Politika

Krivokapić umjesto kadrova DF-a postavlja svoje ljude u državnu upravu i javna preduzeća

Zdravko Krivokapić

Premijer Zdravko Krivokapić stopirao je u državnim preduzećima i javnoj upravi namještenja kadrova Demokratskog fronta i na te funkcije počeo da odlukama Vlade postavlja ljude bliske njegovim ministrima ali i svojoj porodici, saznaje Pobjeda.

Izvori Pobjede bliski vrhu DF-a tvrde da je riječ o kršenju Sporazuma iz januara mjeseca po kome su tri koalicije parlamentarne većine podijelile sve funkcije po dubini.

“Riječ je o Monteputu, Upravi za šume, Barskoj i Kotorskoj plovidbi, Monstatu, Agenciji za ljekove a sumnjamo da će to biti slučaj i sa Nacionalnim parkovima i Elektroprivredom”, saopštio je izvor Pobjede iz samog vrha DF-a podsjećajući i da je mjesto direktora Uprave carina nakon smjene Aleksandra Damjanovića po raspodjeli trebalo da pripadne DF-u a ne ,,drugarici ministra Milojka Spajića“.

Kako tvrdi izvor, razlog zbog kojih premijer krši Sporazum tri koalicije je revanšističke prirode, zbog činjenice da DF svojom platformom više ne vidi Krivokapića na čelu Vlade.

“I pored činjenice da je po Sporazumu funkcija direktora Monteputa pripala Demokratskom frontu na tu funkciju je postavljen Milan Ljiljanić koji je blizak Krivokapiću. Ta funkcija je trebalo da pripadne kadru Demokratske narodne partije Zoranu Lakušiću. Takođe na čelu Uprave za šume je postavljen Srđan Pejović, umjesto kadra DF-a. Sično je i sa novim čelnim čovjekom Monstata, Miroslavom Pejovićem za kojeg imamo podatke da je blizak staroj Vladi, a sada ministru finansija”, tvrde izvori iz Fronta.

U DF-u strahuju da se priprema i smjena i direktorice Nacionalnih parkova Jelene Kljajević, kao i njihovih kadrova u EPCG uključujući i smjenu predsjednika Borda Milutina Đukanovića.

“Značajan broj mjesta u Upravnim odborima Agencija nije pripao DF-u već osobama bliskim Spajiću, Krivokapiću i njegovoj porodici”, tvrde izvori iz DF-a.

Navode i da nema sumnje da se takvim potezima pravi infrastruktura za buduću Demohrišansku stranku koja bi sa pozicije vlasti krenula u predizbornu kampanju.

Iz Demokratskog fronta saopštili su da ,,ovakvo ponašanje odlazećeg premijera najbolje govori o tome kome je stalo do funkcija, i ko je, uzurpirajući poziciju premijera, kroz klasičnu zloupotrebu službenog položaja nastavio privatizovanje institucija“.

Takođe su dodali da za nekog ko se poziva na boga dvadeset četiri sata u toku dana, Zdravko Krivokapić i njegova djeca, zajedno s Milojkom Spajićem, ponašaju se prilično revolucionarno i otimački da bi im pozavidjeli i kožnomantilaši iz 1946. godine.

DF, kojeg čine Nova srpska demokratija i Demokratska narodna partija, dobio je Sporazumom vladajuće većine ukupno 264 funkcije u javnim preduzećima, Socijalistička narodna partija 88, a Pokret za promjene 85.

Članice nekadašnje pobjedničke koalicije ,,Zajedno za budućnost Crne Gore“ prema dogovoru iz početka januara, a koji se realizuje u potpunosti, su dobili ukupno dvije trećine funkcija, dok je ostatak od jedne trećine, odnosno 145 funkcija su u odnosu ,,dva prema jedan“ podijelili Demokrate i Ura.

DF je dobio ukupno 44 predsjednika Upravnih odbora, SNP 13, a Pokret za promjene 12.

Kada su u pitanju izršni direktori u državnim i javnim preduzećima DF je dobio čak 53 izvršna direktora, SNP 17, a Pokret za promjene čak 21.

Iako je ranije tvrdio da će sve funkcije u državnom aparatu biti podijeljenje po konkursu i stručnosti premijer Zdravko Krivokapić je i tokom premijerskog sata potvrdio da se po dubini sprovodi isključivo partijsko zapošljavanje, navodeći da su vladajuće partije dobile ono što su željelje.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Penzionerka
Gost
Penzionerka

Krivokapic vidi sav svijet da je ni voda ni vino.
Nikad nijesam voljela df.
Ali mi je samo zao što je ovaj Kneževic zalutao tamo, jer je simpatičan i dosledan , Strasno bih voljela da se osvijesti i predje ovamo dje treba.
Toliko

Ozbiljno!
Gost
Ozbiljno!

Brzo ce svi oni kući!

KoqeBolje
Gost
KoqeBolje

ne postavlja svoje nego svetosavske

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Priprema za novu partiju i izbore!

Boća
Gost
Boća

Hahahahhahahaha i uprkos tome oni ga ne obaraju!

djosa
Gost
djosa

dvolican lik koji treba da ide sa predstola

Stefan rondo
Gost
Stefan rondo

Df se pita koliko i ja ahahahahahahahahahahahahaaa

Anonimni
Gost
Anonimni

Direktorica Nacionalnih parkova Jelena Kljajević je već smijenjena prije pet dana samo nije još obaviještena.

Merkur
Gost
Merkur

Ministar kaze.” spremala se velika muka”. E blago nama, kako se izrazavaju nasi visoko skolovani kadrovi…jedan moj komsija kaze. Ja kazem da mi je muka kad me pocera…a ovo brate nije bila muka nego vapaj pritisnutog naroda…Djekna jos nije umrla…a kad ce…e bogomi nemogu sad o tome, jer me je muka…

bond
Gost
bond

Nego sta ste mislili,,,vas je postavljao vi protiv njega…dosta je bilo,,dobit cete ono sto ste zasluzili,,,a gradjani ce vas kazniti na sledecim izborima akobogda ako ne izglasate evropa sad i djecijie dodatke

vuk
Gost
vuk

E komedije, neka sad DF nastavi da širi priču kako SSrba nema u državnoj administraciji i da su SSrbi ugroženi, naravno ugroženi od strane SSrba koje je crkva Srbije postavila u vladi akoji su bili pri vladi DPS i zajedno sa DPS om šklapinjali a sad neće profeionalnim Srbima iz DF da daju i da oni šklapinjaju.Sve u svemu prošlo… Više »

Zoran
Gost
Zoran

Isto je to samo drugo pakovanje.

Parilo
Gost
Parilo

Trazili ste sad gledajte i pssst.

Gojko
Gost
Gojko

Neka ih,neka malo osjete moć,teže će im uskoro biti kada ih sve zajedno pomete nova parlamentarna većina.😊

Babin unuk
Gost
Babin unuk

Koja je muka ili je ovo fenomen pa DF ne smjenjuje Krivoga? Ima li iko objašnjenje za ovo? 🤔 A dajte vise te izbore, pa da vidimo ko je đe.

Mila K
Gost
Mila K

Neuspješni ckl kao i uvijek pridaje značaj sebičnom đedu iako je on već odavno nevažan. A direktor Damjanović je bio i ostaje profil ozbiljnih institucija a ne partijskog zapošljavanja.

Čak i uz dobru seriju tekstova oko ministarke Injac i satire iz gluve sobe, neuspješni ckl ne umije bez da bude zvoncalo jalovog stava. Bljakkkk

Komplexi
Gost
Komplexi

Pobjeda brine za kadrove DF

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Bolja je bila i ona konatareva od ove danasnje !

Send this to a friend