Politika

LP: Eskalacija šovinizma u Pljevljima pravo lice politike ove Vlade

Foto: Screenshot

Liberalna partija oštro osuđuje govor mržnje na nezakonitim provokatorskim skupovima ekstremističkih snaga u Pljevljima. Ovakva eskalacija šovinizma otkriva pravo lice politike ove vlade i većine čiji lideri su i huškali narod na ovakve reakcije. Povici “Ustala je Sparta srpska neće ovo biti Turska”, ničim izazvani, dovoljno govore o stanju svijesti izvršilaca ovog ekstremnog čina, ali i njihovih inspiratora iz vrha crkvenog režima u Crnoj Gori, saopštili su danas iz te stranke.

<<<Protest ispred pljevaljske policije zbog imenovanja Đurđevića za načelnika<<<

<<<Haris Đurđević novi načelnik pljevaljske policije<<<

Kako ističu, isti oni koji su nekoliko mjeseci ranije glumili demokratičnost i pozivali manjine u zaštitu i u novu Vladu, tobože željni dijaloga i razumijevanja, nedugo zatim ponovo pokazuju svoje pravo lice.

“Njihova mržnja prema Crnoj Gori i građanskoj slozi svih vjera i ljudi kojima je zajednička kuća Crne Gore, nepodnošljiva je. Šokantno je i doskora je bilo nezamislivo, da neko u Crnoj Gori protestuje samo zbog imenovanja čovjeka koji je Bošnjak ili Musliman na neku javnu funkciju u bilo kojem gradu a kamoli u jednoj multietničkoj srediti. Jasno je da je sljebenicima politike vojvode Čeka Daćevića i neofašizma to nepodnošljivo, ali moraće da se naviknu na takvu stvarnost htjeli to ili ne.”, navode u LP.

Iz te partije poručuju da tiho vraćanje u nesrećne godine kada je njihova politika dominirala na ovim prostorima i iza sebe ostavila desetine hiljada žrtava i unesrećenih porodica i naroda neće dozvoliti.

“Ova sramna epizoda na čelu crnogorske vlasti uskoro će biti završena, a njena djela sudiće pokoljenja i istorija koja im sprema najsramnija mjesta u istorijskim udžbenicima. Mržnja i šovinizam te permanentni pritisak mase na institucije i donošenje odluka metodologija koja je njih i dovela na vlast i sada razara cijelo zdravo tkivo demokratije, pravne i građanske države”, dodaju u LP.

Pozivaju nadležne organe da hitno privedu i sankcionišu vinovnike tog nesrećnog događaja, što nije teško utvrditi po video materijalima koji su sami objavili.

“Kako su nedavno pristizale kazne i nalozi crnogorskoj patriotskoj omladini sa obrazloženjem da su izbacili ruku kroz prozor, uvjereni smo da će policija uspjeti da pronađe mnogo konkretnija kršenja zakona u ovom slučaju, bez upotrebe mašte i kreativnosti, već samo činjenica. Pozivamo i Vladu Crne Gore da, dok još ima vremena, osvijesti sebe kakvu štetu nanosi društvu i zaustavi svoje simpatizere i šovinističke skupove koje pasivno podržava svojim ćutanjem i tihim odobravanjem”, zaključuju u Liberalnoj partiji.

Send this to a friend