Politika

Marković: Nadam se da grad Ljuba Čupića neće dozvoliti da ga zastraši bašibozluk onih čija je ideologija devedesetih poražena četiri puta za samo devet godina

Tomislav Marković

Posljednji događaji u Nikšiću pokazuju da je proces “osvježavanja” Crne Gore tek počeo. Srpska napredna stranka više i ne krije da se miješa u unutrašnje procese u susjednoj državi, pa su tako sad počeli sa terenskim radom, šaljući svoje partijske funkcionere i aktiviste u ispomoć četničkom vojvodi Andriji Mandiću, kazao je za CdM politički analitičar iz Beograda Tomislav Marković. Komentarišući isisivanje grafita na džamiji u Nikšiću Marković naglašava da je riječ o genocidu. On navodi da se nada da grad Ljuba Čupića neće dozvoliti da ga zastraši bašibozluk onih čija je ideologija devedesetih poražena četiri puta za samo devet godina.

“Ne znam kad je to SNS preregistrovao svoju djelatnost i postao firma za izborni konsalting. Nikšiću su namijenili sudbinu pripajanja “srpskom svetu”, pa naprednjačke “demokratske” izborne metode gledaju da presade u komšiluk, otuda crni džipovi, novac za glasanje, pritisci, prijetnje i slični “demokratski” postupci”, navodi Marković.

On ističe da je zanimljivo je da se tu našao i lider Dveri Boško Obradović, što pokazuje jedinstvo između srpskih vlasti i dobrog dijela opozicije, bar kad su na redu tzv. nacionalna pitanja. Što se njih tiče, dodaje Marković, Crna Gora je, kako reče ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković, “klasična srpska država”.

“Ideološki sadržaj tog “osvježenja” je jasan i može se pročitati na zidu Hadži Ismailove džamije – to je genocid. Oni koji ispisuju grafite mržnje i prizivaju novu Srebrenicu očigledno su ohrabreni promjenama u Crnoj Gori, odnosno skretanjem u pravcu četništva i velikosrpske ideologije. Treba reći da onaj ko podržava genocid u Srebrenici, podržava i svaki drugi veliki zločin, na primjer genocid u Jasenovcu ili holokaust. Što je i logično, budući da su u Drugom svjetskom ratu ustaše i četnici lijepo međusobno sarađivali na istrebljenju”, kaže on.

Prema njegovim riječima nije ni čudo da se pojavljuju ovakvi grafiti kad je Skupština Crne Gore odbila da se bavi Rezolucijom o genocidu u Srebrenici, time je sve rečeno.

“Tako je vladajuća većina ohrabrila svaku budalu koja se divi masovnim ubicama da tragove svog nečovještva ostavlja po zidovima džamija i da skrnavi svetinje. Treba reći da takvi sebi uzalud utvaraju da su nekakvi veliki Srbi, branitelji srpstva i slično: oni naprosto sopstvenu žudnju za zločinom i razbojništvom maskiraju brigom za naciju i sličnim “zvučnim banalnostima””, naglašava Marković.

Taj njihov heroj Ratko Mladić, kako ističe Marković, je ubijao i Srbe, recimo prilikom opsade Sarajeva.

“”Tuci Velušiće, nema mnogo srpskog življa tamo” – tako je glasila naredba ovog srpskog izroda kakvih smo mnogo imali u istoriji. Grafiti mržnje nisu prijetnja samo Bošnjacima, već i drugim nacijama u Nikšiću i Crnoj Gori, Crnogorcima, Hrvatima, Albancima, pa na kraju i svakom Srbinu koji ne pristaje na zločinačku ideologiju”, rekao je Maeković.

Njihov cilj je, pojašnjava on, da zastraše, da prikažu sebe kao silu, jer jedini argumenti koje imaju su batina i strah.

“Nadam se da grad Ljuba Čupića neće dozvoliti da ga zastraši ovakav bašibozluk, čija je ideologija devedesetih poražena četiri puta za samo devet godina, u čemu vjerovatno drže svjetski rekord”, zaključio je u izjavi za CdM Marković.

A.Obradović

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Srbo
Gost
Srbo

Mi Srbi imamo 0 poraza.

KPJ
Gost
KPJ

Mandic je za tebe gospodin

Mitar
Gost
Mitar

Opet apelujem na normalne ljude da ne zovu Srbima neprijatelje CG ! Kao sto vidimo Srbija u sebi ima dozu normalnosti pa makar Markovic sam bio!!! Zbog njega i slicnih ne smijemo satanizovat sve Srbe ni slucajno!!!

Mirko
Gost
Mirko

Naravno da je klasična srpska država.

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Narod je brzo zaboravio devedesete,i ponovo bi da vrati šešeljovce na vlast,ponovo bi izgleda zbog pokvarenih popova da ratuju!?

Pepa
Gost
Pepa

Iz niksica sam ali kad cujem pojedine zadojene mrznjom smuci mi se…posebno velje hriscane srbende niksicke.. sramota me od takvih..

Bokelj
Gost
Bokelj

Tako je, nikad više DPS i Ljubo se borio protiv četnika i komita

Emma
Gost
Emma

Hrabro gospoine.Pazite se zla.

Putin
Gost
Putin

Hvala ti Boze sto nisam Srbijanac !

Ale
Gost
Ale

Ovaj kao Komšić iz Bosne, koga podrži, gubi sigurno

Niksic
Gost
Niksic

Do pobjede u Niksicu. Crna Gora vjecna da je.

Баранин
Gost
Баранин

Можеш само да се надаш, 😂

Vukota
Gost
Vukota

Ovo se Daka bori u Nk da moze da nastavi svoj sverc,a kum ce pomoci. Niksicani,ne bore se svetosavci zbog vas jer vas sve slagase,no da napune svoje nobe movcanike. Pa vi izaberite. Prodana dusa ili Crna Gora koju cemo sredjivati mi iznutra a ne svakakve bjelosvjetske sorte iz inostranstva. Cim im pomazu strani špijuni sa vizit kartama stranih ambasada… Više »

Carlito
Gost
Carlito

Pa ko je promovisao tu ideologiju 90-ih??? Milo Đukanović ili neko drugi, n

Nagual
Gost
Nagual

Kako je moguće da DPS izgubi u gradu dje ima 65 % Crnogoraca a samo 20 % Srba.. Znači da su naćerali na hiljade i hiljade nacionalnih Crnogoraca da glasaju za njihov pad.. A sve zbog sveošte pljačke grada i države koju sprovode dugi niz godina ili decenija

Posrbice3'13NK
Gost
Posrbice3'13NK

Hvala ti boze sto nijesam srbin.

amo
Gost
amo

Potpuno si u pravu,jer kako rece njihov otac nacije Dobrica Cosic srbima je u krvi da lazu,to imje gen.

Dula
Gost
Dula

Tako je g. Markovic.

ddr
Gost
ddr

Steta je druze sto vise ljudi ne razmislja kao ti, tj da ima mozga, ali nazalost spadas u 2 % .

Hunter
Gost
Hunter

Svi za URU 🇲🇪💪

Sefika
Gost
Sefika

Svi za hunter ns k,,,,,

Kojot
Gost
Kojot

Ura je sramna i fukarska partija.

Pepa
Gost
Pepa

Mici tu zastavu sramoto

Send this to a friend