Politika

Lekić: Vlada popisom pokušava da odloži parlamentarne izbore

Milica Lekić/Foto: Gradska TV Screenshot

Nekorektno je da Vlada koja je pala donosi izuzetno važne odluke i zakone, bez legitimiteta u parlamentu i među građanima, ocijenila je potpredsjednica Milica Lekić u emisiji “Pressing” na Gradskoj TV.

Lekić ističe da je evidentno da Vlada koja nema nikakav legitimitet za sprovođenje ključnih odluka, kao i da popisom pokušava da odloži parlamentarne izbore.

“Cilj popisa je ono što ne bi trebalo da bude – nacionalna i vjerska prebrojavanja, sve ono što bi trebalo da bude čista statistika”, navodi Lekić, dodajući da su parlamentarni izbori neizbježni, jer predstavljaju jedini izlazak iz krize.

Govoreći o navodima da lider Pokreta “Evropa sad” i predsjednički kandidat Milojko Spajić ima prebivalište u Srbiji, Lekić kaže da će MUP morati da pokrene postupak provjere tih navoda i potencijalno oduzne državljanstvo, ukoliko se utvrdi da ga je Spajić stekao na nezakonit način.

Nije, kaže, sigurna da će DIK danas moći da donese odluku, budući da Spajić još nije zvanično predao kandidaturu.

Kada je riječ o ostalim kandidatima za predsjedničke izbore, Lekić kaže da tolika “rascjepkanost” potvrđuje činjenicu da postoje značajna neslaganja unutar parlamentarne većine.

“Imamo partije desnice i partije koje se makar formalno izdaju za građanske. Vidimo da nema saglasnosti ni između onih partija koje bi trebalo da su programski slične”, navodi Lekić.

Send this to a friend