Politika

Kuliš: Nisam saglasna sa razlozima za moj opoziv

Ambasadorka Crne Gore u Njemačkoj Vera Kuliš, koju je Vlada Zdravka Krivokapića nedavno opozvala, kazala je da se tokom današnjeg razgovora sa ministrom vanjskih poslova Đorđem Radulovićem nije saglaila o razlozima koji su navedeni za njen opoziv.

<<<Radulović: Ambasadorki Kuliš sam objasnio razloge opoziva<<<

“Tačno je da je ministar vanjskih poslova u razgovoru koji smo imali pokušao da prezentira razloge za moj opoziv, sa kojima se, međutim, nisam mogla složiti”, kazala je u izjavi za Pobjedu ambasadorka Crne Gore u Berlinu.

Kuliš je istakla da je takođe tačno da imaju različite poglede u odnosu na ustrojstvo i zadatke diplomatske mreže.

“Ako ministar bude javno prezentirao konkretne razloge opoziva i ja ću, naravno, saopštiti svoje stavove tim povodom”, kazala je Kuliš.

Podsjećamo, Radulović je saopštio da je tokom sastanka sa Kuliš imao priliku da joj objasni razloge za opoziv i naveo da će to učiniti i premijer tokom razgovora sa njom.

Na pitanje Pobjede da li je promijenio mišljenje da je Kuliš nanijela štetu državi, imajući u vidu da je bila dio delegacije tokom Radulovićeve posjete Berlinu, ministar je kazao da za Kuliš nije rekao da je nanijela štetu državi.

“Kada je u pitanju gospođa Kuliš, moram da vas razočaram, jer nikada nisam to rekao. Razgovorao sam sa premijerom, i kada je pomenuo štetu koji su nanijeli ambasadori, rekao je da se radilo o nematerijalnoj šteti. Kako god, volio bih da kažem da gospođa Kuliš jeste karijerni diplomata i bila je vrlo aktivna ovdje u Berlinu. Imao sam priliku da na tet-a-tet sastanku sa gospođom Kuliš, objasnim razloge za njeno povlačenje i naravno premijer će takođe na sastanku dati dalja objašnjenja”, rekao je Radulović na pres konferenciji sa ministrom vanjskih poslova Hajkom Masom.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
amo
Gost
amo

SVI na ulice i Novi Izbori,ali bez koalicija nego svaka partija sama za sebe,pa ko sto ponese.

Ole
Gost
Ole

Jednosravan razlog.Dps kadar cao nema vise.Sto DPS nije postavlja za ambasadore nekog iz opozicije nego svoje simpatizere.Orema tome ajde polako da vas ne gledamo vise.

Ateista
Gost
Ateista

Novi izbori ovo je haos sto rade izgleda da smo svi čoravi i ludi osim Srba naravno ne svih ima tu casnih ljudi takodje

5555
Gost
5555

Vjerovatno ce Mandica na Kosovo,posto on zna dobro srpski…da unaprijedi odnose….

joveta
Gost
joveta

Bravo gospodjo,bez ikakvog prezentovanja njegovih razloga za opoziv,vec sam na vasoj strani,ako imaju hrabrosti neka izadju sa stetom koju ste vi i vase kolege uradili pa da citava javnost vidi da je vas rad korist za CG a steta za njih i njihovu prosrpsku ideologiju,kako rece jedan,oni bi voljeli da vi vodite tudje bitke za tudje drzave!!

Nova Gospoda
Gost
Nova Gospoda

Gospodjo ako ne govorite Njemacki jezik
Ovo je 2001 nemate sta da trazite tamo
Vratite se kuci

Krug2
Gost
Krug2

Engleski dovoljno shodno diplomatskom protokolu.

MilicaD
Gost
MilicaD

Govori njemački i to perfektno!

zoran
Gost
zoran

E daleko si ti od gospodina

Cg kontras
Gost
Cg kontras

Ministre ostavite normalne dobre diplomate. Povucite te političare i ne piljkajte svuda vaše dubinske kadrove. Prećerali ste sa spiskovima. Mozda ne treba bas svakoga promijenit.

Marko
Gost
Marko

Ministre, izazvan si. Stisni petlju i reci što imaš protiv nje. Ali budi spreman i na odgovor.

Send this to a friend