Politika

Laković Drašković: Tražićemo da se spriječe zloupotrebe pri zapošljavanju

Marijana Laković Drašković

Zbog sve učestalije prakse u aktuelnoj Vladi podnošenja ostavki savjetnika Premijera i državnih sekretara, nakon samo nekoliko mjeseci njihovog angažmana, GI “21 maj“ će podnijeti inicijativu svim poslaničkim klubovima za podnošenje Predloga zakona o dopuni Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru kako bi se spriječila zloupotreba prava na naknadu za vrijeme od godinu dana nakon prestanka funkcije ovih lica, saopštila je članica Koordinacionog odbora GI “21 maj”, Marijana Laković Drašković.

“Naime, osim što imamo slučajeve flagrantnog kršenja zakona pri zapošljavanju, kao i slucajeve nezakonitih razrješenja u državim organima, ova lica Vlada imenuje bez javnog konkursa, a ista nerijetko nakon samo nekoliko mjeseci napuštaju svoje fukcije i koriste pravo na naknadu zarade”, navodi Laković Drašković.

Prema njenim riječima predlog GI „21 maj“ je da se Zakon dopuni na način sto će ova lica tek nakon dvije godine radnog angažmana imati pravo na naknadu od godinu dana.

“Na taj način će se sačuvati značajan dio budžetskih sredstava koja finansiraju građani i građanke Crne Gore”, zaključila je Laković Drašković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jovetic
Gost
Jovetic

Bravo za Lakovicku samo nastavi tako

Levis
Gost
Levis

Ovakva pitanja treba stalno potencirati ,iznositi činjenice.Stalno,a ne sada pa ponovo za tri mjeseca.

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

Jeli moguće da to smije da kaže visoki funkcioner dps,a znamo što sudps i prethodna blast radili i kakve zloupotrebe su radili i to upravo u vezi zapošljavanja.

Send this to a friend