Politika

Mandić: U srijedu konstituisanje parlamentarne većine, otvorena vrata i za manjine

Andrija Mandić

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić ocijenio je u Danu uživo Televizije N1 da će parlamentarna većina u Skupštini Crne Gore biti formirana u srijedu, kao i da će prvi zadatak nove vlasti biti popravljanje stanja u pravosuđu i borba protiv korupcije i organizovanog kriminala.

On je ocijenio da je “dobra” dinamika u dosadašnjim pregovorima između predstavnika koalicije koja je osvojila većinu na izborima.

“Uzimajući u obzir da veliki broj subjekata treba da čini Vladu Crne Gore, dinamika je dobra. Ono što je od izuzetnog značaja je da bi mi u srijedu trebalo da imamo konstituisanu parlamentarnu većinu iz koje će potom da nastane Vlada Crne Gore. Ravno 41 poslanik, koji čine parlamentarnu većinu, imaju dobru želju i namjeru da konstituišu vladu, ali smo takođe poslali poziv strankama nacionalnih manjina da su i za njih vrata otvorena”, naveo je Mandić.

On je dodao da je poziv poslat i onim strankama koje su se opredijelile da će svoj stav o učešću objaviti nakon održavanja parlamentarnih izbora.

“Imamo ozbiljnu namjeru da mijenjamo Crnu Goru, a posebno nam je važan zadatak obračun s organizovanim kiriminalom i korupcijom”, istakao je on.

Smatra da prilikom konstitusianja Skupštine ne treba da postoji saradnja s DPS-om, i pojašnjava da je to opoziciona stranka koja je 30 godina vladala Crnom Gorom, kao i da zbog rezultata te vladavine, nova vlast treba da “bude vlast diskontinuiteta, a ne kontinuiteta”.

“Crna Gora je danas zarobljeno društvo. Ta takozvana duboka država koja postoji, a koju je izgradila Demokratska partija socijalista, traži temeljno preispitivanje. Imamo problem u pravosuđu, vladavini prava i veliki problem s organizovanim kriminalom, i nova vlada treba da se posveti tim pitanjima”, navodi Mandić.

Istakao je da je Demokratska partija socijalista najbrojnija u parlamentu sa 28 mandata, s tim što, kako je naveo, nakon izbornog poraza “ta stranka treba da nađe svoj put i da se profiliše”.

Govoreći o odnosu sa predsjednikom Srbije, precizirao je da je on “srpski političar iz Crne Gore” i dodaje da se “ponaša kao predstavnik srpskog naroda”.

“Govorim istinu i imao sam priliku da vidim šta su uradili raniji predsjednici Srbije. Ono što je sigurno je da niko više nije uradio za Srbe u Crnoj Gori od Aleksandra Vučića i to se ne može demantovati, jer su konkretni rezultati tog učinka vidljivi svima na ovom prostoru”, podvukao je Mandić.

“Ne možemo očekivati čestitke dok se ta stvar (formiranje vlade) ne dovede do kraja. Ja sam siguran da će čestitke uslijediti i to je saopštio predsejdnik Srbije i sve vlasti iz regiona. Moj odnos prema Vučiću i prema predsjedniku Srbije kao instituciji je poznat, jer smo pokušavali da pronađemo dodirne tačke koje su bile u korist srpskog naroda”, napomenuo je Mandić.

Poručio je da Srbi u Crnoj Gori nisu nacionalna manjina, da je to njihova država, kao i da žele da s maticom imaju najbolje moguće odnose.

Komentarišući izjavu Zdravka Krivokapića da su “Vučić i Đukanović veći prijatelji, nego on”, Mandić navodi da se ne slaže sa tom izjavom, i dodaje da “nije dobro da” on tumači “šta je Krivokapić želio da kaže”.

Odgovarajući na pitanje o razlikama u stavovima buduće vladajuće koalicija, kao i da li to može da ima posljedice u budućnosti, Mandić je objasnio da svaki od lidera ima vlastite stavove, i dodao da ne treba “svi da misle isto”.

Prema riječima Mandića, Đukanović se “ponaša potpuno kao opozicija”.

“Biti opozicija u Crnoj Gori je stanje povećane slobode i relativno smanjene odgovornosti za izgovorenu riječ, tako da sam ja njegovu izjavu doživio kao predstavnika opozicione stranke koji želi da homogenizuje vlastito biračko tijelo koje je poljuljano izbornim porazom. To su poruke kojim je pokazao zavidnu političku vještinu da od autokrate i apsolutnog gospodara Crne Gore za veoma kratak rok može da pređe na rezervne položaje opozicionog političara. Mada, koliko sam primijetio, više se tu radilo o pristalicama, nisam primijetio da on hoće da pođe u šumu”, smatra Mandić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nixon
Gost
Nixon

Zar nije 29 mandata, dje sakriste taj jedan?

Nyks
Gost
Nyks

Ko o kome ovi o Srbiji. Ovo je Crna Gora prijatelju. Sastavite prvo vladu dogovorite se a onda ciljevi. Bitno vam je sudstvo, a to sto izjavljuju da cemo biti gladni to ih briga. I batali vise sa Srbijom molim te ima Srbiju ko da voli i brani .

koljenica
Gost
koljenica

Kristal te zove…

Baba vanga
Gost
Baba vanga

Eto čika Milo na vlast opet zivio sto godina. Poslije njegova najbolji vladika u crnoj gori

viki
Gost
viki

hahahah..

Ananas
Gost
Ananas

Ne folirajte se, doogovarate se bez njih, a navodno ih pozivate. Trebaju vam zbog EU, ako su pametni bjezace od vas, ka od korone!

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

,,Biti opozicija u Crnoj Gori je stanje povećane slobode i relativno smanjene odgovornosti za izgovorenu riječ …”
pa je li realno da priča ovo?
znači priznade tip da su lagali sve ovo vrijeme.

Maja
Gost
Maja

Samo neka je zdravo. Ovo je sramota

Kleopatra
Gost
Kleopatra

Njega ne interesuje sto mu drugari iz koalicije pricaju, on masta samo o fotelji..

Homer Simpson
Gost
Homer Simpson

Idi više u istoriju …

Zverka
Gost
Zverka

Zgrada vlade je sad Hram?

Ana Obradovic
Gost
Ana Obradovic

vrlo moguce😂

Vanzemaljac
Gost
Vanzemaljac

Nemas ti mnogo sposobnosti da bi mogao tako lako da donosis odluke.

Sejo
Gost
Sejo

Nemoj ti postavljati zadatke da te zamolim.

Petar_Pan
Gost
Petar_Pan

Mandicu,odmah si poceo zadatke da postavljas.Nemoj se mnogo zanositi,ne ide to tako.

DuleMNE
Gost
DuleMNE

Gospodine Mandicu kad cete da shvatite, da Srbi u CG nijesu dijaspora, da Srbima u CG nije Srbija matica, da Srbima u CG predsjednik nije predsjednik Srbije, da Srbima u CG reprezentacija nije reprezentacija Srbije, da Srbima u CG prijestonica nije Krusevac nego Cetinje….nijesu Srbi u CG dosljaci, emigranti, imigranti…. Srbi iz CG i Crnogorci su jedan isti narod, sa… Više »

Milutin iz surd
Gost
Milutin iz surd

Vaša država je Crna Gora a matica Srbija ? Ko bi ove povatao.Budi jasniji pa reci da bi tvoja država bila Crna Gora kad bi bila dio Srbije ili nekakva rep srpska poput onog entiteta u BiH

Jugo
Gost
Jugo

Otvorena vrata za manjine kod vojvode na drac

Montenegrina
Gost
Montenegrina

Biće neke srijede, no nešto sve dalje kako se primiče! Mandiću dvojka si već, htio to da priznaš ili ne! Dok si na vrijeme još bjež kod Vučića jedini te on razumije!

Demokrata
Gost
Demokrata

Pomogao je Vučić tebe dosta, dao ti je posao od nekoliko miliona da krečiš Beograd na vodi, to je tebi,, pomoć srpskom narodu u CG” E propalo se kad je tebi stalo do srpstva.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Manjine se polomiše, sve trče.. osobito nakon onog filma sa Rukoljubom pod Rašovom slikom, u Miletinoj kući i u Kavajinu čast. Prosto ulivate povjerenje😬😂😬

Lisboa
Gost
Lisboa

Nisu znali da je Pravoslsvac

vjecna da je
Gost
vjecna da je

da bi vjerovali u pravdu prvo da odsluzite 5 godisnju kaznu ti i pipun kao i sveto marovic pa cemo lako za parlament

SUZI
Gost
SUZI

Oce i vojvoda u vladu.E sve se propalo.

Slobo
Gost
Slobo

Crnoj Gori se ne pise dobro sa novom vlašću koja će teži ka njenoj negaciji i okončanju trajanja nezavisnosti

Slobo
Gost
Slobo

Crna Gora sada zalazi u politicku krizu jer nova parlamentarna vecina ce drzavu uvesti u nestabilnost i ekonomaku stagnaciju

Lenka
Gost
Lenka

Biti opozicija u Crnoj Gori je stanje relativno smanjene odgovornosti za izgovorenu riječ, tako da cemo sad vidjeti jednog drugog vojvodu Andriju koji ce prodati svaku svoju ideoligiju kojoj je pripadao

Support
Gost
Support

Da gospođa Mugoša učini uslugu Crnoj Gori i ubrza proces zatvaranja ovih, dok se formira Vlada.

Titograd
Gost
Titograd

Moraces birat, Vucko ili Risto inace si gotov.

Lenka
Gost
Lenka

Cetnicki vojvoda poziva manjine u Vladu, pa zemljo otvori se… Ko moze povjerovati u njegove iskrene namjere

Dragutin51
Gost
Dragutin51

Koje licemjere, on da nudi nesto manjimama a zbrisao bi ih sa lica zemlje da moze kako

KarlitoBrigante
Gost
KarlitoBrigante

A sto ne pitas tvoga gazdu sto mu je znacilo kad je reka, da kad su ga njegove sluzbe obavijestile o drzavnom udaru da je sprijeceno veliko krvoprolice i da se stravio kad je vidio sto se spremalo. Ajde to objasni Mandicu. Ti si samo jedan mali poslusni sluga i takav ces bit i zapamcen u istoriju. A koga vise… Više »

pravda
Gost
pravda

koliko mi se cini ti nijesi ucestvovao aktivno u izbornoj kampanji..,,krili,, ste se ..sta ces sada….

Srbin
Gost
Srbin

Pomalo coce vojvodo ne brzaj ima jos dosta do dogovora. Svima vam je zinila G…..

Cimet
Gost
Cimet

Zar ovaj nije u zatvor?

Maestro
Gost
Maestro

Zašto daju izjave samo stranim medijima?

delboj
Gost
delboj

Jesu li nera straznja vrata otvorena za manjine. Jesu kad ih ti zoves sigurno.

Techno Pop
Gost
Techno Pop

Hoće li radni naziv nove skupštine biti “Tandara Mandara”?

Srbo
Gost
Srbo

Bravo Andrija . Sretno

Sokrat
Gost
Sokrat

Haha imamo ozbiljnu namjeru da đijenjamo crnu goru…haha e to ti sigurno vjerujem

Dula
Gost
Dula

Vidite vi kako ce pojedine porodice opremiti djake u skolu, na fakultet, imaju li pojedini sta da pojedu, da se mladi ljudi zaposljavaju.

MPT
Gost
MPT

Znači svi su dobrodošli u crnogorsku vladu osim Crnogoraca? Je li vas to gospođa koja vodi “Ne damo Crnu Goru Crnogorcima” naučila?

Podgorica
Gost
Podgorica

Mandić pojma NEMA…
Nije Srbina iz Crne Gore Matica Srbija, već Crna Gora…
Niko se iz Srbije nije doselio ovamo,, već su migracije bile prema tamo.
Svi Srbi u Crnoj Gori su sem Srbi i obavezno Crnogorci, kao i Njegoš.
Ali Matica nam nije Srbija

CRNOGORAC
Gost
CRNOGORAC

Sve fino ali samo jedna izpravka da naucite i da se ne brukate vise – Srbin se zoves u Crnoj Gori po pravoslavlju a ne po naciji!!! Organitzjte kolone autobusa na Biljardu Njegosevu rezidenciju. Tamo mu imas pasos na uvid. Otvorite oba oka i izbecite se u njega pod tackom narodnost, da vidite sta pise. Posto se vazda pozivate na… Više »

Markoza
Gost
Markoza

Ah kad ovaj zasuce rukave i pocne raditi ma ima sve da leti pjeva i cvjeta. Hahaha.

Idea
Gost
Idea

Tacno je rekao promenice Crnu goru ,ali puno gore nego sto je bila.

Roki
Gost
Roki

Tako je, promjenit ce je , cak ce joj i ime promjenit. Tako da je vise nece bit.
To im je namjera.
Evo nijesu ni dosli na vlast vec su poceli cudo da cine, samo neznam kako misle da ce narod zivjet od cega, kad oni nemaju kad o ekonomiji mislit Niti znaju sto o tome.

Mrki
Gost
Mrki

Nema srece sa frontom i Dps-om u Cg

Ljubo
Gost
Ljubo

Ko ti vjerova gori od tebe biJo 3.14

Dragan
Gost
Dragan

Vidim ja ovamo da se URA i Dritan vise nista ne pitaju. Jos kad sastave Vladu sve poteze ce Mandic da povlaci. Jasno je ko dan da je Krivokapic samo maskota iza koje se skriva Vojvoda Mandic.

Raki
Gost
Raki

Nista od vecine mandicu…procitao vas je dritan…sa vama srece nema …vanredni izbori su jedina nada

Boka Kotorska
Gost
Boka Kotorska

Hehehe Vovoda Mandic zove Hrvate, Bosnjake i Albance u Vladu. Onaj Vojvoda sto je ratovao 90 protiv njih kao sto on sam kaze, komedija.

Send this to a friend