Politika

Laković: Mora doći do promjena u vrhu Uprave policije

Miodrag Laković

Poslanik Pokreta Evropa sad i predsjednik Odbora za bezbjednost Skupštine Crne Gore Miodrag Laković saopštio da mora doći do promjene u vrhu Uprave policije, i da će se ta pitanja rješavati u dogovoru.

“Do promjene na vrhu UP mora doći, treba doći. Zato što novi ministar i nova Vlada sigurno imaju ideje nove projekcije u bezbjednosnoj politici. Tako da očekujemo i prirodno je da se izvrše neke kadrovske promjene”, istakao je Laković za NOVA M.

On je u odgovoru na pitanje novinarke o imenima koja se pominju u javnosti istakao da ima tu više imena koja gravitiraju ka tom rešenju.

“To su sve, ja ih znam iz službe, dobri kolege, profesionalci, kao i kolega Vojislav Dragović koji je pomenut u tom kontekstu. Tako da verujem da ima izbora i da će se naći sigurno dobro rješenje i za mjesto direktora policije i za ostala mjesta”, istakao je Laković.

Nije mogao da potvrdi medijske navode na je kandidat za direktora UP biti Vojisilav Dragović, ali kako kaže to je čuo nezvanično.

“Ja ne mogu te medijske navode da potvrdim, zato što sam i ja, kao i vi, to čuo samo nezvanično. Moram reći da Upravu policije neće niko ni od koga preuzimati. Mi kao parlamentarna većina, kako se dogovaramo u Skupštini, tako će se i Vlada dogovarati oko važnih pitanja kad je u pitanju i bezbjednost, i kompletan sektor, i Uprava policije. Tako da će se u dogovoru rešavati ta pitanja”, istakao je Laković.

Na to je reagovao bivši ministar unutrašnjih poslova iz Građanskog pokreta URA Filip Adžić koji smatra da bi promjena u vrhu policije u ovom momentu značila diskontinutitet u borbi protiv kriminala i korupcije, te da može ličiti na pokušaj partijskog obračuna sa ciljem “rasparčavanja  policije “, kako bi se sa strane, i iz nekih drugih centara moći, uticalo na odluke u crnogorskoj  policiji.

Ta Adžićeva izjava zabrinjavajuća je za člana Odbora za bezbjednost iz Nove srpske demokratije Jovana Vučurovića. Kako je naglasio o Crnoj Gori, posebno kada je riječ o njenoj bezbjednosti, treba da se odlučuje u Crnoj Gori, a ne, kako je rekao, ni i Beogradu ni u Briselu, ili Moskvi i Vašingtonu.

“To se neće desiti i to ćemo spriječiti”, zaključio je Vučurović.

Predsjednik Odbora za bezbjednost Miodrag Laković za utorak je najavio sjednicu na kojoj bi izvještaj o radu policije trebalo da podnese njen aktuelni čelnik Nikola Terzić, koga je na tu poziciju imenovala Vlada Dritana Abazovića.

10

avatar
1000
7
3
0
 
10
Eto tooooSpartanacZokiVienna da jeMitar
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zoki
Gost
Zoki

Terzić je odradio odlican posao,Lakivič mi je vrlo sumnjiv

Mitar
Gost
Mitar

?????? Sve sto moze da uradi protiv drzave policija radi!!! Sto ce vasi gospodari vise od toga??!! Stvarno ste nezasiti!!! Moraju jedan dio i tenkovi da urade, ne moze sve policija!!!

Darija
Gost
Darija

Postavite ove diplomce iz Istočnog Sarajeva.

URAŠ
Gost
URAŠ

Ovoga zapalo, da se sveti!

BOSS
Gost
BOSS

Mijenjaj Miso Bog ti pomoga

Vienna da je
Gost
Vienna da je

Mijenja miso al radnike u siciliju jer niko ko ne krade nece kod njih …a miso da je htio i imao hrabrosti imao je kad ..sad je tu da stiti svoj i kapital ljudi oko sebe

Komentator
Gost
Komentator

Ko je ovo

Nikola
Gost
Nikola

Terzić inače sjedi u tu fotelju nezakonito, odavno je trebao biti smenjen i doveden su kom presudom Brđanin

Spartanac
Gost
Spartanac

Lakovlću možeš li naći nekoga ko nije na skay

Eto toooo
Gost
Eto toooo

Doće brđanin nikad, terzica poslat kući.

Send this to a friend