Politika

Krivokapić zaboravio da prijavi dio porodičnih prihoda

Premijer Zdravko Krivokapić naveo je nepotpune podatke u svom imovinskom kartonu u izvještaju od 29. decembra prošle godine: iako je naveo da živi u istom domaćinstvu sa trojicom sinova – Milošem, Milanom i Jovanom – nije naveo njihove prihode, piše Pobjeda.

Zdravko Krivokapić, FOTO: Pobjeda

A Milan je, prema evidenciji CRPS, suvlasnik firme Altmed sa tetkom Jadrankom Vuković, dok je Miloš direktor te kompanije. Firma je, kao trgovina na veliko farmaceutskim proizvodima, osnovana početkom februara prošle godine. Osnovao ju je tadašnji profesor na Mašinskom fakultetu Zdravko Krivokapić sa svastikom Jadrankom Vuković.

Milan Krivokapić je suosnivač Altmeda postao početkom avgusta prošle godine, kad je sadašnji premijer postao nosilac liste koalicije ,,Za budućnost Crne Gore“.

Drugi Krivokapićev sin Miloš istovremeno je direktor u toj kompaniji.

Logično je da premijer ne prijavljuje prihode dvije kćerke koje ne žive s njim, ali kako su mu sinovi – jedan suosnivač, a drugi direktor firme u kojoj je suvlasnica uspješna poslovna žena sa uspješnom biznis tradicijom od 18 godina u farmaceutskom fahu, njihov doprinos zajedničkom domaćinstvu trebalo bi da je znatan.

Jadranka Vuković je, na primjer, u razgovoru za provladine Vijesti krajem oktobra prošle godine izjavila da je u julu 2002. počela sa jednom apotekom i dva zaposlena, a da sad ima lanac od osam apoteka u Podgorici i Budvi, sa 20 zaposlenih. Kompanija je posljednji put podnijela finansijski izvještaj za 2018. godinu, kad je prijavila 14 zaposlenih, 88,8 hiljada eura profita, milion eura prihoda i pola miliona kapitala.

Ona je istakla da je prije 30 godina, kao najmlađi farmaceut u Crnoj Gori, a u vrijeme kad se konstituisala zdravstvena ustanova Montefarm, bila direktorica apoteka Crne Gore.

“U to vrijeme nijesam imala više od 27 godina. Poslije sam vodila Međunarodnu humanu apoteku, a kad je taj projekat završen, opredijelila sam se za privatni posao “, objasnila je ova uspješna preduzetnica.

Njene riječi su u potpunoj koliziji sa izjavom Krivokapića datom beogradskom nedjeljniku NIN, dva mjeseca kasnije, da se niko nije mogao baviti privatnim biznisom u Crnoj Gori bez DPS-a i da nije mogao dobiti ni najobičniji papir na šalteru na kome je radio neko iz DPS-a, a o kojem je odlučivao neko iz DPS-a.

Zanimljivo je da su članovi DF-a, konstituenta koalicije ,,Za budućnost Crne Gore“ krajem 2018. godine počeli da pripremaju teren za biznis Krivokapića i prozivaju kompaniju Glosarij, koja se kao i premijerov Altmed bavi uvozom ljekova na veliko, samo što ima dužu poslovnu povijest, jer je osnovana kad i Holos – u avgustu 2002. godine.

Kako je prozivanje Glosarija učestalo, Specijalno tužilaštvo je formiralo predmet i pozvalo poslanika DF-a Nebojšu Medojevića da obrazloži tvrdnje o monopolu i vezama Glosarija sa specijalnim tužiocem Milivojem Katnićem.

Iz tog političkog saveza su saopštili da je Medojević napustio saslušanje objašnjavajući da ne mora da obrazlaže stavove iznesene na plenumu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
propast
Gost
propast

pa, ko je sad lopov?

Dolina Bogova
Gost
Dolina Bogova

Ti si zaboravio i da si Crnogorac , preci ti se prevrcu u grob .

Simon
Gost
Simon

Nema logike

Njanjanja
Gost
Njanjanja

Jedan dan ce zaboravit da je premijer

Bazinga
Gost
Bazinga

Zaboravan čovjek šta ćeš, zaboravio sinove jbg.

....
Gost
....

A nije zaboravio majbaha da mu uzme i da mu naredjuje da mora doci u zgradu vlade na brifing. A su cim ce doci, kad je uzeo majbaha.

Novak
Gost
Novak

Poreska uprava da objavi da li je placao porez na izdavanje one vile u Bijeloj!!

Eto tako
Gost
Eto tako

Sjahao murta da uzjase kurta…

Bulatovic
Gost
Bulatovic

Neko rece:rodjen prije lisice!
Istina.A sve im.lose bilo u Crnoj Gori.No kad im je ovako bilo dobro,sta je trebalo da se desi pa da rade protiv Cg ,sta je to bolje sto su dobili?

MijoN
Gost
MijoN

Apostole, apostole okadi me preko, moja mala sa koronom pobježe dalekooo.. Nemamo frizidera za one vakcine apostole, vjerom nam ih stvori, jer se to stvarno i desilo, ja sam vjerovao pa zakačih korončinu, ispadoše mi pluća, sad krkljam kao đed od sto ljeta, mos li mi kako pomoc?

Kvazi
Gost
Kvazi

Provalio sistem vladanja u CG. Dva lica i banja

ILUMINACIJA
Gost
ILUMINACIJA

A Milo?

zoka
Gost
zoka

toliko o ugrozenosti srbstva

Mongro
Gost
Mongro

Sve je to rezultat njegovih vanzemaljskih moći! On i apoteke umnožava molitvama!

da svane
Gost
da svane

cg je spržena zemlja, po dubini

Sasa
Gost
Sasa

Šta sve ovaj ima akao bio je porobljen ,za godinu je kao profesor zaradio 23 000 eura,to ne mogu u regionu zaraditi tri profesora.

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

kako su ga predstavili kao profesor pred penzijomm sa casicom u ruci spasilac naroda ….samo od drzave je dobio milione kroz plate i kombinacije stan od 100 i kusur kvadrata ….crni narode vidjeces brzo ato su muke

Pomorac nk
Gost
Pomorac nk

Daka i crkva mu dali pare da počne a svastika razradila

NašAleksa
Gost
NašAleksa

Greote

ana
Gost
ana

a sto ce kukavac Mora taksijem

Neo
Gost
Neo

Srećom dps je prošlost 👌

Matun
Gost
Matun

Samo polako, obavezno se javno eksponiraj da si cetnik i nista ne brini.

Dragi
Gost
Dragi

Neo,tacno da je DPS “proslost”a tebe je ovo “super”jeli,ovo je samo pocetak jer ce poslije apostolske vlade i svetosavskih 41 poslanika Crna Gora taman biti “sprzena zemlja”i jos nesto Neo tebe ovo “pogodi”ovo prikrivanje istine ,u koju apoteku radis ili direktorujes,providno kao dan Neo,ili mozra Krivokapcevom sinu Milosu “pravis uslugu”,zna javnost CG koju i kako je mladi pletarac “nastrojen”.

Send this to a friend