Politika

Marković – Davije: Rezultati izbora nesporni

Parlamentarni izbori u Crnoj Gori, održani u oktobru prošle godine, bili su fer i demokratski, a njihovi rezultati su nesporni, zajednički je ocijenjeno na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i šefice Misije Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS) u Crnoj Gori ambasadorke Mariz Davije.

Kako je saopšteno iz kabineta premijera, sagovornici su se saglasili da je odlične odnose Crne Gore i OEBS-a, potrebno dodatno razvijati kroz projekte vezane za vladavinu prava i dalje jačanje institucija.

To je, kazao je predsjednik Marković, najbolji odgovor na sve izazove, uključujući i pitanja mira i stabilnosti.

Ambasadorka Davije je kazala da će OEBS nastaviti dobru saradnju i partnerstvo sa Crnom Gorom, kao i da će pružati podršku za ispunjavanje Kopenhaških kriterijuma.

“Konstatovano je da posebna pažnja treba da bude posvećena medijima i slobodi izražavanja. U tom kontekstu, premijer je istakao spremnost Vlade da kroz konkretne aktivnosti doprinese poboljšanju situacije na tom polju, uključujući i smanjenje finansijskog pritiska na poslovanje medija”, dodaje se u saopštenju.

Međutim, kako je ocijenjeno, potrebno je da i mediji dodatno rade na povećanju profesionalizma i samoregulaciji.

“Premijer je sagovornicu informisao i da su napori Vlade usmjereni na ekonomski rast i razvoj, smanjenje javnog duga i deficita ali na način da se ne ugroze šanse za valorizaciju resursa. Pažnja je usmjerena na privlačenje novih investicija ali i na strukturne reforme koje bi poboljšale biznis ambijent i efikasnost administracije”, saopštili su iz kabineta predsjednika Vlade.

Send this to a friend