Politika

Lideri DF-a pisali ambasadorima u Crnoj Gori

Čelnici Demokratskog fronta Andrija Mandić, Nebojša Medojević i Milan Knežević uputili su ambasadorima u Crnoj Gori pismo, u kom su od njih zatražili da zaustave otimanje imovine Srpske pravoslavne crkve i doprinesu povlačenju Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica.

Lideri DF-a istakli su da su, nakon što je upitna parlamentarna većina u crnogorskom Parlamentu protivno većinskoj volji pravoslavnih građana izglasala antievropski Zakon o slobodi vjeroispovijesti, u obavezi da se obrate ambasadora tim pismom.

“Poslije niza naših apela da se odustane od izglasavanja diskriminatorskog zakona, i pruži prilika novom dijalogu, suočili smo se s brutalnom intervencijom represivnog aparata, kako prema poslanicima DF-a koji su protivustavno uhapšeni, tako i prema episkopima, monaštvu, sveštenstvu i vjernicima Srpske pravoslavne crkve koji su protestovali na ulicama crnogorskih gradova”, navode Mandić, Medojević i Knežević.

Kako dodaju, tako usvojeni zakon ugrozio je osnovna ljudska prava i slobode pravoslavnih vjernika i imovinska prava SPC, kojoj još od 1945. i komunističkog sistema nije vraćena oduzeta imovina.

“Svojom isključivošću, predsjednik države Milo Đukanović, koji je urgentno potpisao ovaj zakon, izazvao je još snažniji talas narodnog nezadovoljstva, koji ovih dana prijeti da eskalira u građanske sukobe s nesagledivim posljedicama”, ukazuju lideri Fronta.

Njihova je dužnost, naglašavaju, da upozore na ozbiljnost društveno političkog trenutka u kojem se nalazi naša država, ali i da zatraže od ambasadora da putem diplomatskih aktivnosti zaustave naredne poteze crnogorskog režima usmjerene u pravcu otimanja imovine Srpske pravoslavne crkve i doprinesu povlačenju tog, kako ocjenjuju, diskriminatorskog zakona.

“U protivnom, spontana i masovna okupljanja vjerujućeg naroda i našeg sveštenstva će se nastaviti, i svake večeri biti masovnija i istrajnija. Iskreno vjerujemo da još nije kasno za dijalog o povlačenju zakona, kao i što znamo da svaki novi dan bez dogovora, vodi u opasne neizvjesnosti koje trajno mogu ugroziti građanski mir u Crnoj Gori”, poručuju Knežević, Medojević i Mandić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Djidja
Gost
Djidja

Ovakva im je svaka istina.

Joo
Gost
Joo

Opet ovi osudjeni terrorristi mekecu….tim istim ambasadama koje su pozdravile izglasavanje zakona….mislite izdajnici da su oni kao stado koje vas prati, i da nisu detaljno procitali taj isti zakon zbog kojeg kmecite….ajde vise dosadili ste i kamenu a kamoli coveku……

marius
Gost
marius

E ne znam na koje su sve adrese posla ova njihova pisma,ali ako su ih poslali put EU, mogu mislit kako ih tamo tretiraju, kad znaju da su ova dvojica osudjena za terorizam, i kad su pogledali ovaj snimak iz skupstine od prije neki dan.

Mikelli
Gost
Mikelli

Dosljedni sebi,vjerovatno su pismo napisali cirilicom na kineskom jeziku

Haris
Gost
Haris

Dovoljno je da srpska sekta spc mirno vrati što je otela 1918.-te i sve je u redu, ali ako nastavi sa napadima na policiju, blokiranje ulica i ugrožavanje života građana, sječu borova na ulicima,… ono što slijedi je Traktorijada 2020 aaaaaaaahahahahahaha Nikad više 1918.!!!

Mileva
Gost
Mileva

Dopisujte se vi s kim vas volja. Zakon je izglasan i potpisan. Vjećna da je CG . Srećna vam Nova Godina i dobro se obucite na ovaj pomet.

Davor
Gost
Davor

A dokle vise? Daj batalite i okrenite se buducnosti i prosperitetu!

Budva
Gost
Budva

Dokle će ova bagra da prijeti. Istog trena svu trojicu u aps, pa tamo neka trabunjaju. Bagra.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Duhovito ovo štivo 😂😂😂 Oni jadni sjeđeli u poslaničkim klupama i plakali, onda došla Milova policija i sva ta mirna nevinašca pohapsila na pravdi boga! Je l’ de da je ‘vako bilo? E, ovo se zove zamjena teza, inverzija- a prost narod bi rekao: ******* u zdrav mozak!

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Vi ste zapečatili političku karijeru,vozi miško!!!

Send this to a friend