Politika

Krivokapić u Tokiju: Sastaće se sa japanskim carem i premijerom, prisustvuje otvaranju Olimpijskih igara

Zdravko Krivokapić

Premijer Zdravko Krivokapić nalazi se u službenoj posjeti Japanu, gdje će prisustvovati otvaranju Olimpijskih igara koje se održavaju u Tokiju.

Premijer će se tokom posjete Japanu sastati sa carem Naruhitom i premijerom Jošihide Sugom.

“Imajući u vidu da do sada nije došlo do zvaničnog susreta predsjednika vlada dvije države (iako su politički kontakti na visokom i najvišem nivou, u prethodnom periodu, relativno redovno bili zastupljeni), susret premijera Krivokapića i premijera Suge predstavljaće značajan pomak u uspostavljanju čvršćih političkih veza između Crne Gore i Japana, a povezivanje na najvišem nivou daće snažan podsticaj ukupnim bilateralnim odnosima i saradnji”, saopšteno je iz Vlade.

Tokom sastanka, kako su dodali, posebna pažnja, biće posvećena razmjeni mišljenja u cilju daljeg snaženja bilateralnih veza, spoljnotrgovinskoj saradnji, poslovanju nekoliko svjetski renomiranih japanskih kompanija na teritoriji Crne Gore, razvojnoj saradnji – posredstvom agencije JICA i programa POPOS, kao i predstavljanju Crne Gore na Svjetskoj izložbi World Expo 2025, koja će se održati u Osaki od aprila do oktobra 2025.

“Susret će takođe predstavljati odličnu priliku da se razmotri jačanje saradnje u turizmu, nauci, prosvjeti, kulturi, zdravstvu, saradnji na multilateralnom planu”, navode iz Vlade.

Premijer će tokom posjete prisustvovati i mečevima ženske rukometne i muške vaterpolo reprezentacije.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
drač
Gost
drač

Ima li ko iz Mitropolije sa njim u Tokio?

U čudu
Gost
U čudu

Blam!

Anonim
Gost
Anonim

Novac kojim smo platili njihov put i prisustvovanje Olimpijadi, kao i obezbjeđivanje Krivokapićeve porodice i drugih predstavnika vlasti, mogao je biti upotrijebljen za kupovinu ljekova za onkološke pacijente. Ljekova nema, jer nema novca. Novca ima, ali se razbacuje na privatne potrebe učesnicima u vlasti

free samples
Gost
free samples

ajmo da novac od 6 prstena obezbjedjenja gospodara preusmjerimo na ljekove za onkoloske pacijente sta mislis o tome?

CetoNaBaterije
Gost
CetoNaBaterije

Kumim vas Bogom drzite ga dalje od Cara i ne dajte mu da pokusa da mu poljubi ruku!

Nino
Gost
Nino

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Sova
Gost
Sova

Ceremonijal na japanskom dvoru je strožiji nego na engleskom. Mogu misliti kako će nas obrukati zbog nedostatka etikecije. Na japanskom dvoru će se dugo pričati o ovoj posjeti. Možda caru poljubi ruku, ko zna?

oooo
Gost
oooo

Samo da se opet ne pocnu mirit sa Japanom

Send this to a friend