemoguce vidjeti posto je Aca svo kamenje do temelja od nje oburdao niz lovcenske strane, eto tako dobri kokote.

Friends
Gost
Friends

Kokolo je veliki Montenegrin, glasao za Mila 1992. i 1996. Ljubi Mila svoga vječno milogorac, čedo milogorsko, Kokot naš. Reci, izbači to iz sebe. Nije sramota, sramota bi bilo da si posrbica i da ljubiš rukoljuba.

CT-CT
Gost
CT-CT

Aj dodji da oburvaš !

Kokot
Gost
Kokot

Samo vi pišite, to je gotova stvar.Od sad za godinu.A vi možete samo da prijetite i NIŠTA VIŠE.Znamo kakvi ste junaci.

ČeGevara
Gost
ČeGevara

Svetosavski Četnici – kako vi sanjate… i šta se desi kada se probudite? plačete… nije vam lako…

Aha
Gost
Aha

E kuku tugo tužna.

Čitalac
Gost
Čitalac

Krivokapić se ponaša kao gospodar svega u Crnoj Gori. Neće dirati Mauzolej, saopštava svoju odluku. Zatim nam nameće izgradnju kapele tuđeg kralja osvajača, otimača i uništitelja. Kapelu želi na našem simbolu, kao dokaz osvajanja i naše pokornosti. Vjerujem u nas, nećemo se dati

Milica
Gost
Milica

I da hoces nece moci .Zaboravljaju da je vise od pola Crne Gore protiv toga ,velika vecina.

MojaGora
Gost
MojaGora

Ovo jeste mozda dobar covjek, ali teski demagog i prodavac magle, i to crkvene. Pravoslavni taliban. Sto se te kapele tice, TOGA FILMA NECETE GLEDATI, da cemo straze drzati.

Rašo
Gost
Rašo

Mauzolej sigurno dirat nećeš, ni ti ni Bratićka, niti vraćati. sramnu okupatorsku kapelu Karađorđevića, dok je živ i jedan Crnogorac. A što se SPC tiče da se neće miješati, ona se već umiješala samim tim što je postavila trbe t đe si. Ti si joj najbolji i najvjerniji predstavnik.

mrkela
Gost
mrkela

Srbi lete na izdajničkim crnogorskim krilima ure . I za jedne i druge to je teška sramota .

Legendo
Gost
Legendo

Pomjeri ga pogledom…

Biohazard
Gost
Biohazard

Možda se ne mješa u tvoje , jer su vam prije svega ciljevi isti …. ali se itekako miješa u sekularizam i građanski identitet Crne Gore . Krivokapić će pokušati da se približi nekoj Evropskoj partiji , npr najavio je formiranje sopstvene partije koja bi se zvala “Demo-hrišćanska partija Crne Gore” . Istoj partiji pripada recimo Angela Merkel, ali ta… Više »

Laban
Gost
Laban

Čovjek je rekao sinoć da je preležao koronu i nikome nije javljao.Pri tome cijelo vrijeme aktivan u javnosti

Mims
Gost
Mims

Upravo to zasto ljudi niko ne pita kad je prelezao , koga je sve zarazio mozda bas on Amfilohija da je zarazio … covjek hodajuci virus

mnequeen
Gost
mnequeen

‘Neću dirat ‘ izgledao mi je dobar cikica, a sad izgleda kao ludi cikica na žalost

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Ponasaju se kao da su “oni” cijela Crna Gora! Postoje samo oni i niko vise. Ima nas i onih koji gle cuda ne razmisljaju kao “Vi” Molim Vas, pustite nas da budemo malo i “mi”

eto
Gost
eto

neces i da hoces

Realno
Gost
Realno

Ovu Bratić nipošto ne treba pustiti da predstavlja Crnu Goru. Očigledno je da je velikosrpkinja i da nema nikakvih emocija i ljubavi prema CG. Kako da promoviše i zastupa našu Crnogorsku kulturu. Sve će falsifikovati kao srpsku baštinu ( CG nošnju, gusle, Njegoša)

Rašo
Gost
Rašo

Realno , Bratićka je lujka i zastiđe .

Daka
Gost
Daka

Vama smeta što se izjašnjava kao Srpkinja a gledaćete jako dugo

Tuborg
Gost
Tuborg

Daka, ne smeta to sto se ona tako izjasnjava, smetaju njene izjave koje si i sam imao prilike da procitas zadnjih dana. Ona je Bosanka, kapiras, pri tom cetnikinja, kako sama sebe nazva. A to da cemo je dugo gledat, i ti i ja znamo da necemo. poz.

Commentator
Gost
Commentator

I da hoćeš da diraš Mauzolej, mi ti ne bi dali, ni tebi ni nikome drugome.

sone
Gost
sone

nemas ti kivi za kapelu

Tuborg
Gost
Tuborg

A do godine?

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Tebe je apostolski rukoljube dovela SPC. Ni sam srbi ne vjeruješ, a ne da ti vjeruje neko.

Boka Kotorska
Gost
Boka Kotorska

Dok je i jednog Crnogoraca Karadjordjevicevu kapelu nećete stavljati na Lovcen. To dobro upamti Rukoljube dzabe ti zavjet Ristov.

Krsto
Gost
Krsto

Probaj ovo oko kapele, molim te. Da ne cekamo da prodje korona.

Cgcg
Gost
Cgcg

” neću dirati mauzolej “. Ovo više nije ni smiješno ni zabrinjavajuće. Ovo počinje da bude za psihijatriju.

za po ure
Gost
za po ure

e sad si ti kao dobar ! e nece ga taci ni onaj da se digne … dok ima jednog Crnogorca

Madagaskar
Gost
Madagaskar

To za Kapelu … Dodji da je sagradis mandataru… 😉

Rajko
Gost
Rajko

Kakav si ti crnogorac kad ti Njegoseva kapela smeta?

Fendi
Gost
Fendi

Pošteno Mauzolej ostaje, to je čovjek koji hoće pomirenje

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Fend off

Ivo.pav
Gost
Ivo.pav

Kako da ne. Baš vjerujemo u to da on želi pomirenje. I tebi vjerujemo i njemu.

Fendi
Gost
Fendi

Kad si Milu vjrtovao, svakom ćeš

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Xaxaxa kao da i mozes. Samo preko nas mrtvih!!!

nick
Gost
nick

Mauzolej je njegova kapela! Njegos nikad nije volio vjerske funkcije koje je imao zato je uvjek bio u svjetovnoj robi kako ga i svi poznajemo.
Vaše nekrofilsko,svetosavsko zavještanje ćete izvesti u Beogradu na Kalemegdanu, a Lovćenu se nećete primicati više nego li vam je Risto smio prošetati po Cetinju.

relax
Gost
relax

I da oces, ne mozes!

OnoMatoPeja
Gost
OnoMatoPeja

Prvi korak, skloniti Braticku sa spiska “experata” i zastiti narod od njenih izjava i vizuelnog “efekta”!!

Branka
Gost
Branka

Kako rukoljub pere ruke od svojih sljedbenika. Đe ste svi vi koji danima prijetite da ćete rušiti Njegošev mauzolej!!! Đe ste “momci” koji crtate kapelu Ace Palikuće!!! Đe je Bratićka koja bi da premiješta mauzolej kamen po kamen!!! Đe ste posrbice!!! Kako vas prodade mandatar Isus! Što bi ovo!?!

Ana
Gost
Ana

Necu Mauzolej ali oću poperiti CRKVU!

Realno
Gost
Realno

Ana bravo, to upravo misli ,,, stalno daje nedorecene izjave tipa spc me upoznala a nije postavila na celo fronta a isti ga ofiraju , ima veliku pomoc iz nekih centara nemojte ga podcijeniti. Kad se steknu uslovi unistiti ga politicki odmah!!

Vecinska CG
Gost
Vecinska CG

“Zavjet citavoj Crnoj Gori”
On mozda misli da je 28% Srba čitava Crna Gora

Njegoš
Gost
Njegoš

Jok ne miješa 🐵🐵🐵🐵🐵 A i da hoćeš da diraš mauzolej nećeš moći dok je god Crnogoraca u CG!!!

Festadjun
Gost
Festadjun

Dzedaj I sve da oćeš nećeš moc

Dukljanka
Gost
Dukljanka

Neces bgm dirati mauzolej, sve i da si htio , srceee slatkooo 😇😇

Tip Top
Gost
Tip Top

I kad bi htio nebi ti moglo biti preko nas živih pa da si jedini u svijetu rukoljube !!!!👍👍👍👍

ado
Gost
ado

Pritajila se guja. 🙂

Pako Rabanović
Gost
Pako Rabanović

“Krivokapić: Blaženopočivši mitropolit je bio možda i najznačajnija ličnost u posljednjih 100 godina.”

Ovo izjavi premijer moje države…

Po kojim kriterijuma gospodine Krivokapiću? Značajniji od Tita?

monty
Gost
monty

Rekao je doslovno da je mitropolit najznacajnija licnost ovoga vijeka.S obzirom da je 21.vijek tek zapoceo,to je sjajan primjer njegovih prorocanskih sposobnosti,vjerovatno u misticnom religioznom zanosu,poput drevnih prorocica u Delfima…

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Što je s ovim apostolom zna li iko?

SASA.NK.ME.
Gost
SASA.NK.ME.

Neces to ti i ja mogu potpisat.
KRV SVOJU ZA CRNU GORU MOJU!!!

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Tako je Saska ponosna Niksicanko!!!

Branka
Gost
Branka

Ovo su novi biseri. Neumoran je. Novinari treba što više da ga intervjuišu jer svaki put prevaziđe prethodne gluposti. I ovo mandatar! Kuku!

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Jasno su svi potvrdili da ga je SPC dovela i on sada sije maglu po CG.

Send this to a friend