Politika

Marković čestitao Merkelovoj: U CG imate pouzdanog partnera

Premijer Duško Marković čestitao je saveznoj kancelarki Njemačke Angeli Merkel pobjedu Saveza partija CDU/CSU, na parlamentarnim izborima u toj zemlji.

Njemačka izborna komisija potvrdila jutros da je Savez partija CDU/CSU Angele Merkel pobjednik parlamentarnih izbora. Merkelova poručila da želi stabilnu vladu.

“Ovakav izborni rezultat potvrda je da njemački birači snažno podržavaju strateški pravac Vaše unutrašnje i vanjske politike, a istovremeno otvara prostor za dalju realizaciju ključnih ekonomskih i političkih ciljeva Vaše Vlade. Uvjeren sam da će to doprinijeti jačoj i stabilnijoj Evropi, u kojoj će i region Zapadnog Balkana naći svoje mjesto. Crna Gora je iskreno i bezrezervno posvećena takvoj viziji regiona i Evrope i želim i ovom prilikom da Vas uvjerim da ćete u Vladi Crne Gore i meni lično imati pouzdanog partnera u ostvarenju tog cilja“, navodi se u čestitki premijera .

Marković je izrazio i snažan interes Crne Gore za daljim jačanjem bilateralnih odnosa dvije zemlje na svim poljima, o čemu su premijer i kancelarka detaljno razgovarali jula ove godine na marginama Samita u Trstu.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
tschugo
Gost
tschugo

nije tacno da njemacki biraci snazno podrzavaju strateski pravac kancelarke merkel,jer je njena partija najveci gubitnik parlamentarnih izbora ,ali je zato osnazila desnicu,koja je treca partija u njemackom parlamentu,jer biraci nijesu bili zadovoljni

Dukljanin
Gost
Dukljanin

meni eu ne treba. ..uvijek protiv eu. ..uvijek za cg

Andria
Gost
Andria

Crna Gora polako ali sigurno ka Evropi.Bravo!

Send this to a friend