Politika

Lekić bi sa Dakom, Danilović mu ne da

Miodrag Lekić

Predsjednik Demosa Miodrag Lekić razgovarao je nedavno sa crnogorskim biznismenom, koji živi u Beogradu, Miodragom Dakom Davidovićem, o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, saznaju Vikend novine iz više relevantnih izvora.

<<<DEMOS: Nemamo namjeru da budemo dio koalicije Da svako ima<<<

Detalji ovog razgovora nisu poznati, ali se pretpostavlja, u svijetlu najava o proširenju, iz političkog saveza “Da svako ima”, da je bilo riječi i o eventualnom ulasku Demosa u ovaj savez.

Politički savez Da svako ima, koji čine Socijalistička narodna partija (SNP), Ujedinjena Crna Gora (UcG), Radnička partija (RP) nastao je u Bijelom Polju 1. maja. Sporazum koji predviđa saradnju ovih partija potpisali su Goran Danilović (UCG), Vladimir Joković (SNP), Janko Vučinić (RP) i Aleksandar Damjanović (Klub nezavisnih poslanika).

Prema saznanjima Dnevnih novina, Miodrag Lekić i njegov Demos najvjerovatnije neće biti dio saveza “Da svako ima”, jer se tome protivi Ujedinjena Crna Gora. Podsjetimo lider Ujedinjene Goran Danilović bio je potpredsjednik Demosa, ali je došlo do njegovog neslaganja sa liderom Miodragom Lekićem, prije dvije godine. Danilovićeva struja u Demosu održala je čak i Skupštinu partije u Mojkovcu 2017. na kojoj je on izabran za predsjednika partije. Naravno, Lekić se nije predao, pa je poslije tužbi, Upravni sud presudio u korist Danilovića, ali je Vrhovni sud preinačio presudu i saopštio da je Lekić predsjednik partije.

“Miodrag Lekić se mjesecima lažno predstavlja kao predsjednik Demosa, “koji je sa šačicom istomišljenika uzurpirao imovinu stranke i nezakonito prisvojio novac poreskih obveznika koji je predviđen za finansiranje redovnog rada naše političke organizacije”, saopštili su tada iz Danilovićevog tabora, reagujući na ovu odluku suda.

Danilović je kasnije osnovao novu partiju “Ujedinjenu Crnu Goru”. Prema saznanjima Dnevnih novina, upravo je ovaj sukob razlog što se Ujedinjena protivi eventualnom ulasku Demosa u savez “Da svako ima”.

Mediji su objavili da je glavni finansijer političkog saveza “Da svako ima” Miodrag Daka Davidović, što je on i potvrdio.

On je beogradskim medijima izjavio da je jedan od organizatora pokreta “Da svako ima”, a saopštio je da bi prihvatio i predsjedničku trku protiv aktuelnog crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića. Mediji su objavili i da Davidović želi da ima stranku, ili u ovom slučaju savez, prosrpski orijentisan, na koji može da računa i prije izbora 2020. ako bude potrebno politički da djeluje u Crnoj Gori. “Da svako ima” je idealan kandidat, jer Davidović dobija na tacni nekoliko poslanika u državnom parlamentu.

Očekuje se da će Davidović ispoštovati stav Ujedinjene Crne Gore kada je Demos u pitanju, jer je Goran Danilović jedan od političara na koje ovaj biznismen najviše računa.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dukljanin
Gost
Dukljanin

Ratni profiter Daka

Realno
Gost
Realno

Imao je Daka i pametnijih poteza u životu.

Pik
Gost
Pik

Kako moze neko da finansira neki politicki savez, kad je zakonom predviđeno koliko novca jedan subjekt moze dati nekome?! Zar takvo finansiranje nije razlog izbijanja afere koverta?! Sve partije krse zakon a onda se prebacuje samo jednoj sto ga krsi! Sve ih treba procesiirat!

Dado
Gost
Dado

Koja je razlika izmedju Dake i sadasnje vlasti.

Dobronamje
Gost
Dobronamje

Daj čovječe odmori malo . U osmoj deceniji se jos baviš politikom dok tvoje društvo igra šah i odmara po parkovima i mjesnim zajednicama !

Mila
Gost
Mila

Tramp ima 73 g

Velimir136@gmai
Gost
Velimir136@gmai

Svjestan godina,rezultat isti-ništa!

Mark
Gost
Mark

Smuckaj pa prospi !!

Send this to a friend