Politika

Lakušić: Odluka o preimenovanju bulevara u Donjoj Gorici nezakonita

Zoran Lakušić/Arhiva

Odluka o preimenovanju bulevara u Donjoj Gorici samo je jedan od primjera kako se golom silom većine usvajaju odluke suprotno zakonu i Ustavu. Prespitivanje te nezakonite odluke pred Upravnim sudom pokrenuto je zbog kršenja procedure i utvrđenih propisa. Zato gluposti koje je u saopštenju iznio Vladimir Vojinović, čovjek koji pripada gubitničkom timu na prošlim izborima, ne zavređuju baš nikakvu pažnju, jer se on bavi proizvoljnim, netačnim i izmišljenim konstrukcijama, saopštio je danas član predsjedništva Demokratske narodne partije Zoran Lakušić.

On je istakao da Vojinović time pokazuje da je njegova partija svih ovih godina pribjegavala pravnom nasilju i nezakonitom radu.

“To je i potvrdio kada je dozvolio da se na sjednici Savjeta za davanje predloga naziva naselja, ulica i trgova, donose odluke koje nijesu u skladu sa zakonom. Zato je cilj DF bio da ukaže da se sa takvom praksom mora prestati i da opomene Vojinovića da se mora voditi računa o poštovanju zakona na šta ga obavezuje i funkcija predsjednika Savjeta koju obavlja”, naveo je Lakušić.

Kako je dodao, odluka o preimenovanju donjogoričkog bulevara u Bulevar 21. maj je nezakonita.

“To je osnovi razlog zbog čega je Demokratski front podnio tužbu Upravnom sudu tražeći poništenje te odluke. To nema nikakve veze sa novom vlašću, što ukazuje da je Vojinović sklon manipulacijama. Na to upućuje i njegovo povezivanje cijele priče sa 30. avgustom, datumom održavanja parlamentarnih izbora, što nema nikakvog logičnog smisla, jer je tužba Upravnom sudu podnešena 29. februara tekuće godine”, naglasio je Lakušić.

On je podsjetio da je sumnju u zakonitost te odluke iznio i predsjednik Skuštine Glavnog grada Đorđe Suhih.

“Na pitanje da li će zatvoriti oči na očiglednu pravnu neutemeljenost odluke skupštinskog Savjeta za davanje predloga naziva naselja, ulica i trgova koji je bez jasno propisanog konsenzusa svih članova utvrdio predlog za preimenovanje Donjogoričkog bulevara, on je odgovorio da svako u sudskom postupku može provjeriti pravnu valjanost te odluke”, dodao je član predsjedništva DNP.

“Vuković i Vojinović bi trebalo da podnesu ostavke”

Očigledno je, kazao je, da je Vojinović ošamućen porazom svoje partije u Podgorici, koja je izgubila izbore sa razlikom od 30.000 glasova, jer pokazuje da nije svjestan šta piše u saopštenju.

“O njegovoj politici i politici njegovog mentora, gradonačelnika Ivana Vukovića, građani su svoj sud dali 30. avgusta. Poslije doživljenog poraza, i jedan i drugi bi, umjesto što pišu bezvezna saopštenja, trebalo da podnesu neopozive ostavke, jer se pokazalo da ih narod neće”, poručio je Lakušić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Emina
Gost
Emina

Kako je dodao, odluka o preimenovanju donjogoričkog bulevara….
hahha donjogoricki ..

A jes
Gost
A jes

Aooo, a viđi ovo, kumim te. Vojinovicu, sto ga naśekira a jos nije na vlast došao?

Kotor
Gost
Kotor

Smeta ti sve crnogorsko a? Sasvim te razumijem jer i mene smeta sve srbijansko no trenutno se jos nalazis u Crnu Goru.

Mesija 'No.1'
Gost
Mesija 'No.1'

Kotor vi milogorci nemate taj minimum intelektualnog kapaciteta da shvatite da je CG po ustavu gradanska drzava a nije nacionalna drzava

alo
Gost
alo

Kako sebi zadajete autogolove u DF-u niste ni svjesni. Kako bi po vama bilo prihvatljivo ime, mozda Bulevar 15. februara? Ili Bulevar Karadjordjevica? Razumio bih ovo obracanje da je bulevar nazvan po npr. Sekuli Drljevicu, cak bi i podrzao DF u promjeni imena ali mi ovo nikako ne ide u glavu.

Naroz
Gost
Naroz

Kako ih boli taj datum… rana neprebolna 🙂 I ovo dolazi na vlast…

Snjeg
Gost
Snjeg

21.maj je jedan od najznacajnijh datuma .Sto vama smeta da se bulevar tako zove.? Bas me zanima kako bi ga vi nazvali.

simki
Gost
simki

da necete ravnogorski da se zove
🙂

Send this to a friend