Politika

Lekić: Krajnji je momenat za kvalitetan zaokret

Predsjednik DEMOS-a Miodrag Lekić

Predsjednik Demosa Miodrag Lekić saopštio je da tendencije aktuelnog društvenog procesa zahtijevaju, i to imperativno, podizanje nivoa djelovanja i političke zrelosti aktuelne vlasti.

Kako je naveo to se mora sprovesti iz više razloga, a najmanje tri:

“Prvo, uz veću kredibilnost javnih izjava zvaničnika nophodno je garantovati funkcionisanje društvenih poslova na bazi zakonskih propisa. U tom smislu su neophodna javno ozbijlna i kredibilna objašnjenja premijera koja ne bi ostavljala nikakve nejasnoće – pa i povodom poslednjeg pitanja javnosti: da li je šef ANB postavljen do kraja prema zakonskim propisima”, navodi Lekić.

Kao drugo navodi, da je krajnji trenutak za pokretanje ozbiljnih reformskih inicijativa, čiji je sastavni dio demontiranje ranije prakse i njenih nosilaca koji su djelovali van pravnog poretka.

“I treće, vjerovatno i najvažnije, u uslovima nedovoljne političke ozbiljnosti i nastavkom improvizacija, čiji su sastavni dio plitki medijsko – propagandni manevri – dovodi se u pitanje očekivani pravac novog istorijskog ciklusa Crne Gore čiji su početak građani tražili izborima 30. avgusta 2020. godine”, zaključuje Lekić.

Send this to a friend