Politika

Kuštrov najozbiljniji kandidat za specijalnog izaslanika u Berlinu

Kuštrov (posljednji desno) predstavljen Krivokapiću kao osoba sa odličnim kontaktima u Njemačkoj

Biznismen iz Trebinja blizak Srpskoj pravoslavnoj crkvi Veljko Kuštrov najozbiljniji je kandidat za specijalnog izaslanika ministra vanjskih poslova u Berlinu, saznaje Pobjeda.

Izvor Pobjede iz parlamentarne većine saopštio je da bi Kuštrov trebalo da bude imenovan na nekoj od narednih sjednica Vlade.

“Kuštrov je Krivokapiću predstavljen kao osoba sa odličnim kontaktima i vezama u Njemačkoj – državi koja je po prioritetima Vlade prvi spoljnopolitički saveznik”, rekao je izvor Pobjede iz parlamentarne većine.

Pobjeda je ranije objavila da će, po odobrenju premijera Krivokapića, ministar Radulović da gradi mrežu specijalnih izaslanika, da bi na taj način izbjegao mogućnost da mu predsjednik države upali “crveno svjetlo“ i odbije potpisivanje ukaza o postavljenju nekog ambasadora.

Biznismen iz Trebinja Veljko Kuštrov, sa prebivalištem u Beogradu, nije nepozat crnogorskoj javnosti jer ga je lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević povezao sa ministrom Milojkom Spajićem i to u vezi sa tajnom transakcijom od 890 miliona eura kojom je naša država emitovala obveznice.

Inače, Kuštrov je privrednik porijeklom iz Trebinja koji ima registrovanu firmu “Frontier advisory“. Glavna djelatnost ove firme, prema podacima sa APIF, je “savjetovanje koje se odnosi na poslovanje i ostalo upravljanje“.

Takođe, ono što se zna o ovom biznismenu jeste da je zajedno sa proslavljenim košarkašem Dejanom Bodirogom uzeo pod zakup hotel Platani u strogom centru Trebinja, prije dvije godine.

Član je elitnog srpskog privrednog kluba “Privrednik“, zajedno sa najvećim srpskim biznismenima.

U Trebinju je poznat kao veliki donator Srpske pravoslavne crkve.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Strijelac
Gost
Strijelac

Kakav je to način da nam stranci rade u diplomatiji?Čija je ovo vlada? Crnogorska, sigurno nije, nažalost.
Inače, o ovome dilu sa obveznicama i kamatnoj stopi, već se uveliko priča po privrednim kuloarima.Velika prevara i veliko breme oko vrata građanima Crne Gore.

Emma
Gost
Emma

Jedva ga tamo cekaju.

Marko
Gost
Marko

Samo naprijed, bravo za vladu.

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Na šta ovo liči? Svu RS postaviše na položaje u CG!

Hogar
Gost
Hogar

Košmar bez kraja.

Send this to a friend