Politika

Marija Petrović ambasadorka Crne Gore u Sjevernoj Makedoniji

Ambasador Crne Gore u Sjevernoj Makedoniji Marija Petrović predala je danas akreditivna pisma predsjedniku Sjeverne Makedonije Stevu Pendarovskom, čime je stupila na dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora na rezidentnoj osnovi.

U razgovoru sa predsjednikom Pendarovskim, ambasadorka Petrović je izrazila uvjerenje da će njen mandat biti u funkciji daljeg snaženja inače odličnih bilateralnih odnosa i prijateljskih veza između dvije države.

Uz ocjenu da odnosi Crne Gore i Sjeverne Makedonije nesumnjivo služe kao primjer uspješne regionalne saradnje, naglasila je da podudarni vanjskopolitički prioriteti predstavljaju dobar temelj za dalje jačanje međudržavnih veza  u svim segmentima, prvenstveno u dijelu ekonomije i infrastrukture.

Istakla je očekivanje da će integracioni put Sjeverne Makedonije u EU biti jednako uspješan kao i proces pristupanja NATO-u, ponovivši spremnost Crne Gore da pomogne kroz prenos iskustva.

Predsjednik Pendarovski čestitao je ambasadorki Petrović stupanje na dužnost, te prenio interes za daljim intenziviranjem i produbljivanjem bilateralnih odnosa između dvije prijateljske države u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Saopštio je da je snažna i bezrezervna podrška Crne Gore evropskoj i evroatlantskoj perspektivi Sjeverne Makedonije posebno značajna, te izrazio zahvalnost za ratifikaciju Protokola o pristupanju Sjeverne Makedonije NATO u Skupštini Crne Gore.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Lale
Gost
Lale

Kakav je ovaj makedonac ka onaj sa istine i lazi

stovelis
Gost
stovelis

Podocnjaci bas mi lepo stoje… kakvo rukovanje, kao da mu se zestoko zamjerila nesto

Srdjan
Gost
Srdjan

Zar neće Mirna? Ili Zoki?

Yolo
Gost
Yolo

Zoki sumadinac

Send this to a friend