Politika

Marković: Azerbejdžan spreman da se snažnije okrene ka Crnoj Gori

Premijer Duško Marković izrazio je zadovoljstvo zvaničnim razgovorima obavljenim tokom prvog dana njegove zvanične posjete Azerbejdžanu rekavši da su sastanci bili konstruktivni i sadržajni i da su rezultat odličnih međudržavnih odnosa te da vidi spremnost i azerbejdžanske države i investitora da se snažnije okrenu ka Crnoj Gori.

“Danas smo govorili o tome kako i na koji način da te odnose pretočimo u novi sadržaj i novu vrijednost koja se tiče kvalitetnije ekonomske saradnje i stvaranja novih prilika za investitore. Postoje mnoge oblasti u kojima je to moguće: turizam, energetika, poljoprivreda, građevinarstvo, trgovina… Danas smo pojedinačno govorili o svakoj od tih mogućnosti“, rekao je premijer.

<<<Crna Gora i Azerbejdžan se odlično razumiju<<<

Marković se popodne sastao sa predsjednikom Nacionalne skupštine – Mili Medžlisa – Ogtajem Asadovim. Na sastanku je iskazano obostrano zadovoljstvo kvalitetnim i sadržajnim međudržavnim odnosima Crne Gore i Azerbejdžana uz zajednički zaključak da takve odnose treba iskoristiti za snaženje ekonomske saradnje.

<<<Marković položio vijence na spomenik osnivaču modernog Azerbejdžana<<<

Predsjednik Parlamenta Asadov rekao je da Azerbejdžan i Crna Gora imaju potpisanih osamnaest međudržavnih dokumenata, ali da to vidi tek kao početak.

Posebno se zahvalio Crnoj Gori na dobrim uslovima poslovanja koje je pružila azerbejdžanskom Azmontu koji gradi Porto Novi – jedan od najprestižnijih turističkih kompleksa u regionu.

“Postoji veoma velika spremnost njihove države i njihovih investitora da se još jače okrenu prema Crnoj Gori i da pored jedne od najvećih pojedinačnih investicija koje imamo u turizmu u Crnoj Gori – Porto Novi – dobijemo i druge, i da radimo na prilikama za formiranje i razvoj malih i srednjih preduzeća“, rekao je Marković.

Šef crnogorske Vlade je ponovio predsjedniku Nacionalnog parlamenta Ogtaju Asadovu očekivanje iskazano i na sastanku sa premijerom Novrozom Mamadovim da naša zemlja očekuje podršku Azerbjedžana kod institucija Evropske unije kako bi Jadransko-jonski energetski koridor zadobio finansijsku podršku jer je on važan i za Crnu Goru i za cio region Balkana.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Roćkovi dometi
Gost
Roćkovi dometi

Bolje vrabac u ruci nego EU na grani!

radijatorčići
Gost
radijatorčići

Kakva EU i bakrači!

Marcello
Gost
Marcello

Usli u NATO i idu ljube skute bivsih SSSR zemalja ….

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Azerbejdzan je bivsi Sovjetski Savez. Okreni obrni, ne moze CG bez Rusije.

ElemenT
Gost
ElemenT

Zelis da kazes da su Srbi Hrvati??

Nije bitno
Gost
Nije bitno

Azerbejdžan ne želi da ima ništa sa Rusijom. I 100 puta bi radje u EU nego u nekakvu ekonomsku uniju sa Rusijom. To govore njihovi gradjani. E, da umalo da zaboravim, Srbi su Turko-cigani.

4 C
Gost
4 C

Kad nece EU da nam se okrene, ima ko hoce. Pa neka se posle cude EU-ropljani otkud svi ovi azijati na njihovom pragu. Samo da im ne bude kasno jer moze i CG da odustane od EU kao i Island

Send this to a friend