Politika

Lakušić o Vukoviću: Pantelija koji kiti jelku u fontani

Član Predsjedništva DNP Zoran Lakušić tvrdi da je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković svojim posljednjim nastupom  dokazao ne samo da nije gradonačelnik svih građana Podgorice, već da je za njega Migo Stijepović u svakom smislu bio i ostao Paris Saint Germain i to u najjačem sastavu.

<<<Vuković: Slavljenje trenutka kada su nestali naši preci je u domenu psihopatologije<<<

“Umjesto da počne intenzivno da se bavi problemima kanalizacione mreže i gabaritnošću novih kontejnera  ovaj podgorički Pivljanin je odlučio da nam drži lekcije iz patriotizma i istorije kvalifikujući više od polovine građana Podgorice psihopatološkim slučajevima. Ali,  što drugo očekivati od osobe koja je značajan dio svog dosadašnjeg života provela školujući se po inostranstvu, i to bez ikakve finansijske provjere imovnog stanja njegovih najbližih, koji su godinama na vodećim državnim i privrednim funkcijama uništavali potencijale ove države,ali zato redovno školovali djecu od Holandije do Masačusetsa. I sad je jedan od njihovih nasljednika nakon što je završio sve te velike škole po Evropi i Americi, a koji je tek u Crnoj Gori shvatio da je Belgija članica NATO – a , našao da nam dijeli moralno političke lekcije, želeći da se još dublje ugura u zjenice Mila Đukanovića”, jasan je on.

Lakušić poručuje da je, prije dvadesetak dana, ovaj inostrani profesor (Vuković) ugasio svijetlo u zgradi opštine  protestujući zbog proslave ujedinjenja 1918. godine.

“Da je znao, trebalo je, čim je izabran za gradonačelnika da ugasi svijetlo u zgradi opštine, jer je Podgorici momentalno mrklo kad je ovaj junoša iz DKP – a sjeo u stolicu Marka Miljanova prvog gradonačelnika Podgorice. I da kojim slučajem vojvoda kučki Marko Miljanov može ustati iz groba i vidjeti ko ga je naslijedio, vjerujem da bi mlađani gradonačelnik istog trenutka, sa sve onim njegovim njemačkim bicklom stuštio prema Smokovcu”, jsan je on.

Lakušić poručuje da bi Vuković,  da je imao ko da ga nauči, znao bi da je zgrada u kojoj je ugasio svijetlo izgrađena za vrijeme te omražene Kraljevine Jugoslavije, i ako se već busa u “pivska komitska prsa”, najmanje što može da uradi jeste da se preseli u neku od tajkunskih građevina koje su nikle za vrijeme vladavine njegovog oca i strica, i da je okiti parolom od lampiona gdje bi pisalo : “ Nikad više 1918!.”

“Zato i nije  čudo što je Ivan Vuković za nekoliko mjeseci upravljanja Podgoricom već dobio nadimak Pantelija, jer se više bavi podizanjem spomenika i otkopavanjem grobova nego svi članovi porodice Topalović zajedno uključujući i Bilija Pitona”, ističe funkcioner DF-a.

On dodaje da, kad ne postavlja spomenike, Vuković onda kiti jelke, i to u fontani, što predstavlja vrhunac kiča,  neukusa i administrativnog zastiđa.

“Tako će Podgorica zahvaljući Ivanu Vukoviću biti prvi grad na zemaljskoj kugli u kojem se iz fontane navodnjava novogodišnja jelka. A kad bi mi bili maliciozni kao on, trebalo bi da postavimo pitanje da li posle svega što je dosad saopštio i uradio, aktuelni gradonačelnik Podgorice zaslužuje makar sistematski pregled? Zbog toga ćemo ga u daljim polemikama tretirati upravo na način da je njemu potrebna pomoć iz svih aspekata, ali bez obzira na njegovo trenutno stanje, sigurno mu nećemo dozvoliti da vrijedja više od polovine građana Podgorice, već ćemo ga redovno podsjećati da je njegova nadležnost kanalizaciona mreža i moderni kontejneri… I da ponekad održi poneki posmrtni govor kad nema ko drugi iz DPS – a, jer mu to izgleda najbolje ide od ruke”, zaključio je Lakušić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mojsije
Gost
Mojsije

Uobičajeno naklapanje i besmislice svojstveno onima koji ništa korisno ne rade i destrukcija im je u zizi djelovanjaLakusiću lako će mo sa takvim.

Podgorica1928
Gost
Podgorica1928

Ovaj Pivljanin Vukovic ne moze biti Podgoricanin, ne vole oni Podgoricu niti je poznaju. Oni vole fotelje u Podgorici. Za Podgoricu treba cikotic za gradonacelnika a ne sjevernjaci

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ivo Pantelija, Belgijanac, Perverzija, Jelka, Šalter, Sinovac, Pionir…

opet
Gost
opet

Kako jadno i nisko saopstenje PROFESORA Lakusica… “…već da je za njega Migo Stijepović u svakom smislu bio i ostao Paris Saint Germain i to u najjačem sastavu…” Bravo…

il maestro
Gost
il maestro

Neka se Lakušić nastavi baviti prosvjetnim radom jer mu to ide mnogo bolje od politike koja mu ne ide uopšte. Ali ko mu je predsjednik stranke dobro je i ovo

Send this to a friend