Politika

Krivokapić: Teško stanje u zemlji se jedino može riješiti novim izborima

Kriza u Crnoj Gori može se kvalifikovati kao sistemska kriza sa elementima političke, ekonomsko – socijalne i bezbjednosne krize, i da se takvo teško stanje u jednoj zemlji može jedino riješavati novim izborima, poručio je lider SDP-a Ranko Krivokapić tokom sastanka sa šeficom Misije OEBS u Crnoj Gori Maris Davije.

Krivokapić je ponovio stav SDP oko ponavljanja izbora najkasnije sa datumom održavanja predsjedničkih izbora i istakao da je taj zahtjev, uz bojkot parlamenta, zahtjev cjelokupne opozicije.

On je naglasio, da je ulaskom u NATO uspješno realizovan strateški vanjskopolitički prioritet Crne Gore i iskazao očekivanje da će demokratski procesi u narednom periodu biti intenzivirani.

“Crna Gora je jedina zemlja u Evropi u kojoj nikada nijesmo imali promjenu vlasti na demokratskim izborima i to je dovelo do stvaranja svojevrsne simbioze jedne partije i države. Takvo stanje više nije održivo i jasno je da Crna Gora, nakon ulaska u NATO, uz pomoć svojih partnera ubrzano ulazi u novu fazu političkog razvoja. Ta nova faza će biti krunisana rušenjem posljednjeg Berlinskog zida u Evropi, oličenog u DPS autokratiji”, poručio je lider SDP-a.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Stari grad
Gost
Stari grad

Ranko je naozbiljniji političar u CG, pa neka priča što god ko hoće.

Rankova Prevara
Gost
Rankova Prevara

Ranko ima perfidnu ulogu. On de facto radi na realizaciji ruskog plana ali na nacin nesto razlicit od ostatka opozicije. Uloga mu je dragocjena za patrone. Oni iza njega su mu dali jednu jedinu obavezu – da se smjeni vlast i to je iz njihovog ugla dovoljno. “To nastavi da pricas o NATO. Sve sto od tebe ocekujemo jeste smjena… Više »

z d
Gost
z d

“Crna Gora je jedina zemlja u Evropi u kojoj nikada nijesmo imali promjenu vlasti na demokratskim izborima” reče Ranjo, tj. ON je bio na vlasti 15tak godina a sad nije. Zar to nije smjena vlasti ili se smjena odnosi samo na DPS a da je ON doživotan.

Zoran
Gost
Zoran

Krivokapicu sedi jedan .

Martin
Gost
Martin

S cetnicima si Krivokapicu…Kako to da objasnis,ja bi se stidijo? Zaboravijo si Ko su cetnici,jel!Ranko izdaja CG je Velika Nagrada za Tebe?

Solex
Gost
Solex

De ne sviraj pa i vi ste kupovali glasove u prijemnog kod b polia

Trla baba lan
Gost
Trla baba lan

U crnogorskoj nezapamcenoj demokratiji, izbori će se održavati svake nedjelje, dok On ne pobjedi. A poslije na 4 godine….

Send this to a friend