Politika

Lekić: Đukanović kritikama EU nanosi štetu Crnoj Gori

Iza Đukanovićeve kritike Evropske unije zbog neusvajanja odluke o početku pregovora za članstvo sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom se krije više mogućih objašnjenja. Ne isključujući ni mogućnost da je Milo Đukanović u stanju otuđenosti od realnosti stvarno umislio da mu pripada uloga stalnog korektora, neke vrste političkog i moralnog supervizora nad EU, po svemu sudeći u pitanju je još jedna manipulatorska operacija, saopštio je danas lider Demosa Miodrag Lekić.

<<<Neotvaranje pregovora sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom razočarenje za sve u regionu<<<

Lekić je ocijenio da kritička izjava partijskog predsjednika crnogorske države, ogrezle u korupciji, o pogrešnim odlukama EU očigledno ima za cilj da prave uzroke dugogodišnje stagnacije Crne Gore u evropskim integracijama, posebno u poglavljima 23 i 24 – skrene ka navodnim greškama Evropske unjije.

“Đukanovića očigledno ne zanima krajnje zabrinjavajuće stanje raspolućene Crne Gore između dnevnih skandala sistemsko-institucionalne korupcije, ciljanih nacionalnih podjela i neodržive klijentelističke ekonomije. Umjesto suočavanja sa dubokim problemima crnogorskog društva, u prvom redu vrijednosno-moralnim rastakanjem društvenog tkiva, umjesto dakle pokretanja ozbiljnih i kompetentnih inicijativa za prevazilaženje nastale situacije Đukanović je izabrao – makar to sve izgledalo groteskno – ulogu kritičara koji secira stanje i navodne nesposobnosti Evropske unije”, naveo je Lekić.

Kako je dodao, građanima ostaju posljedice tako neodgovornih izjava.

“Kako udaljavanje naše zemlje od Evropske unije, pravne države, demokratskog društva kontrolisane vlasti – tako i nastavak krajnje zabrinjavajućih, sada već degenerativnih, gotovo truležnih procesa u najvažnijim segmentima crnogorskog društva”, zaključio je Lekić.

39

avatar
1000
36
3
0
 
38
MiškoSaramarkosVelimirTragikomedija🎭
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Miško
Gost
Miško

E sad se ovaj coce zabrinuo za Cg, kakvi foliranti

Sara
Gost
Sara

E sto radi ovaj penzioner, vrijeme je da se posveti unucima, neka se mane politike

markos
Gost
markos

Igraš li “Ne ljuti se čovječe”, kućooooo????

Velimir
Gost
Velimir

Ne mlati no idi u penziju koju politickim djelovanjem nijesi zasluzio!

Tragikomedija🎭
Gost
Tragikomedija🎭

Eu integracije su dps mantra koju ponavljaju kao papagaji jer su nesposobni da bilo sta urade za opste dobro cg.njima su gradjani i ova drzava samo smetnja za licno bogacenje.ali dok to narod svari od cg nece ostati nista da valja.

Miloš
Gost
Miloš

Da je po Lekiću mi bi bili ili sa Rusijom ili kao 7. glasački region Srbije.

Demonstrant
Gost
Demonstrant

A nasao si ti coce da ga se oglasavas sta je on trebao da kaze Lekicu pici u Rim i igraj tenis batali se Crne Gore i politike nije to za tebe kad nisi nista napravio do sad neces ni sad siguran budi

slikar
Gost
slikar

Da nije takvih poput tebe odavno bi mi bili u EU nego je Milo s vama muku mucio i oko nezavisnosti, a kamoli oko EU.

slikar
Gost
slikar

Sto bi stari rekli zrio si za penziju

Marko
Gost
Marko

Hahahahhaha vidji brata a on do juce bio najveci protivnik evrope i amerike

crnogorac
Gost
crnogorac

Da nije Djukanovica Crna Gora bi mogla da masta o Evropi pored takvih kao sto si ti

Vladika⛪
Gost
Vladika⛪

Ajde jadan, zajedno ste švercovali, batali tu priču da se ne podnosite, nuje nafta voda.

podgoričanin
Gost
podgoričanin

Ne bih se složio sa gospodinom Lekovićem. Ja mislim da je šteta za Crnu Goru i region što EU ne pregovara sa Makedonijom i Albanijom. EU bi trebalo da ohrabri te dvije zemlje da postanu moderne demokratske zemlje, a ne da ih isključuje iz procesa integracije. To je svakako za kritiku i u krajnjem slučaju nije dobro ni za EU,… Više »

Rina
Gost
Rina

Koja je ovo pojava, ko tebe šta više pita.

Šćepan majušni
Gost
Šćepan majušni

Pa što to ti i opozicija ne iskoristite ?

Send this to a friend