Politika

Kroz zajedničke aktivnosti doprinijeti ubrzanju evropske integracije Crne Gore

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić je na današnjem sastanku sa predstavnicom Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) za Crnu Goru Mikelom Telatin, iskazao uvjerenje da će kroz zajedničke aktivnosti doprinijeti ubrzanju evropske integracije Crne Gore.

Uz očekivanje da će UNOPS-ova misija afirmisati unapređenje oblasti u kojima posjeduju ekspertizu, predsjednik Bečić pozdravio je inicijativu uspostavljanja saradnje Skupštine Crne Gore i UNOPS-a.

Bečić je uputio zahvalnost Kancelariji UNOPS-a za angažman u socio-ekonomskim projektima u našoj zemlji.

U tom kontekstu, on je upoznao sagovornicu sa opredijeljenošću nove parlamentarne većine da aktivno djeluje u pravcu demokratskog i održivog razvoja Crne Gore.

Konstatujući spremnost za nastavkom saradnje u projektima koji će biti u funkciji poboljšanja kvaliteta života građana Crne Gore, direktorica Telatin se osvrnula na važnost potvrđivanja Sporazuma između Crne Gore i UNOPS-a.

Ona je podsjetila na brojne mogućnosti za intenziviranje saradnje i izrazila očekivanje da će sa crnogorskim institucijama sistema biti uspostavljena uspješna komunikacija.

Sastanku je prisustvovao i generalni sekretar Skupštine Crne Gore Aleksandar Klarić.

Send this to a friend