Politika

Lekić, Rudović, Pavićević i Mijović na izbornoj listi sa Demokratama?

Sa ranijeg sastanka

Demokratska Crna Gora blizu je dogovora sa Demosom, bivšim predsjednikom Crnogorske i Novom ljevicom da se nađu na zajedničkoj poslaničkoj listi za izbore koji su zakazani za 30. avgust, saznaju Dnevne novine iz dobro obaviještenih izvora.

Prema tim informacijama, za Demos je predviđeno jedno “prolazno” mjesto, dok će drugo biti nešto niže na listi. U slučaju da rezultati izbora pokažu da Demos ima samo jednog poslanika, najvjerovatnije će se predsjednik ove partije Miodrag Lekić i poslanik Neđeljko Rudović rotirati nakon dvije godine mandata. Očekuje se da “prolazno” mjesto dobije i nezavisni intelektualac Vladimir Pavićević, koji je do nedavno bio na čelu Crnogorske, a nešto niže će biti Saša Mijović iz Nove ljevice.

Prema nezvaničnim informacijama, moguća su i brojna iznenađenja na poslaničkoj listi Demokrata koju će ponuditi građanima. Jedno od njih je da se može dogoditi da na listi uopšte ne bude lidera ove partije Alekse Bečića i Borisa Bogdanovića.

U tom slučaju listu bi predvodio potpredsjednik Demokrata Dragan Krapović, bivši predsjednik Opštine Budva, a iza njega bi bili većinom mladi ljudi.

U svakom slučaju, Demokrate ovih dana ulaze u izbornu trku nakon što je propao plan ujedinjenja opozicije. Krapović je poručio da Demokrate ne mogu ići u “desničarsku koaliciju” i optužio GP URA da je bila domaćin sastanka opozicije a znala je da ide samostalno.

“Gurati Demokrate, partiju kojoj pripadaju sve nacije u Crnoj Gori, u nacionalističku desničarsku koaliciju, može samo politički licemjer ili politička neznalica, kojoj nije cilj pobjeda nad DPS-om, već mandat više. Zanimljivo da je URI nije smetalo da vrši vlast sa svim opozicionim partijama u Budvi i Kotoru, da je mogla da ima zajedničkog predsjedničkog kandiata, a da joj sada smeta j edinstvena opoziciona lista”, kazao je Krapović.

On tvrdi da jedinstvena lista može biti pobjednička “samo ako su na njoj svi opozicioni politički subjekti”.

“Različitih ideoloških i programskih opredjeljenja, jer jedinstvo znači svi, a ovu vlast pobjeđuju zajedno i Crnogorci, i Srbi, i Albanci, i Muslimani, a ne samo jedni od njih. Gospodo, izvolite, dogovorite jedinstvenu listu svih opozicionih političkih subjekata učesnika pregovora i javite nam, Demokrate odmah prihvataju. Ukoliko to ne želite, odmah prestanite sa napadima i podmetanjima, usmjerite oštricu ka DPS-u i okupite oko sebe slične, kako bi pobijedili na ovima izborima, a ne proveli narednih mjesec i po dana u međusobnim optužbama”, zaključio je Krapović.

Na izborima 2016. godine Demokrate su nastupile sa listom “Mr Aleksa Bečić Demokrate Pobjede ne podjele” Ova partija je osvojila 38.327 glasova što je bilo 10,01 odsto podrške izašlih na birača. Demokrate su u Skupštini Crne Gore imale osam poslanika, ali su od početka bojkotovale rad parlamenta

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Šako
Gost
Šako

Jeli ovo u Berane???

Đorđe Božović
Gost
Đorđe Božović

Lekić mijenja partije kao čarape

Šmrc
Gost
Šmrc

U Demosu nije dozvoljeno da Rudović bude drugi. Lekić je preglasan i na Predajedništvu i na Glavnom odboru. Drugi je Savo Vujošević, član Predsjedništva Demosa.

Rozaj
Gost
Rozaj

Sve fukara do fukare, kao da su se takmicili gdje naci najgore

Milos
Gost
Milos

Stave li Pavicevica na listu tek ih niko nece glasati! Crnogorski glasovi mogu se samo dati DPS i SDP!

Vlasta
Gost
Vlasta

Crnogorska nema 200.glasova.

Njegoš
Gost
Njegoš

Tkz. lista vječitih gubitnika 😂😂😂

Štreber
Gost
Štreber

Demokrate ili su najlukavija skupina političara, jer izgleda da nisu prava opozicija, ili nemaju mozga da naprave čestitu koaliciju, građansku, srpsku, crnogorsku, kakvu god. Definitivno imaju najgora personalna rješenja za i za funkcije i za one sa kojim će u koaliciju. Narod čovječe hoće da se oslobodi Pavićevića, kuvara, konobara…Ima li igdje iole čestito školovano čeljade, da mu drugi čestiti… Više »

cikoticka-drack
Gost
cikoticka-drack

kako nema, ima prepisivaca koliko hoces, plegijata vise no sto treba a i diploma kupljenih u okruzenju

Dalibor
Gost
Dalibor

Ni 15 000 nećete osvojiti no polako samo …

Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

“Moćna koalicija” hahahahaha!

djomaa
Gost
djomaa

Prvi put u život ću sa merakom zaokružit Dps! Ubjedljivo su najozbiljnija partija u Cg. Demagozi,kojima sam 2 puta dao glas,ta tzv. deklarativna partija “kojoj pripadaju sve nacije” a inače prikriveni velikosrbi koje “ne zanima crkva i crkveno ustrojstvo” a šetaju i litijaju čisto da protegnu noge.Pored toga što su prikriveni velikosrbi takođe su i prikriveni huligani,što se dalo viđet… Više »

Totem
Gost
Totem

To je milioniti post sa istim pocetkom. Ko vas uci to “prvi put cu glasati dps”? Providno bas

Djoko
Gost
Djoko

Tacno tako. Bravo za komentar

Majkl
Gost
Majkl

Sa vama na listi Krapovicu ne mogu biti istinski crnogorci vec samo u nazivu izdajice.

Betoven
Gost
Betoven

I URA i Demokrate bi da uzmu crnogorske glasove i onda ih ponesu u koalicu DF-u. Nece proci ta podvala.

vitamin C
Gost
vitamin C

Betoven, tačno, to je Pavićević već uradio Crnogorskoj

Baraka
Gost
Baraka

Plagijatori napred, u nove parazitske pobjede. Pobijedi, pa podijeli….hahahaha

Botova mama
Gost
Botova mama

“Pobijedi pa podijeli” …
Sviđa mi se slogan….. Odgovarajući za ovu ekipu sa crvenim kravatama.
Oće li morati ovi “nezavisni” sa liste da je nose ?

Cinik🇮🇱
Gost
Cinik🇮🇱

Ok, ok. Koji su to tačno Crnogorci u Demokratama?
Zna li ko?

Delboj
Gost
Delboj

Ni jedan jedini.

Cinik🇮🇱
Gost
Cinik🇮🇱

Ovi što minusiraju očigledno znaju.
Pa bi bio red da navedu bar jednog političara iz Demokrata koji je Crnogorac.

Djoko
Gost
Djoko

Niko. I nema nijedan.

Vojka
Gost
Vojka

Sad sa situacijom u Budvi pokazali su da, nema razlike . Ovaj jado od Ivica Pavicevica lunjanod partije do partije , ili Oce da zaradi novac koji je otrpit Crnogorke . Priča se po BD da su podnijeli krivičnu prijavu poziv njega . Ostavio im do oktobra kredit i kola uzeo , dugove za kancelarije . E mrčo , na… Više »

Lida
Gost
Lida

Sta god urade lose ce proci,skup nista ljudi.

Ja licno
Gost
Ja licno

Sasvim pravilno razmišljanje… sa DF se moze samo razgovarati o opozicionom nenapadanju. Za njih i njihov desničarski milje sve manje ima mjesta u CG. Mozda je i SNP u pametnije da se orikljuce Demokratama i eventualno Danilović. Kakvi su takvi ali bolje oni no DF. 15% zaslužuju …

Sava
Gost
Sava

Partije koje ne prelaze cenzus neka daju podrsku i neka se ne petljaju. Inace ce samo stetiti.

Njegoš
Gost
Njegoš

Isti su. Jesi li slijep pa ne vidiš što rade po Budvi zajedno.

Darko🇲🇪
Gost
Darko🇲🇪

Ha ha ha ,,, pa sad Pavicevic kao Crnogorac opet bi da bude dio polickog zivota CGore .
Zalosni i jadni spijun , otpadak i nista ljucko .
Tako i treba neka kupi Becic te olosi ko i on sto je .

O Tempora...
Gost
O Tempora...

“nezavisni intelektualac Vladimir Pavićević” reče plagiator… hahahaha…. Katastrofa od političara! Ja bih rekao da je Volodja Pavićević samo neraspoređeni manipulator. O tempora, o mores…

nenad mne
Gost
nenad mne

Nezavisni inelektualac? Poštenije bi bilo, a i tačnije, duboko pokvareni manipulator-Srbin a u crnogorsku patiju??? Ovi koji ga nijesu pročitali i postavili ga za predsjednika samo brukaju ime crnogorsko!!!

Marko
Gost
Marko

Jasno je odakle vjetar duva. Zar, pored svoje muke, imaju vremena da se bave nama? Ali, o njihovu glavu i glave izvršilaca.

Jaso
Gost
Jaso

Ekipa za izbjegavanje!

Jasarko
Gost
Jasarko

A sto se ure tice oni su ga ugasili ali skroz…skroz su za cg .. za cpc… za nato i eu al u krilo cetnicima sjede i sramnoòooo cute… jos ih brane za onu sramotu sto priredili u bd.

Jasarko
Gost
Jasarko

Demokrate ne pripadaju desnicarskim nego gradjanskim partijama kazu, i ostanu zivi. Osim sto slave 1918 u bd, i u hn jel su sa cetnicima u vlasti…u kotoru su pokusali. Meni apsolutno nema razlike izmedju df i demokrata ni u politici ni ponasanju. Nisu definisani za nato..zele spc u nasoj zemlji, zele srpski jezik, nedefinisani po pitanju Kosova. EU im nije… Više »

Djoko
Gost
Djoko

Odlican plan imaju. Svaku su platu uzeli a Skupstina ne znaju dje je ni u kojoj ulici. Narod ce sve reci na izborima.

Svašta
Gost
Svašta

što će Demokratama poslanička lista kad ni ovi sadašnji poslanici jednom za ove 4 godine ne uđoše u Parlament.

Cetinje
Gost
Cetinje

A grijeha Bozijeg od Lekica,Rudovica i nezavisnog “inelektualca”cetnika Pavicevica,dokaz na svaki moguci nacin da se “dovate”mjesta u skupstini za radi licnih interesa,e sa njima ce “napredovati DF taman kao sa mrtvima.E Rudovicu nikogovino “pokazao si ko si i sto si,no dje ce kruska no pod krusku,lise ti dobre ujcevine.

Send this to a friend