Politika Lora Kuper, zamjenica pomoćnika američkog sekretara za odbranu zadužena za Rusiju, Ukrajinu i Evroaziju

Nema bojazni od curenja obavještajnih podataka u Crnoj Gori, jakim savezništvom protiv ruskog pritiska

Lora Kuper

Zamjenica pomoćnika američkog sekretara za odbranu zadužena za Rusiju, Ukrajinu i Evroaziju Lora Kuper smatra da nema zabrinutosti da bi moglo doći do bilo kakvog potencijalnog curenja obavještajnih podataka u Crnoj Gori.

Ona je, u intervjuu za Glas Amerike podsjetila da je prošle sedmice održan vrlo konstruktivan sastanak Američko – jadranske povelje, na kojem je učestvovala i Crna Gora. Kazala je da nije zabrinuta po pitanju saradnje SAD i Crne Gore.

“I mogu vam reći da je tokom razgovora bio veoma pozitivan ton o saradnji SAD i Crne Gore, a iznijeta je i zabrinutosti zbog ruske invazije na Ukrajinu. Tako da nisam zabrinuta u pogledu buduće saradnje SAD i Crne Gore”,  istakla je Kuper.

Na pitanje da li je zabrinuta da bi Rusija mogla da iskoristi trenuti vakuum u vlasti u Crnoj Gori, da bi izazvala nestabilnost i podjele, u trenutku kada Zapad pokušava da projektuje jedinstvo u svijetlu ruske invazije, Kuper je rekla da ta zemlja uvijek pokušava da izazove podjele među saveznicima u NATO-u i u cijeloj alijansi, a posebno u regionu Zapadnog Balkana.

“Međutim, zaista smo uvjereni da nam jaki saveznički odnosi omogućavaju da budemo jaki zajedno, da osnažimo naše saveznike i da izdržimo ove pritiske iz Rusije”, poručila je Kuper.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Hogar
Gost
Hogar

Nema bojazni ali samo zato što sa Cg niko ne dijeli povjerljive informacije.

Toow
Gost
Toow

Nema jer više ne dijele tajne sa anb… Eto toliko

Send this to a friend