Politika

Liberalna partija: Posljedice neodgovornog ponašanja SPC sve izraženije, neko da probudi Tužilaštvo

Nakon nekoliko dana tihovanja policija je danas konačno počela sa poslom zbog kojeg postoji, kazali su iz Liberalne partije.

“Opasnost od nesagledivih posljedica kao rezultata neodgovornog ponašanja srpske crkve u svakom trenutku je sve izraženija, ali to, izgleda, nije dovoljan razlog da se konačno čuje glas tužilaštva, policije, inspekcije ili bilo koje od preostalih važnih službi koje u ovoj državi vrše povjerene im poslove od javnog interesa.

Može li neko probuditi Tužilaštvo i podśetiti ih zbog čega su izabrani na te odgovorne funkcije, kao i šta javnost očekuje od njih”, rekli su oni.

Ako su, kako kažu, zaboravili šta je opis poslova iz njihove nadležnosti onda neka barem pročitaju šta piše u rješenjima o svom imenovanju i u Zakonu o državnom tužilaštvu.

“Postavlja se pitanje šta je potrebno da se desi pa da se Tužilaštvo konačno oglasi i procesuira odgovorne ljekara i medicinsko osoblje zatim sveštenstvo ali i sve druge predstavnike državnih institucija koji su učestvovali u nezabilježenim dešavanjima u KBC-u, Cetinjskom manastiru i kripti Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici a koji su u doba galopirajuće epidemije korona virusa svjesno kršili protivepidemijske mjere i ugrozili zdravlje građana”, navodi se u saopštenju Liberala.

Građani, kažu, očekuju odgovore na ova pitanja ko je odobrio ulazak onolikog broja ljudi u KCCG kad se zna da je odavno zatvoren za posjete.

“Šta je sa etikom i Hipokratovom zakletvom onolikog broja ljekara i medicinskog osoblja koje je svesno i u potpunosti učestvovalo u ispraćaju posmrtnih ostataka crkvenog poglavara, svjesno kršeći jasne procedure Svjetske zdravstvene organizacije u slučajevima kad se radi o smrti kao posljedici koronavirusa? Hoće li zaposleni koji su prekršili više zakona i naredbi odgovarati za ovakav postupak? Šta će uraditi VD izvršene direktorice KCCG, hoće li podnijeti ostavku, pokrenuti disciplinski postupak protiv svojih zaposlenih koji su se ogriješili o zakone ove države, ili krivicu prebaciti na NN lica”, pitaju iz Liberala.

Šta, kažu, poručiti građanima, kakva ih sudbina očekuje u narednim sedmicama upravo zbog nereagovanja pomenutih državnih službi i njihovog benevolentnog stava prema pripadnicima jedne crkvene ogranizacija koja je za rad svojih ličnih interesa zapostavila i ignorisala živote građana i zdravlje svih Crnogoraca bez obzira na etničku ili vjersku pripadnost.

“Liberali u ime svih građana traže odgovornost svih koji su doprinijeli ovom dešavanju i to da u najkraćem roku pretrpe profesionalne sankcije ali i zakonske ako zakoni još uvijek važe za njih”, zaključuje se u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Crnogorac
Gost
Crnogorac

Podrska svim strankama koje vole drzavu crnu goru🇲🇪🇲🇪

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Daj vise crnogorci i ostali gradjani da se ne izrazavam glupo da ne nazivam nikog da je manjina u drzavu dje je rodjen to samo mogu ovi sto hi finasira kremlje preko beograds da uniste nasu lijepu drzavu daj te ljudui da branimo nasu drzavu slozno da je vecan MILO

Dr. Pg
Gost
Dr. Pg

Svaka čast liberali…

Sefket
Gost
Sefket

Ispade da SPC ima vise vjernika od Vatikana. Ako je SPC kriva za exploziju korone u nas onda je kriva i za stanje u Evropi. Jel tako liberali. Ocete jeftine politicke poene.

CT1918
Gost
CT1918

Srbi se sami pokomatili po obicaju

MARKO Hn
Gost
MARKO Hn

Zaboravili ste Patriotske skupove na Cetinju i u Podgorici.

🇮🇹CT🇮🇹♥️
Gost
🇮🇹CT🇮🇹♥️

Kad ste vi komitirali po Ct i Pg niste se javljali,sako jada?

Irena
Gost
Irena

Narodni bunt,ne može nas SPC sve zaraziti i sahraniti.

Mladen
Gost
Mladen

Svaka cast na saopstenju!

Send this to a friend