Politika

Mandić: DPS da ne istura u prve redove sopstvene odbrane lidere manjinskih stranaka

Mandić

Pozivam lidere DPS-a da saopšte jasno vlastite stavove o aktuelnom trenutku i prestanu da na podmukao način rade protiv većinske volje građana iskazane na izborima 30. avgusta. Svjedoci smo ovih dana da se DPS pritajio i sakrio u svoje udobne odaje a da je u prve redove odbrane isturio lidere manjinskih stranaka, svoje dosadašnje koalicione partnere, saopštio je danas predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokearskog fronta Andrija Mandić.

“Nažalost, oni su prihvatili ulogu zadnjeg stuba odbrane poslednjeg evropskog diktatora i dvorske kamarile milionera kojom je okružen. Izgovor za to je da ne mogu DF-u oprostiti neke izgovorene riječi u kampanji i prethodnom političkom djelovanju. Đukanoviću su međutim, kada je trebalo podržati njegovu vlast, mogli oprostiti razna mučenja Bošnjaka, operaciju Lim, akciju Orlov let i brojna druga nepočinstava za koja je bio direktno odgovoran. Sigurno je sa strane DF-a bilo i prejakih riječi, ali su one izgovorene u samoodbrani jer smo u dugom vremenskom periodu trpjeli udarce sa svih strana”, naveo je Mandić

Prema njegovim riječima čak i u toj samoodbrani politički predstavnici manjinskih naroda im nikad nisu bili glavni protivnik u polemici već više sporedni, zato što su kao ključni saveznici DPS-a podržavali svaku akciju protiv DF-a.

“A te akcije su najčešće bile brutalne, nečovječne, mi smo hapšeni i proganjani na isti način kao i nekadašnji njihovi lideri s početka devedesetih.  Nas nisu slomili, mi nismo poklekli niti pristali da služimo Milu Đukanoviću. Na drugoj strani oni koji su odlučili da mu služe učestvovali su u brisanju naših simbola, imena našeg jezika, izbacanju sa posla naših sunarodnika a nedavno i u napadu na našu Crkvu kroz podršku Zakonu o slobodi vjeroispovesti. U tim dešavanjima mi smo davali izjave koje nam se zamjeraju. Ako se neko od pripadnika manjinskih naroda zbog tih izjava osjetio neprijatno ili ugroženo mi im se izvinjavamo ali očigledno je da su njihovi politički predstavnici ovaj put svjesno prihvatili ulogu odbrane odlazećeg diktatora i njegove OKG”, kazao je Mandić.

Dalje dodaje da li ima nekih razloga i motiva zbog kojih oni i dalje moraju da slušaju Mila Đukanovića ne znaju, ali vjeruju da bi bilo najpametnije da se priključe novoj vladi u demontiranju jednog lošeg i već oborenog režima.

“Međutim, ako oni lično nisu u mogućnosti da se distanciraju od Đukanovića i rade u interesu onih koje žele da predstavljaju, mi ćemo u novu izvršnu vlast pozvati nove, časne i stručne pripadnike manjinskih naroda koji će nam pomoći da zajednički izgradimo budućnost Crne Gore koja će podjednako biti dobra kako za njih tako i za nas”, zaključio je Mandić

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
zorka
Gost
zorka

tri delije—

Kamelija
Gost
Kamelija

Priklonice se oni svakom ko je na vlasti..

Jež
Gost
Jež

Dok je Vučić čučao u SAD, dvojac Mandić- Knežević, čučao je u Beogradu očekujući njegov dolazak i instrukcije.
Iako je predsjednik Srbije, promijenio ime u Šeron Stoun Vučić, ostao je skoro isti i naravno podijelio im je upustva za dalje političko djelovanje.

Aha
Gost
Aha

A bjezi masniiii

Hurem
Gost
Hurem

Vidjeli smo kako bise nas vi branili NEKA HVALA.VOJVODA SA KAMOM PIPUN SA PUSKAMA MEDO SA BOMBAMA .Risto kao Mladic e blago nama za vas Humanistama.

H20
Gost
H20

Covjek 10 dana cuti, juce se vratili iz Bg i evo ih sa izjavama. Sprdnja!

Dragan
Gost
Dragan

Dosadni ste

tigrasti smut
Gost
tigrasti smut

ko tebe sto pita !

PAUN
Gost
PAUN

“Međutim, ako oni lično nisu u mogućnosti da se distanciraju od Đukanovića i rade u interesu onih koje žele da predstavljaju, mi ćemo u novu izvršnu vlast pozvati nove, časne i stručne pripadnike manjinskih naroda koji će nam pomoći da zajednički izgradimo budućnost Crne Gore koja će podjednako biti dobra kako za njih tako i za nas”, zaključio je Mandić.Znali… Više »

gangrena
Gost
gangrena

nove i casne pripadnike manjinskih naroda? pokupice ih iz kafane,dati im po jednu platu i napisati im sta da givore i zivjela velika ,,demokratska,, srbija? manjine su birale svoje predstavnike a to su oni koji ,,brane,, Mila. te ne mozes zamijeniti

ALOKIN
Gost
ALOKIN

Stigla makanjica iz BGD . jel ovo sam smislio ili su mu gore napisali ?

Loš
Gost
Loš

Oni su zaboravili da su pobijedili na izborima.Vi ste nova vlast ,ljudi.Dužni ste da odgovarate za svoje postupke.Koga je briga za DPS?

zoran
Gost
zoran

dobiliste izbore i dalje vam Milo smeta haha

Pantelija
Gost
Pantelija

Poruka četničkom vojvodi Andriji Mandicu da ce se Crna Gora ako treba i zivotom branit, ovaj put od velikosrbsko četničke falange. Ima nas vise nego sto mozes da zamislis a to sto nas ne cujes i ne vidis je dobro jer kad mi krenemo da branimo nasu voljenu Crnu Goru za tvoju bratiju ce biti kasno.

Radosav
Gost
Radosav

Opasan si Pantelija…
O tvojim podvizima ce istorija pricati…

ALOKIN
Gost
ALOKIN

Radosave , prti okle si šljego

Trebaljevo
Gost
Trebaljevo

O tvom humoru radosave neće niko

Ljiljana
Gost
Ljiljana

A sto?
Nego da im ukine pravo glasa i postojanja k’o vi sto radite?
No reci – sta ti rekose finansijeri iz Bg oko ovog vaseg ‘sporazuma’?

tigrasti smut
Gost
tigrasti smut

finansijeri I naredbodavci .

Anti DPS
Gost
Anti DPS

Je li necasno sto su se bosnjacka,albanske i hrvatske stranke borile da osnaze svoje clanstvo i pomognu sopstvenom narodu dok si ti vodio ratove sa vjetrenjacama i srbe vodao kao ovce po ulicama da se bune protiv svega i svacega ?

Lovcenac
Gost
Lovcenac

Manjine nece dozvoliti da budu uvučene u ovaj brlog od koalicije kojom konce vuče SPC

Anonimous
Gost
Anonimous

A DF da posluša onog kojega su isturili ispred, a sada pokušavaju da ga skrajnu. On je donio nove glasove, on da se pita!

Zorica
Gost
Zorica

Zasto uopste Mandic prica o DPS kad imaju parlamentarnu vecinu i mogu da oforme vlast

KOCOBO
Gost
KOCOBO

Ajde nazad u stab,zove te zdravko da mu skuvas kafu. Nisi za bolje.

gost
Gost
gost

Uzalud trosite snagu Milo je predsjednik CG i nista ne mozete promijeniti . Cao pa pa

Lenka
Gost
Lenka

Tvoja životna orijentacija je da bi najranije zatro sve manjine da možeš kako. Ali Crna Gora je izgrađena na toleranciji i suživotu zahvaljujući DPS-u

Komita
Gost
Komita

Ne znam da li se dps skriva ali je ocigledno da se otkrilo pravo lice tvoje koalicije cim iskoci ti u prvi plan

Liberal
Gost
Liberal

Lijepo je vidjet kako cetnicki vojvoda prijeti manjinama i prica kako ce on da bira ko je castan u njihovim redovima a ko nije… Bas evropski

Darko
Gost
Darko

Covjek kako zine uprska. Ja da sam Srbin xabranio bih mu da me predstsvlja 🤣
Ko je vas imo xa prijatelje, neprijatelji mu nisu bili potrebni 🤣🤣🤣

Marko76
Gost
Marko76

Svako istupa u svoje ime a ne za nekoga. To sto govore manjine, kazu iz ličnog iskustva sto su dozivjeli i prezivjeli sa vama četnički vojvodama

Dragan
Gost
Dragan

Ajde jadan pocini malo sta je sad nema velike srbije pa neznas staces

Xyz
Gost
Xyz

Ne igraju kako si se nadao. Zato si i juce isao u Bg da vidis sta smijes da pricas.

RofZ
Gost
RofZ

vala, DPS se ne trudi ovoliko da uništi opoziciju da sklopi vlast, koliko se to opučiše Medo i Koljenica

Natalija
Gost
Natalija

Morate ga slusati,jer Milo je Predsjednik nezavisve drzave Crne Gore!

Sss
Gost
Sss

A evo se i Manda probudio!!!! Šta kažeš na sporazum???

Mirko J
Gost
Mirko J

Osuđenik za DRŽAVNI UDAR nešto priča i bi da vlada istom????

Svi smo miKrsto
Gost
Svi smo miKrsto

Vratio se “Šime”,jesi li ponio domaci zadatak iz Srbije? Koje su instrukcije?kako vas izbacise “kolege” ,nijeste cak ni “na klupi”.vi ste vjecite rezerve

Bijelo Polje
Gost
Bijelo Polje

Kad ćes u Spuž Vojvodo??

Deky Deky
Gost
Deky Deky

E tako ti zivio kako istinu zboris. Tvoje lazinjanje je gore od zenturace ali gen je cudo. Vecinska CG nije glasala za ovo sto namjeravate, zivi bili pa vidjeli, podguzni vojvodo!

Send this to a friend