Politika

Lipovina: Država koja okreće leđa mladima gledaće u njihova leđa po bijelom svijetu

Povodom Međunarodnog dana mladih koji se od 2000. godine obilježava 12. avgusta, želimo da skrenemo pažnju na aktuelne probleme i izazove sa kojima se susreću sve kategorije mladih u našoj državi i uputimo poziv nadležnima da ozbiljno pristupe rješavanju ovih problema, poručuje Ana Lipovina, predsjednica Foruma mladih SDP Cetinje i članica GO SDP CG

Kaže kako su migracije, visoka stopa nezaposlenosti mladih, neusklađenost obrazovne politike sa potrebama tržišta rada, korupcija u obrazovanju, nedovoljna informisanost, selektivnost pri zapošljavanju samo neki od problema sa kojima se susreću mladi u našoj državi, a na koje država ćuti i ne reaguje.

“Zakon o mladima i Strategija za mlade 2017 – 2021 predstavljaju mrtvo slovo na papiru, pa se što prije mora insistirati na punoj primjeni Zakona i pristupiti izradi sveobuhvatne Strategije za mlade koja će identifikovati i ponuditi konkretna rješenja za većinu problema sa kojima se susreću mlad; navodi ona.

Kako tvrd Lipovina, prema podacima koji su dobijeni realizacijom terenskog istraživanja u okviru projekta «Šta politika i društvo mogu da urade za mlade u Crnoj Gori?» u organizaciji  Centra za građansko obrazovanje, skoro 50 odsto mladih od 18 do 29 godina izjavilo je da žele da napuste našu zemlju, smatrajući da je to prosperitetnija opcija za njihov dalji razvoj, profesionalno usavršavanje i rješavanje egzistencijalnih problema.

“Sve ovo nam govori da Vlada svojim pasivnim odnosom dodatno stimuliše mlade da napuštaju zemlju. Ukoliko ne želimo da naša zemlja za nekoliko godina bude zemlja u kojoj će živjeti samo penzioneri, smatramo da je posljednji čas da se Vlada okrene mladima i pristupi rješavanju problema sa kojima se susreće naša populacija”, zaključila je Lipovina.

M.D.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Fileopg
Gost
Fileopg

Ova đevojka je predstavnica partije koja je u koaliciji sa veljesrpskim partijama čiji su lideri nepravosnažno osuđeni na po pet godina zatvora zbog terorizma u pokušaju, o čemu se radi pitate li kad svojega predśednika ili sad predśednicu….

Korupcija
Gost
Korupcija

Bolje nego da je u koaliciji s partijom cija su 5 gradonacelnika (a jos ce ih bit) optuzeno za korupciju na visokom nivou.

Fileopg
Gost
Fileopg

poštovani ako su obije strane kriminalizovane SDP ne mora ni sa jednom od njih…

Fileopg
Gost
Fileopg

nijesam rekao da su Srbi već da je SDP crnogorskijem glasovima stvorio privid o premoći veljesrpske ideje na primorju što su ovi obilato iskoristili. SDPu su veoma rado prepustili par fotelja u gradskoj upravi da bi veljesrbske partije mogle na miru da srbizuju zauzeti prostor.

Rog ne laže
Gost
Rog ne laže

Eto,a koja drzava okrece ledja mladima?
Naša država, Montenegrija.
A na Cetinje sve zalasilo za Dps.

Cg kontras
Gost
Cg kontras

Postovana Ana, na zalost najveci nas problem je sistem obrazovanja koji uci djecu da budu dobri robovi i poslusnici koji ne smijunda imaju svoje misljenje niti da sumnjaju u sveto pismo udzbenika. Nas ne uce kako da zaradimo pare sami, niti kako fondovi mogu podrzati neku ideju. U CG nema ni 1% ljudi koji smiju da se drznu u sopstveni… Više »

Laki
Gost
Laki

A i tebe ce neko gledat i sa ledja i sa prednjeg kraja pa otisla ili ostala…

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Bijeli Svijet..Šareni Svijet..Poljoprivreda je čudo..Rumetin
.Pamidora..Krtola

Send this to a friend