Politika

Marković jasan: Crna Gora neće biti srpska, Amfilohije na čelu anticrnogorske opozicije

Zamjenik predsjednika DPS-a, Duško Marković,  danas je iz Pljevalja povodom aktuelnih dešavanja zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti  poručio da Crna Gora neće biti srpska, i naglasio da se  mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije nažalost stavio na čelo anticrnogorske opozicije.

“To je rezultiralo sinoćnim protestom i litijom gdje samo za Crnogorce nije bilo mjesta. Siguran sam da će građanska i demokratska Crna Gora i ovaj put odbaciti takav folklor i destrukciju”, poručio je Marković na sjednici u proširenom sastavu Opštinskog odbora DPS Pljevlja.

Marković je kategoričan da su litije pokazale da nijesu vjerske, nego političke, i da su usmjerene na promjenu vlasti i ugrožavanju suverenosti Crne Gore, ali i upozorio da država to nikome neće dozvoliti.

“Ovaj Zakon jednako gleda na pravasvakog pojedinca da se slobodno vjerski izražava i da se moli Bogu kojempripada i kojem vjeruje. Ovaj Zakon apsolutno ne stavlja u prvi red nijednuvjersku zajednicu, ni Srpsku pravoslavnu crkvu, ni Katoličku crkvu, ni Islamskuzajednicu ni Jevrejsku zajednicu, pa ni Crnogorsku pravoslavnu crkvu”, kazaoje Marković.

On je danas u Pljevljima kazao da propaganda da će Crna Gora biti srpska, uz vulgarno plakatiranje i farbanja po našim gradovima, neće pokolebati Crnu Goru da Vlada i institucije zaštite Ustav i primjenom zakona sačuvaju državnr i nacionalne interese.

Marković je danas na sjednici u Pljevljima kazao da ovaj grad i njegovi žitelji imaju razloga za optimizam.

“Pokrenuli smo brojne akcije i sa državnog i sa lokalnog nivoa koje će u kratkom roku od dvije godine u Pljevljima stvoriti uslove za kvalitetan i komotan život. Najvažniji projekat je ekološka rekonstrukcija TE Pljevlja koja ne smije kasniti ni dana. To je ključno pitanje za sve nas i biće riješeno”, naglasio je zamjenik predsjednika DPS-a.

Kako je saopšteno iz OO DPS Pljevlja, na današnjij sjednici je podnijet je izvještaj o realizaciji izbornog programa u kome je konstatovano da se u potpunosti realizuju projekti za koje smo dobili apsolutnu podršku građana na predhodnim izborima. Takođe, istaknuto je da je veliki broj infrastrukturnih objekata završen ili da su mnogi u fazi realizacije. Ovakav učinak, plod je kvalitetne saradnje lokalne uprave i Vlade Crne Gore.

Članovi Opštinskog odbora DPS-a Pljevlja u svojim diskusijama dali su bezrezervnu podršku naporima Vlade i svih državnih organa, da se radi na iznalaženju najboljih rješenja za očuvanje svih tradicionalnih i savremenih vrijednosti naše države.

Posebno je apostrofirano jedinstvo građana u razvijanju dobrih međuljudskih odnosa, bez obzira na vjerske, nacionalne ili bilo koje druge razlike. Istaknuto je da je upravo to vrijednost po kojoj je naša sredina prepoznata i koju nema niko pravo da ugrožava. Ne spori se nikome da u skladu sa zakonima države, koja je prva sledeća članica Evropske unije, izrazi svoj stav po bilo kojem pitanju, pa i pitanju eventualnih sporenja oko uređivanja odnosa države i vjerskih zajednica.

Međutim, mora se znati način i moraju se poštovati norme, jer ako postoje iskrene namjere i dobronamjerni sagovornici uvijek ima mjesta za razumijevanje i dogovor. Ne treba braniti svetinje, niti bilo koje objekte od nas koji smo iskreno utkali sav svoj rad u razvoj naše države i našeg grada. Mi smo partija koja ne broji članove ni po vjeri ni po naciji. I tako će biti ubuduće. DPS je partija koja gradi budućnost, i vrijeme će pokazati još jedan put, kao i do sada, da je naša politika ispravna. Niti će kome biti oduzeto, niti ugroženo bilo koje ljudsko pravo pa i, pravo na ispovijedanje vjere.

Sjednici Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista u Pljevljima prisustvovali su koordinatori ispred Predsjedništva i Izvršnog odbora, Ilija Ašanin i Dijana Gomilanović. Sjednicom je predsjedavao predsjednik Opštinskog odbora Vlade Milinković.

M.D. 

246

avatar
1000
120
126
0
 
202
Toliko.Narcis ZgubidanCrnogoracdagySory
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Toliko.
Gost
Toliko.

Nikad nece Crna Gora biti obala srpskog mora.
Podrska!

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Čuo si Risto!Pa pamet u glavu!

dagy
Gost
dagy

E moj Markovicu znas ti dobro da sve neprirodno i nametnuto propadne kad tad,Crna Gora ce biti ono sta je vazda bila dok je ovog naroda…ne mozete protiv svog naroda…opasuljite se.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Тешко је прихватити да је дошло вријеме да се пакују кофери али је тако .Неко ће пут Спужа а неко у земље региона.Дирнули сте у оно што је Црногорцу најсветије Српску цркву и сад на кољенима пред Владиком молите за преговоре али и сами знате да их неће бити .

MMM
Gost
MMM

Crnogorac i sveta srpska crkva je nespoiivo.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Прочитај нешто што није написано посље 2006те па ћеш виђет да јес .

Sonja
Gost
Sonja

Ne potpisuje se ovako jer znamo da nisi….

Mladen
Gost
Mladen

Zalosan premijer jos zalosniji čovjek.

Boris
Gost
Boris

gotovi ste!! dzabe vam je sve!

Aca
Gost
Aca

Nikada više 1918.

Fujitsu Siemens
Gost
Fujitsu Siemens

Marković jasan: Crna Gora neće biti srpska.
Građani još jasniji: Crna Gora mora biti i srpska (dakle svih građana Crne Gore).

Sasa
Gost
Sasa

A koliko to ima Bogova…kao da je u pitanju Hindu religija..

brkoo
Gost
brkoo

Uzdajući se u silu sami ste napravili problem pa ga sami i rješavajte. Umjesto da nastupate kao Premijer svog naroda nastupate kao podpresjednik partije što je morate priznati žalosno.

Šamo
Gost
Šamo

Imaš li biti svog mozga ili samo ponavljaš što Risto kaže ?
Nije Crna Gora i narod Crnogorski imao podmuklijeg neprijatelja nos crkve srba MCP-SPC !

Svastara
Gost
Svastara

Samone na pasulj vojnicki si jel

jovan
Gost
jovan

Markovic je rekao istinu .Neprijatelji nezavisnosti iz 2006. su konacno nasli vodju i krenuli u borbu za rusenje vlasti.
Ima crkva i drugi cilj, ali vecini smeta nezavisnost !

MMM
Gost
MMM

Nasi crveni barjaci i zlatni orlovi su njima krv u ocima.

Titov pionir
Gost
Titov pionir

Duje
Idu li famelje ovijeh sa TVCG u litije
Nesto su skroz pogubljeni na TV

Istina
Gost
Istina

Sta reci a ne zaplakati na ovu izjavu ni u bivsoj drzavi niko i nikad nije sporio CG i uvjek smatrali ljude iz CG za bracu a ovaj prica o nekoj satanizaciji CG smjesno

Roro
Gost
Roro

Pa što ne izađe sa Pljevljacima da prošetaš,Premijeru svih građana?

IzPlevalja
Gost
IzPlevalja

Kako kad je samo 12 telohranitelja s njim?

Sory
Gost
Sory

Ne izlaze svi pljevljaci izlaze oni koji sanjaju da se pripoje drugoj državi. Ali toga neće biti

Nemocni
Gost
Nemocni

Nemocni ste bili skinuti Albanske zastave sada morate malo gledati krecenje omladine koja se budi protiv ovakvog sistema
Pozurite da vas Amerika ne upozori

SECERU
Gost
SECERU

Znate vi gospodine I, za mafiju kriminal korupciju plate od kojih se ne moze zivjeti placanja Kalicima pustanje kriminalaca omladine koja ne zeli kokainsku rabotu sinova cija djeca su kumovi sa Albancima Hrvatima I Srbima I koji koracaju uz narod svoj slanja policije da okupira Cetinje poslatih da uznemire gradjane placanje sms lijecenja znate da je ovo ranije sa Crkvom… Više »

Boris
Gost
Boris

zasto minusi botovi.pa i vasi roditelji primaju penzije od 120 eura!

Send this to a friend