Politika

Lakićević: Zgrožen sam vandalskim činom skrnavljenja kulturno-istorijskih spomenika

Poštujići vjerski osjećaj svakog građanina i ne želeći da utičem na slobodno izražavanje vjerskih ubjeđenja svakog pojedinca, kao mladi čovjek koji se bori da crnogorsko društvo usvoja standarde modernih evropskih civilizacija, zgrožen sam vandalskim činom skrnavljenja kulturno istorijskih spomenika i tradicije naše države, koji prethodnih dana postaju sastavni dio velikosrpskog folklora u Crnoj Gori, poručio je odbornik DPS-a u Kolašinu Nikola Lakićević.

“Takođe, osuđujem devastaciju našeg grada crtanjem trobojki na javnim površinama, fasadama ustanova i druhih objekata, na ogradama mostova. Jednako sam zapanjen fasistickim ispadima, koji se ogledaju u natpisima na javnim povrsinama, kojima se poziva na smrt crnogorske nacije, a sve pod plaštom zaštite vjere i promocije velikosrpstva u Crnoj Gori. Učestali ispadi, koji valjda imaju za cilj da zastite srpske interese u nasoj drzavi, samo prave nemjerljivu stetu srbima, koji su neodvojivi dio Crne Gore, a njihovi politicki i vjerski “zastupnici” su njihovi najveci neprijatelji”, dodaje on.

Lakićević apeluje na građane Kolašina da ne dozvole da budu izmanipulisani, da dostojno kao i do sada praktikuju vjeru na mjestima predviđenim za to, a ne da ih, kako ističe, zavode politickim interesima oni koji ih pozivaju na ulice i trgove.

“A organizatorima i izvršiocima farbanja predlažemo da svoj klero-nacionalizam izražavaju devastacijom svojih nekretnina, a ne javnih površina ili farbanjem svoje građevinske mehanizacije, pa ce grđanima Kolašina mnoge stvari biti jasnije”, jasan je on.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Ovo je naša četvorobojka.

Goca
Gost
Goca

Svaka cast ljudima, razbijaju monotoniju i sivilo!!!

Goca
Gost
Goca

Prelepo je, bas ozivljava to sivilo!!

Tvrtko
Gost
Tvrtko

,,Zgrožen,, to je po čirgilici?

Lav
Gost
Lav

Kako su posrbice i srbalji smijesni, kad neko nije divljak iz srednjeg vijeka kao oni, mora da je placenik. Greote.

vjecna da je
Gost
vjecna da je

trobojka je krpa obicna ……ponosno je lijepa zastava crne gore buduce clanice eu i sadasnje natoa

Veselo
Gost
Veselo

I mi ti vjerujemo !
; )

666
Gost
666

Cuza i po dzepu, pa ce se naucit pameti nasi slikari

Црногорац
Gost
Црногорац

Лакићевићу, три сендвича си заслужио!

Marko
Gost
Marko

I koka kolu da mu se slegne.

Sova
Gost
Sova

U Kosanici, kod Pljevalja, je jedan lik ofarbao zid od štale u trobojku. Eto mu pameti. Tako poštuje simbole države koju neizmjerno voli. Ofarbana je trobojka na asfaltu, pa je gazi ko stigne.

Црногорац
Gost
Црногорац

Тробојка је заштићени симбол Црне Горе, иди у музеј на Цетињу.

Milica
Gost
Milica

Vidjela sam , svinjac je ofarbao…

DanaS
Gost
DanaS

Milice, svinja farba svinjce…

Sveta zemlja CG
Gost
Sveta zemlja CG

Crtaju, crtaju, zadnje im crtanje bilo u njihovom vijeku…Ovu ce zemlju blagosloviti sam Bog jer je mnogo jada vidjela. To ce tako i biti.

E ne znam
Gost
E ne znam

Mislim kad vec krece trebali bi sve ove mostove redom da prekrece jer su zardjali. Vazi li se ako samo plavom bojom okrece ili moraju bas sve tri boje

Send this to a friend