Politika Član GO Demosa Željko Šofranac

Lekićeva inkvizicija uništila Demos

Član GO Demosa Željko Šofranac kazao je da “inkvizitor” Miodrag Lekić, u partijskim krugovima poznatiji kao staljinista koji ne dozvoljava slobodu mišljenja, izjavio je kao odgovor na kritike, da se protiv njega vodi postupak za isključivanje iz stranke.

“O kakvom diktatoru u pokušaju je riječ najbolje govori podatak da on postupke vodi ne informišući ljude protiv kojih ih vodi. Dovoljno je da se ne slažete sa njegovim upropaštavanjem partije i trošenjem narodnih para da bi on osmislio postupak protiv vas. Osoba koja je suprugu dovodila da šefuje zaposlenima po ugledu na svog nekadašnjeg političkog gurua Slobodana Miloševića velika je opasnost po demokratiju u novoj vlasti”, navodi Šofranac.

Miodrag Lekić je, ističe on, predsjednik partije koji u visokim organima partije postavlja šofere samo da bi morali glasati kako on kaže, jer su “uslovljeni platom”.

“Na isti način daje zaradu svom sestriću u gradu u kom ne postoji opštinski odbor, te sinu jednog od rijetkih preostalih članova Predsjedništva. Neki, sada već bivši članovi, su ovakav način rada nazivali prvom “Aferom snimak u opoziciji”, , kazao je Šofranac.

Tvrdi da Lekić postupke umišlja, vodi ih protivno zakonu i Statutu, konstatno kršeći obaveze i pravila koja bi morao poštovati.

“Organ koji po Statutu odlučuje o isključenjima je Izvršni odbor, koji već godinama ne postoji jer je Lekić rastjerao ljude koji su ga sačinjavali. Lekić je čovjek čija partija danas ima oko 50 članova, jer ga je u posljednjih mjesec dana napustilo još toliko. Nekadašnji Slobov i Milov poslušnik postao je jedan/jedini predsjednik, jedan/jedini poslanik, a uskoro i jedan/jedini član i glasač svoje partije. Glavni cilj ovog čovjeka je da bez kontrole ostane na čelu partije bez članstva, i obezbijedi sebi još jedan mandat, kako bi nastavio da, ne radeći u korist građana, izvlači narodne pare iz budžeta”, ističe Šofranac.

Očekuje da nakon konstituisanja prve demokratske vlasti u Crnoj Gori nadležni državni organi ispitaju sva “nepočinstva osobe koja već godinama parazitizira na državnom budžetu, dok se obični građani dovijavaju kako da kupe djeci knjige za školu i obezbijede ogrijev za predstojeću zimu”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Žele_zeka51
Gost
Žele_zeka51

E druge bi stranke dale sve da za predsjednika imaju Miodraga Lekića .

Stručnjak
Gost
Stručnjak

A ja mislio da je ovo Željko Šofranac, poznati kompozitor, odnedavno direktor Muzičkog centra Crne Gore!

Darko
Gost
Darko

Baba iz Bara

Glasac
Gost
Glasac

Ljudi, nema vise DPS. Sve ce biti bolje.

Klaud
Gost
Klaud

E ovoga na svijet nema. Kupuje vlastite knjige od stranackog novca, zaposljava sestrica, angazuje zenu, u stranacke organe imenuje sofere da bi kasnije mogao da ih ucjenjuje da glasaju njegove predloge. Zastidje. Ovo je gore od Dps-a. Izgleda je Lekic bio najbolji djak na Slobovoj i Milovoj politickoj akademiji

Daruvar
Gost
Daruvar

Lekic je poznata ogovarusa. Sve zive je popljuvao tokom svojih posjeta niksicu. Od saradnika, preko koalicionih partnera do novinara i politicara

miroslav
Gost
miroslav

E zamislite ovaj nepotizam i bezakonje. Ovo je ta nova demokratska vlast, jel?

İmenjak
Gost
İmenjak

Rasvjetljavanjem nakaradno ličnosti kakav je Lekić demokratija u CG dobiće mnogo jer teško da će se posle njega ovakvi primiti na političkoj sceni mada istini za volju teško da još ovakvih likova i ima to kažem kao neko ko je u Demosu od osnivanja

Marin
Gost
Marin

Lekic je etablirani prevarant. Izigrao je povjerenje gradjana jos 2013 kad nije branio vlastitu pobjedu na izborima, ali mu je nakon toga vracena zemlja u Ulcinju, dok obicni gradjani i dan danas cekaju na restituciju. Sta ocekivati od takve osobe?

Send this to a friend