Politika

Marković – Madoks: Važno da Crna Gora nastavi evropski i evroatlantski kurs

Crna Gora i Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske imaju odlične bilateralne odnose, dobru saradnju na političkom nivou koju je potrebno dodatno oplemeniti snažnijim ekonomskim vezama, saopštio je predsjednik Vlade Duško Marković na sastanku sa novom britanskom ambasadorkom u Podgorici Karen Madoks.

“Veoma smo ponosni i zahvalni za partnerstvo, saradnju i podršku koju smo dobijali od UK na putu evropskih i evroatlantskih integracija”, kazao je Marković.

Konstatujući da je ostvarena saradnja u brojnim sferama, on je posebno istakao podršku u oblasti vladavine prava i jačanju institucija.

Kako je saopšteno iz Vlade, Madoks je istakla da će biti posvećena daljem unapređenju saradnje između Ujedinjenog Kraljevstva i Crne Gore i da se nada da će uskoro biti potpisan Sporazum o partnerstvu, trgovini i saradnji koji će biti osnov za snaženje ekonomske saradnje dvije zemlje.

Podsjetila je i da su dvije zemlje zajedno radile na unapređenju poslovnog ambijenta i konkurentnosti, energetici, inovacijama i digitalnoj agendi te da će se podrška nastaviti u tim, ali i svim drugim oblastima u kojima su ostvareni značajni rezultati – vladavini prava, odbrani, obrazovanju.

Marković i Medoks su se saglasili da je od izuzetnog značaja da Crna Gora nastavi svoj evropski i evroatlantski kurs.

Kako su saopštili iz Vlade, Madoks je kazala da će Ujedinjeno Kraljevstvo nastaviti da pruža podršku u tom pravcu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pine
Gost
Pine

To je moglo samo sa dps na celo.. jedina stranka evropska. A ovi sastavljaju vladu po manastirima. Koja sprdnja! Ne pamti se u istoriju tako nesto. Prava spanska sapunica

Branko
Gost
Branko

Tako je, vi imate veoma dobru uspostavljenu saradnju.

Robin
Gost
Robin

Samo politika DPS je bila i ostala jedini garant prosperiteta Crne Gore i njenih gradjana

Zdravko1986
Gost
Zdravko1986

Crna Gora je do 30.avgusta imala stabilan svoj razvojni put mira i stabilnosti, sto ce biti sada u narednom mandatu nlve Vlade, ne smijem ni da pomislim. Ali dobru se ne nadam

Teona
Gost
Teona

Crna Gora sa novom parlamentarnom većinom i novom vlašću nece nastaviti evropski i evroatlantski put

Send this to a friend