Politika

Marija Vučinović podnijela tužbu, tvrdi da je smijenjena suprotno Statutu HGI

Marija Vučinović

Smijenjena predsjednica Hrvatske građanske inicijative HGI i ministarka bez portfelja Marija Vučinović, podnijela je tužbu Upravnom sudu jer smatra da je smijenjena suprotno Statutu partije. Vučinović traži poništenje odluke Ministarstva javne uprave o imenovanju Josipa Gržetića vršiteljem dužnosti čelnika stranke.

Kako se navodi u obrazloženju tužbe u koju je CdM imao uvid, članovi Središnjeg odbora stranke nijesu obrazložili zašto je Vučinović smijenjena.

Tužba Marije Vučinović protiv HGI

“Određeni broj članova Središnjeg odbora pozvali su se na član 54, stav 2 Statuta HGI koji su zloupotrijebili proizvoljnim tumaćenjem, koje je kao takvo prihvatilo Ministarstvo javne uprave”, navodi se u obrazloženju tužbe.

Tužba Marije Vučinović protiv HGI

Takođe, ističe se da je zapisnik sa sjednice o smjeni Vučinović dostavljen nakon zakonskog roka Ministarstvu javne uprave.

“Zapisničarka potpisuje zapisnik u kojem konstatuje da nije bila prisutna fizički na sjednici, niti postoji valjani audio snimak”, piše u u dokumentu.

Tužba Marije Vučinović protiv HGI

Podsjećamo na sjednici Središnjeg odbora Hrvatske građanske inicijative (HGI) u februaru ove godine je izglasano nepovjerenje predsjednici stranke Mariji Vučinović. Za vršioca dužnosti predsjednika tada je izabran penzioner Josip Gržetić, član Predsjedništva HGI, koji će tu dužnost obavljati do vanrednog Sabora stranke.

Tužba Marije Vučinović protiv HGI

“Središnji odbor se odlučio na ovaj važan korak radi promjene postojećeg stanja u stranci i njene bolje pozicioniranosti na političkoj sceni Crne Gore. HGI ide na vanredni Sabor”, saopšteno je iz stranke u februaru.

M.Dušević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zizinho
Gost
Zizinho

Ovo nema veze sa HGI, ovo je njen neki unutrašnji konflikt. Ona je tužila samu sebe, izgleda. Jer, tuži Ministarstvo, a ista ona je u Vladu.

Marta ofinger
Gost
Marta ofinger

Da se kazni ko ne postuje, smijenjenu predsjednicu do 20000 eura.

Peka
Gost
Peka

HGI igra kako Milo svira…uz simboličnu novčanu naknadu tasterima u HGI

Svetlana
Gost
Svetlana

Upamet se Hrvati

Roko
Gost
Roko

Stranka Hrvata po službenoj dužnosti.

od-mila.
Gost
od-mila.

Pa sada ako želimo pošteno da kažemo,Gospođo Marija Vučinović,došlo vrijeme vraćanja pradjedjovskoj vjeri i naciji.Krasan izbor,pozdravi.

Pomorac
Gost
Pomorac

Prezimena sve govore o Hrvatima iz Boke

LOLCINA
Gost
LOLCINA

To ih je lozio Don Vulovic davno da su Hrvati jer su Katolici. Bilo je tu Katolika Venecijanaca i Mletaka ali ne i Hrvata.

Željko
Gost
Željko

@Pomorac Marija nije Hrvatica iz boke, a nije ni Hrvatica iz Crne Gore, ona je Hrvatica iz Hrvatske udata u Boki!

LOLCINA
Gost
LOLCINA

Ne postoje Hrvati iz Boke. TI si Hrvat kao i Leopold Mandic i jos neki.

Pomorac
Gost
Pomorac

Nisam mislio na doticnu

jovan
Gost
jovan

Ovaj susjed veli nije baš omiljena u Lepetanima, ne sjekira se ona ništa Zoran povuko Kankija u MIP a za našu Mariju evo veleposlanstva na Kosovu republjik. J A TEBI a TI MENI ili MENE što vele ovizi školovani iz Općine SELA TIVATA. Gracija bi mogo malo u TIŠLERE jer je to deficitarno zanimanje ali stan od 75 m četvornijeh… Više »

xxy
Gost
xxy

Pa zar se ovakve stvari ne rijesavaju unutar partije.Postiji Sabor /skupstina partije i vecina odlucuje ko ce biti presednik.

Komsija
Gost
Komsija

Veoma omiljena u TV i posebno Lepetanima.

Željko
Gost
Željko

Marija, red je da neko od nas autohtonih Hrvata iz Crne Gore zauzme tu poziciju a vi se možete i kandidirati kao rođena Riječanka u Sabor Hrvatske! Josip je ipak naš!

Lea
Gost
Lea

Od kad Vas nema sve je samo priča ništa od rada i silnih obećaja da će se ići na bolje pozicioniranje. Bez Vas su u dezorjentiranom prostoru. Kotor!

Lipovo
Gost
Lipovo

Bozze mili! Politichari misle da je Upravni sud postao ssto I, nekadassnji, Sud udruzzenog rada.

Send this to a friend