Politika

Marković i predstavnici CDT-a i GA razgovarali o snaženju izbornog sistema i putu ka EU

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković razgovarao je danas sa izvršnim direktorom Centra za demokratsku tranziciju CDT Draganom Koprivicom, kao i sa predstavnicima Građanske alijanse koje je predvodio programski direktor Boris Raonić, a u okviru dijaloga i inicijative “Savez za Evropu”, kroz koju se želi postići konsenzus o pitanjima važnim za prevazilažinje podjela i dinamičniji put ka Evropskoj uniji.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika Vlade, u veoma konstruktivnom, kvalitetnom i sadržajnom razgovoru, premijer i predstavnici Vlade su dobili više prijedloga i inicijativa u cilju jačanja kredibiliteta institucija i povjeranja javnosti u njihov rad, kao i snaženja izbornog sistema.

“Podsjećamo da je Vlada pokrenula širok dijalog sa relevantnim društvenim akterima u cilju unapređenja integracionog procesa kao ključnog cilja državne politike, te završetka procesa sveobuhvatnih reformi i ukupnog napretka društva”, naveli su.

Poručuju da će Vlada odgovorno i sa pažnjom razmotriti sve sugestije koje je dobila na današnjem sastanku od CDT-a i u odnosu na njih se odrediti u toku ili na kraju cijelog procesa.

Premijer Marković sa predstavnicima GA razgovarao o potrebi snaženja institucija

Dijalog u okviru Saveza za Evropu, premijer Marković i članovi Vlade danas su imali i sa predstavnicima Građanske alijanse, predvođenim programskim direktorom Borisom Raonićem, tokom kojeg je otvoreno razgovarano o izazovima na putu evropskih integracija i jačanja vladavine prava.

Predstavnici Građanske alijanse su dali više konstruktivnih predloga u cilju jačanja administrativnih kapaciteta i potencijala, uz ocjenu da je potrebno snažiti institucije koje bi trebalo da efikasnije rade na pitanjima vladavine prava.

Predstavnici ove NVO su takođe ukazali na potrebu unapređenja principa odgovornosti na nivou institucija, kako državne uprave tako i pravosuđa, čime bi se doprinijelo kvalitetnijoj zaštiti interesa i potreba svih građana.

Na sastanku je vođen širi dijalog o pitanjima važnim za proces evropske integracije i sveukupan društveni razvoj. Vlada će pažljivo razmotriti sve dobijene predloge i sugestije i zauzeti konkretne stavove u odnosu na njih.

Sastancima su prisustvovali potpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku Zoran Pažin, ministarka javne uprave Suzana Pribilović i glavni pregovarač sa EU Aleksandar Drljević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
KPJ
Gost
KPJ

ZIVIJELA JUGOSLAVIJA

🔴🔵⚪
Gost
🔴🔵⚪

Pregovara sa NVO o izborima, zemljo otvori se.

Evropa
Gost
Evropa

Naredba preo crte
🤣🤣🤣

Send this to a friend