Politika

Lekić: Pobjeda opozicije govori da nije bila moguća reciklaža prethodne nekontrolisane vlasti

Miodrag Lekić

Pobjeda opozicije u Nikšiću, koja će imati komotnu većinu u Skupštini opštine, ubjedljivo govori da nije bila moguće reciklaža prethodene nekontrolisane vlasti sklone javnoj neodgovrnosti i korupciji, saopštio je lider Demosa Miodrag Lekić.

“Sama činjenica da DPS danas slavi što nisu mnogo ubjedljivije izgubili izbore i Nikšić govori da se Crna Gora nalazi u novoj političkoj realnosti. Koalicija “Mir je naša nacija” bez euforije, još manje podmetanjima drugima, sasvim okrenuta novim radnim izazovima u samom Nikšiću i državi obelježava svoj veliki uspijeh na nikšićkim izborima”, smatra Lekić.

Ističe da se ta koalicija se afirmiše, a što će još više ostvarivati ubuduće, kao snaga centra građanskog težišta i kao takva dragocijena za stabilnost i progres zemlje.

“Ne treba u danima pobjede zaboraviti da se Crne Gora i dalje nalazi u složenom procesu između teškog ekonomsko-korupcionaškog nasleđa prethodne vlasti i ozbiljnog gotovo istorijskog ispita iz političke, stručne i kulturne doraslosti alternative koja je pobjedila na izborima 30. avgusta”, ističe Lekić.

Zato će svaki zastoj u reformama i legalističke demontaže korupcionsškog nasleđa, navodi, koje uostalom traži i Evropska unija realizacijom poglavlja 23 i 24., biti prilika da nereformisane snage prethodnog režima pokušaju, uglavnom identitetskim trikovima i iznajmljenom propagandom, se vrati na vlast.

“Očigledno, u Nikšiću to nije uspijelo”, zaključuje lider Demosa.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Emma
Gost
Emma

Vi treba da idete u penziju !

Progres
Gost
Progres

Milostinja teška li si…

Eko
Gost
Eko

Eee Lekiću, na što si spao. Daleko od nekadašnjeg Diplomate, kupiš mrvice u tuđoj bašti.

Festadjun
Gost
Festadjun

Hahahaha, vaša koalicija neće postojati za par mjeseci ostavite vi DPS da radi svoj posao, imate vi većih briga

Send this to a friend