Politika

Marković i Amfilohije sjutra o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti

Prvi sastanak premijera Duška  Markovića i mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija nakon stupanja na snagu Zakona o slobodi vjeroispovijesti biće održan sjutra, saopšteno je iz Vlade.

“Ovo je prvi sastanak na inicijativu premijera povodom Zakona o slobodi vjeroispovijesti i uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica nakon stupanja Zakona na snagu”, navode iz Vlade.

<<<Usvojen Zakon o slobodi vjeroispovijesti>>>

Podsjetimo, premijer Marković uputio je 28.januara mitropolitu crnogorsko primorskom Amfilohiju pismo u kome ga poziva na dijalog o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica navodeći da je Zakon stupio na snagu i da rokovi za njegovu primjenu teku.

“Želimo da sa Vama, sveštenstvom i monaštvom pravoslavne crkve u Crnoj Gori, podijelimo očekivanje i nadu da – uprkos izazovima i polemikama, a posebno političkim uplitanjima iznutra i s vani – donošenje Zakona neće izazvati nove podjele u pravoslavnom biću Crne Gore. To istovremeno znači da je i vrijeme i prilika da se još snažnije posvetimo slozi, zajedništvu i izgradnji povjerenja, a naročito unutar pravoslavne konfesije, kao najbrojnije. Vlada tu priliku vidi i prepoznaje, i biće joj snažno posvećena”, navodeno je tada u pismu.

Amfilohije je 3. ferbuara odgovorio da je spreman da se sastane sa premijerom Markovićem. Amfilohije je tada poručio da je MCP spremna za razgovor sa Markovićem “kako bi se u skladu sa pravnim poretkom Crne Gore uklonio Zakon ili diskriminatorske odredbe”.

<<<CdM saznaje: Đukanović potpisao Zakon o slobodi vjeroispovijesti>>>

Skupština je Zakon o slobodi vjeroispovijesti usvojila 27.decembra prošle godine. Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović Zakon je potpisao 28. decembra.  Zakon je na snagu stupio 8. januara.

M.D. 

197

avatar
1000
79
118
0
 
128
GocaBot šefMilicaMilicaMilica
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
PrincOdKonika
Gost
PrincOdKonika

Imali Seselj koju poruku za nas, vec je pola 12 ??

Ludak
Gost
Ludak

Marko, Mila, Fileo PG,… spavate li,…. ni šef vam ne spava,… Možda je DK. u pravu, što reče da je DM zdravo tkivo,…

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Predlažem našem poštovanom Predsjedniku Vlade da prije sastanka sa Amfilohijem obavezno pogleda sinoćnju emisiju “zumiranje” i uvjeri se što svetosavska sekta radi nad spomenicima kulture najvišeg značaja.

Milica
Gost
Milica

U pravu ste, kada sam gledala emisiju, nisam mogla da zamislim da postoji nečiji mozak da može onako nešto uraditi. Pa oni uništavaju sve ono što je vijekovima bilo i postojalo u našoj zemlji.

Tivat
Gost
Tivat

Predlžem poštovnom Predsjedniku vlade gosp. Markoviću da i pored obaveza obavezno pogleda sinoćnju emisiju “zumiranje” da vidi što po Crnoj Gori radi svetosavska sekta nad spomenicima kulture najvišeg značaja za našu samobitnost i postojanje.

Snjeguljica
Gost
Snjeguljica

Sto pises pod raznim nickom
Koliko ce ih danas biti .Mozda 30 ILI 40
Koji si ti poslusnik partijski

Bot šef
Gost
Bot šef

Bot Bubašvaba ima preko 60 nikova!

Student
Gost
Student

Jutros se probudih u 7
Prvo pogledah na CDM umrli. me I kada vidjeh da me tu nema ustadoh

jasna
Gost
jasna

Kako si uspio da se probudiš u 7 a da napišeš poruku u 6:04?

Fileopg
Gost
Fileopg

prvo reče kako nema potrebe da se sastaju prije nego se ukine zakon, a kad počeše pomalo da duše litije sagnu glavu ka mlada pred prvu bračnu noć i pokuca na otvorena vrata. Amfilohije želi samo novu energiju na molebanima koju misli da će ubačiti poslije neuspjelog sastanka. Njemu nije cilj promjena zakona nego rušenje Crne Gore i dovođenje onih… Više »

Darko
Gost
Darko

Markovicu vidio si cjepanje zastave !!! Uce djecu tome jadu !!!
Nema nazad nikad vise 1918

Katastrofa
Gost
Katastrofa

Čime se mi bavimo u 21om vijeku.
Sve je monopolizovano, okupe se neki tipovi u suknjam i uzurpiraju nam vjerska osjećanja, tipovi u kravatam zavlače ruke u naše džepove.
Nijesmo daleko odmakli od vremena poglavica i vračeva.

Anonimous
Gost
Anonimous

Srpska crkva ne da Crnogorcima crnogorske svetinje. I još se prave žrtvom. I još se pozivaju na čestitost. Ili na pravo korištenja koje su krađom i dekretom prokletoga kralja dobili (ne, ne, nijesu ukrali) na poklon….

Dejan
Gost
Dejan

StAndard građana Markovicu? O tome se ne prica to kao nije bitna tema za sve nas?

Milica
Gost
Milica

Biće i o tome, prvo treba o izdajnicima koji ruže državu, pale svoju zastavu, nose tuđu, skandiraju Kosovo… Uvijek se pitam što ne krenete put Kosova…

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Vucko im objasni,vojvodi i Miloradu zbog tehnickih problema to jest sankcija ne mozemo vam Izaci u susret hvala.

123
Gost
123

Amfilohija za Vladiku Crnogorske crkve i zadovoljiti ce se on. To on i trazi.

Šavnik
Gost
Šavnik

Evo nam Amfi posta prvi Mitropolit Crnogorske autokefalne Pravoslavne Crkve !!!

Pedja
Gost
Pedja

Necemo srpsku drzavu Markovicu! Nismo glasali za takvu drzavu. Popustite li sjutra sve sto je uradjeno pada u vodu i sve gubi smisao. Crna Gora Crnogorcima🇲🇪

Баранин
Gost
Баранин

Прво да се закон укине, а друго да скинемо ове безбожнике са власти Амин

Ragnar
Gost
Ragnar

Jesi li ti iz Irana?

Send this to a friend