Politika

Lekić: Eskobarove izjave izazivaju antiameričko raspoloženje

Lekić (foto: Link)

Predsjednik Demos-a Miodrag Lekić tvrdi da izjave specijalnog izaslanika SAD za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara kod jednog dijela građana Crne Gore izazivaju antiameričko raspoloženje.

“Nekad mi te izjave zaliče na izjave komesara Kominterne, a ne od nekog ko dolazi iz SAD jednog Džefersona, jedne SAD koja poštuje Ustav. Ne potcijenimo građane i njihovu svijest. Ne smatrajmo Crnu Goru kaod ržavu koji trči ka Americi kako bi neki ojačali svoje pozicije. Ovo je na kraju moje mišljenje, ja imam istinu u džepu. Zloupotrebljava se Zapad”, kazao je Lekić u emisiji “Link” na Radiju Crne Gore.

Lekić je podsjetio na izjavu predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, koji je, tvrdi Lekić, poručio Crnoj Gori “pazite se da vam ne slome nogu”.

“Milanović se bukvalno sažalio na Crnu Goru. Još ovaj spektakl oko tunela izaziva smijeh, ali to je druga strana medalje”, kazao je Lekić.

Govoreći o jučerašnjem sastanku predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića i mandatara Milojka Spajića, Lekić je kazao da mu je sastanak bio nejasan.

“Spajić je malo previše optimističan, a postoje kontroverze da li uopšte postoji 41 poslanik. Zanimljiva je uloga Milatovića, koji institucionalno ne bi morao da učestvuje u pregovorima oko Vlade. On daje mandat na bazi većine i na bazi utiska koji je stekao. Tumačim ovaj njegov angažman kao gest dobre volje da pomogne, a institucionalno ne bi morao”, dodao je Lekić.

Prema njegovim riječima, Crna Gora nema snažne institucije i kad političke elite ne uspijevaju da se dogovore.

“Međunarodni faktor je u igri. Bila su velika očekivanja građana, koja nisu ostvarena po mom mišljenju. Nikad nisam bio optimista idealistički, ali bila je najavljena ozbiljna reforma. To ne da nije ostvareno, nego sistem nije ni dirnut. Sve u svemu, sumoran bilans praćen estradnom politikom i samoreklamerstvima”, zaključio je Lekić.

8

avatar
1000
7
1
0
 
8
MajaKomunistaDraganHN🇲🇪Anabela Podgorivaldespino
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Maja
Gost
Maja

Vrijeme je za penziju.

Komunista
Gost
Komunista

Ćaki Srbine odmori malo, hrani golubove, igraj šah i sanjaj o Srboslaviji. Snove ti niko ne može oteti…

Anabela Podgori
Gost
Anabela Podgori

Hocemo Srbe u Vladi!

DraganHN🇲🇪
Gost
DraganHN🇲🇪

Mi ocemo Crnogorce u vladu

valdespino
Gost
valdespino

Kome to oprosti?? Mozda vama i df ovcima

MMM
Gost
MMM

Rashodovani ambasador Vojislava Koštunice.

Bokeljka
Gost
Bokeljka

Antiamericko raspolozenje mozda kod vas koji podrzavate agresiju Rusije, g, Lekic.Kod nas, koji zelimo biti dio demokratskog zapadnog svijeta, to je velika radost i vjera u buducnost.

BraulE
Gost
BraulE

Možda, ali u tvoju kuću. Da ti je sa Frontom, pa savez srpskih partija…

Send this to a friend