Politika

Marković: Nema opasnosti po državu, atmosferu prevrata nećemo dozvoliti

Opasnosti po državu i njen politički sistem zbog protesta nema, to ne mislim, nego sam siguran, kazao je danas na premijerskom satu u Skupštini predsjednik Vlade Duško Marković, dodajući da stvaranje atmosfere prevrata neće dozvoliti.

Andrija Popović iz Liberalne partije pitao je Markovića da li su nadležne državne institucije spremne da zaštite ustavni i pravni poredak naše države u slučaju eventualne radikalizacije dosadašnjih dostojanstvenih i mirnih protesta, imajući u vidu da su oni ranije uglavnom prerastali u nasilne demonstracije, koje su vodile destabilizaciji države.

“Crnogorske institucije sposobne su i spremne da zaštite ustavno-pravni poredak naše zemlje u bilo kom trenutku i u bilo kojim okolnostima”, poručio je Marković.

Kako je rekao, siguran je da opasnosti po državu nema.

“Jer naša zemlja danas nije Crna Gora iz 1918, niti iz 1998. To su bile drugačije istorijske okolnosti, ne samo u Crnoj Gori, nego i u okruženju. Ali, podsjetiću Vas, i pored takvih okolnosti, Crna Gora je odgovorila tim izazovima, izborila svoju evropsku i euroatlantsku budućnost, koja, kao ni njena nezavisnost, ničim ne može biti ugrožena”, kategoričan je premijer.

On je uvjeren da demonstranti, koji protest vide kao način za iskazivanje mišljenja povodom dozvoljenih ciljeva koji ih objedinjuju, ne žele da ruše, već grade.

“Ali ono što nećemo dozvoliti je stvaranje atmosfere prevrata”, poručio je Marković.

Osvrnuvši se na smanjenje nezaposlenosti, rekorde u turizmu, poljoprivredi, stanje u zdravstvu, prosvjeti, rekao je da nema mjesta protestima povodom rada Vlade.

Ocijenio je, ipak, da prostora za poboljšanje stanja u svim segmentima ima.

“Ali dijalog treba da se vodi u institucijama koje su u Crnoj Gori legitimne i funkcionalne”, zaključio je predsjednik crnogorske Vlade.

Nema stajanja i izmicanja dok se kriminal ne protjera iz države

Poslanik Demokratske partije socijalista Mihailo Anđušić pitao je Markovića koje aktivnosti je Uprava policije sprovela prema pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa u posljednjih šest mjeseci i šta je konkretno urađeno na rasvjetljavanju teških krivičnih djela koja su izvršena na teritoriji naše zemlje u proteklom periodu.

Predsjednik Vlade kazao je da je od 1. septembra do 1. marta obavljeno 4.487 kontrola kriminalaca i podnijeto 78 krivičnih prijava.

“Pretresima objekata koje su koristili pripadnici organizovanih kriminalnih grupa pronađeni su i oduzeti oružje i oprema namijenjeni za izvršenje teških krivičnih djela. Iz Ministarstva unutrašnjih poslova informisali su me da je tim aktivnostima u 2018. godini spriječeno 20 likvidacija”, naveo je Marković.

To je rezultiralo time da se veliki broj kriminalaca, kako je naglasio, ne nalazi u zemlji.

“Znači, razumjeli su poruku – u Crnoj Gori nijesu sigurni i na našim ulicama nema komfora za njih i njihove aktivnosti”, kategorično poručuje predsjednik Vlade.

Ipak, ističe, pravda ih stiže tamo gdje su najmanje očekivali.

“Uz podršku partnerskih službi i regiona i Evrope preduzete su brojne akcije, koje se ogledaju u hapšenju visokorangiranih pripadnika organizovanih kriminalnih grupa od Turske, preko Bugarske, Češke do Albanije i Kosova”, rekao je Marković.

Predsjednik Vlade je rekao da su u posljednjih šest mjeseci u Crnoj Gori izvršena četiri ubistva, od kojih su tri rasvijetljena.

“Izvršeno je i 17 pokušaja ubistva, od kojih je rasvijetljeno 16”, dodao je.

Takođe, rasvijetljena su i krivična djela iz prethodnog perioda.

“Dva ubistva u pokušaju, izvršena u Kotoru 2015. i 2016. godine, ubistvo košarkaša Ljuba Jovanovića na Cetinju iz 2011. godine, ubistvo Miodraga Kruščića u Podgorici i rasvijetljeno i gnusno ranjavanje i napad na novinarku Oliveru Lakić iz 2018. Godine”, naglasio je Marković, poručujući da nema stajanja i nema uzmicanja, niti će biti finansijskih i materijalnih ograničenja da se ojača crnogorska policija, kako bi organizovani kriminal protjerali iz države.

Ž.N.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljuta
Gost
Ljuta

A ti bi pucao na narod je li?
Neće moći….prvo ce vas policija i vojska pohapsiti….a onda narod suditi..

RADOJKA
Gost
RADOJKA

samo nemojte dozvoliti nemire i dalje tvrdim da je moja drzava Crna Gora sigurna i provjereno je da vam institucije dobro funkcionisu, nikako nemojte da dopustite da vas neko losiji od vas ponizava, sve najbolje zelim vama kao predsjedniku vlade i predsjedniku Milu Djukanovicu i mom narodu u Crnoj Gori iz Novog Sada srdacan pozdrav

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Milo priča da je država ugrožena, Duško da nije. Očigledno su u nezboru, što mi se sviđa.

DUKLJA
Gost
DUKLJA

U PRAVU SU I JEDAN I DRUGI,ALI NEDAO BOG DA U PRAKSI DOŽIVIŠ TO.

Isaak
Gost
Isaak

Popovicu bolje da si ga pitao kada ce pocet ovaj narod i ovu drzavu da brane od nazovi biznismena i nesposobnog kadra. Biznismeni tipa Marovic stotine miliona iznesose iz drzave, zbog nespososbnih tuzioca svake 2 dana nekome isplacujemo 100-200 hiljada eura za “nepravedno lisavanje slobode ili oduzimanje imovine”. A cijene struje, goriva i jos mnogo cega rastu. Plate ostaju iste.… Više »

Bnjj
Gost
Bnjj

Nece ga Popovic to pitat jer je on dio tog sistema,budzetski patriota I uhljeb

DiKej
Gost
DiKej

Ja im dajem pare i huskam ih na proteste da bi se za mene borili ne bi li kako pokusao da se izvucem da ne sluzim kaznu koju sam zasluzio!

Fajter
Gost
Fajter

Niko ne moze nasilno da mijenja drzavu! Imaju instotuije koje su legitimne koje funkconisu, a ne mogu svima drugima da valjaju institicuje a njima ne! Prevaranti jedni!

istina!
Gost
istina!

E ko ne zna opoziciju skupo bi je platio, oni sad izigravaju zrtve, a zapravo su jedni obicni manipulatori koji lazu narod, znaju da ne mogu na izbore da dobiju vlast pa sad ovako rade s protestima.

Heroina
Gost
Heroina

U svakoj drzavi ima protesta, to je legitimno pravo ali to nijesu protesti grdjana kao sto ih opozicija predstavlja nego opozicije, pa neka lijepo dodju u institucije i neka razgovaraju lijepo od ulice nece nista postici.

StevanPG
Gost
StevanPG

Ovaj premijerski sat je dobar jer se vide konkretni rezultati sto je postignuto i kad se uporede sa ovima iz opozicije ogromna je razlika! Oni koji rade i ovi koji setaju i bune se a ne rade nista sem sto uredno plate primaju!

Bnjj
Gost
Bnjj

Lose se zivi u CG da nema iselhavanja u inoatranstvo klasni rat bi bio I the kako moguc ovako of 1989 iz CG je otislo preko 100000 ljudi,Milo i DPS patriote budzetske i njihovi sateliti su uzeli drzavne pare i resurse

Iskra95
Gost
Iskra95

E bas me zanima kako bi opozicija vodila drzavu, kad nijesu sposobni jednu opstinu da unaprijede i da omoguce bolji zivot gradjana!

Kinez
Gost
Kinez

Ono sto je znacajno jeste da gradjani prepoznaju namjere opozicije, koja gleda samo svoje interese, a gradjani su im samo potrebni da uz pomoc njih smijene vlast.

DonjiKokoti
Gost
DonjiKokoti

Prvo i osnovno Vlada ima politicare koji imaju svoje kredibilitet koji su postovani, koji vec iza sebe imaju dugogodisnje iskustvo i ovo je dokaz da sve sto je izbornim programom DPS obecao svojim gradjanima danas to je i ispunjeno.

Enesa
Gost
Enesa

Sve institucije su na vrhuncu zadatka, da malo dodju u parlamentu, shvatili bi to i ovi iz opozicije!

Svetlana_TV
Gost
Svetlana_TV

Niko ne moze zaustaviti napredak Cg i njeno usvajanje zapadnih vrijednosti. A predsjednik nikad nece biti ugrozen od strane nesposobne opozicije, koja nikad nije postigla znacajniji uspjeh na izborima.

Cipsy
Gost
Cipsy

Zlatila se nama ova vlast danas, ja kad cujem kako se po Kotoru zale na opoziciju i kako se raspadaju dolje pa znate li kad bi ih glasao sjutra nikad!!

Marelica
Gost
Marelica

Svaka ti je na mjestu Markovicu! Svi zlocinci i trebaju da odgovaraju i da se preduzmu potrebne mjere za to!

Koviljka tomic
Gost
Koviljka tomic

Mene bi bio blam da znam da mi drzavu vode sjutra nepismeni ljudi, sto su prepisivali radove, sto idi kod Dake Davidovica po pare i instrukcije! Znaci tada bi u CG bio rasulo opste!

zacanka
Gost
zacanka

Znate li kad bi Becici uspio da on ovako prica u skupstinu?? Pa nikad ljudi moji, on plagira rad jer ga nije umio sam napisati a ne da prozbori koju da valja!

ines23
Gost
ines23

Prevrat se ne smije dozvoliti ako se misli na drzavu CG i njen narod! Znaci to bi bilo uzas po nas!

Boka
Gost
Boka

Kako ste dosli,tako ce te i poć’ ća!

Tommy_h
Gost
Tommy_h

Opozicija jedino pokazuje sposobnost za bojkot i proteste. Sramota.

Boki78
Gost
Boki78

Bravo predsjednice Vlade. Stvaranje atmosfere prevrata naravno da ne treba da dozvolimo.

Vitinka
Gost
Vitinka

Znate kad bi ovo opozicija uspjela da postigne? Nikad! Oni se evo percinaju izmedju sebe a ne da sjutra vode drzavu.

oliver14
Gost
oliver14

Dje je danas opozicija na primjer?? Dje su? Da cujemo i njih, nego oni ne dolaze u skupstinu, a znaju da protestvuju! Pa to nidje u svijet nema.

Kosta
Gost
Kosta

Po posle recite samo kako se ne radi u Crnoj Gori!

goran1978
Gost
goran1978

Ne mogu nikakvu opasnost po drzavu da izazovu ovi sto se predstvaljaju kao gradjani a zapravo su prikrivena opozicija! Oni su i samo svjesni da su pukli.

Komita
Gost
Komita

Dje je onaj DK pametni sto prica kako se milo i dusko ne slazu itd ? Ja bi rekao da su dobro koordinisani

Leart
Gost
Leart

Zivjela Crna gora !

Kaktus
Gost
Kaktus

Pitanje za opoziciju ,sto ne dodjkste da postavite pitanje neko kad ste toliko strucni da kritikujete sve k svakoga sem sebe samih

Bar_pamti
Gost
Bar_pamti

Ovo sto kaze za kriminal je ziva istina,kad je uspio bar da smiri smirice i cijelu crnu goru

kontraš
Gost
kontraš

Pitanje za premijera ,zasto zakonom o nacionalnim simbolima nije kaznjen vladimir pavicevic koji je kao izjasnjeni srbin osnovao ,,crnogorsku” partiju i milacic koji vodi nekakvu ,,pravu crnu goru ” i zalaze se za velikosrpsku ideologiju i poziva protestante da lome lokale i biju se sa milicijom

KontraMiting
Gost
KontraMiting

Poredjenje mila i sloba je apsolutni promasaj,sloba je neko zbog koga je tadasnja jugoslavija dobila bombe a milo je neko zbog koga crna gora postoji danas,ali prosjecan gradjanin koji istoriju uci na twitter feedu nebojse medojevica ne razmislja na taj nacin

Edi89
Gost
Edi89

Svaka cast za premijera

Vojnik777
Gost
Vojnik777

Postoje institucije za razgovor a ne ulica

ZarkoGolubic
Gost
ZarkoGolubic

Jasno je da Vlada radi odlican posao

Vaše ime
Gost
Vaše ime

“Jer naša zemlja danas nije Crna Gora iz 1918, niti iz 1998.” Namjerno ili slucajno niste pomenuli CG iz 1941/2 godine. Ne zelim ni jednu od tih CG a sve mi se cini da je ova danasnja konglomerat svih tih nakaznih Crnih Gora. Nijedan okupator nije ubio ni blizu crnogoraca koliko medjusobno. Kako to da se niko nije sjetio da… Više »

anoniman
Gost
anoniman

da ima ista normalno kod premijera i predsjednika skupstine crne gore oni bi podnjeli ostavke i preuzeli na sebi odgvornost za ovakvu situaciju u crnoj gori pitanje za premijera kome je odgovarao na premijerski sat praznim stolicama skupstine crne gore i kamerama sram ga bilo bolje da ne izlazi pred javnost crne gore i da se ne bruka

Boris N.
Gost
Boris N.

Ne dijelim to misljenje, cak sta vise da ima ista normalno kod opozicije bili bi u skupstini a ne na ulici

PRLE
Gost
PRLE

Tako im treba odgovoriti G. Markovicu.
Da se ne zanose i misle da mogu mijenjati vlast sa ulice.

A sad adio
Gost
A sad adio

A ono i Slobo se dobro drzao do pred kraj. A kako Slobo pade. Dva mjeseca prije pada cinjase se da mu niko nista ne moze. I on pristade na izbore. Izgubi ih. Ne priznade rezultate. Onda ode u zatvor.

O Tempora
Gost
O Tempora

To što pišeš ne odgovara istini (istina nije ti najjača strana). Ali, ja ti “toplo” preporučujem da testiraš Premijera, Državu i Crnu Goru. Ja neću znati kako ćeš završiti, taljaninu, ali i ti nećeš znati što te je snašlo. Mi smo u ratu taljaninu, moramo braniti Crnu Goru, ali za tebe je ovo karneval.

Branislav
Gost
Branislav

“Ali dijalog treba da se vodi u institucijama koje su u Crnoj Gori legitimne i funkcionalne”, zaključio je predsjednik crnogorske Vlade.
Živo me zanima koje su to institucije legitimne i funkcionalne? U Lutkarskom crnogorskom pozorištu!

detektivka
Gost
detektivka

ljudi, nemojte mi skupstinu prenositi na rtcg, prekinuli ste mi miss marple, jedino normalno sto se daje na taj kanal

Gradjandki
Gost
Gradjandki

Drzava su gradjani, a ne oni koji su umislili da su drzava. Gradjani hoce da drps ode. Nema ko tu nesto da dozvoljava ili ne dozvoljava.

Mufon
Gost
Mufon

s ko da dodje, Gradjandki, da dodju oni koji od pocetka potkopavaju temelje Crne Gore i prepisuju na sebe crnohorsko ime? Ko da dodje, reci jedno ime, partiju, program? Ko da dodje i kud da nas povede? U ambis?

MIki
Gost
MIki

Atmosferu koverti i korpucije dozvoljavate bez problema.

Radijator
Gost
Radijator

Ne kaze da nece dozvoliti koverte. No ko drpsovce vise sta pita. Lijepo je sto prolaze agoniju i daju nam prostora da uzivamo gledajuci ih u patnjama.
Trebalo je i ovo dozivjeti nakon 30 godina pakla. Ovo je radosno proljece za oslobodioce.

piko
Gost
piko

a onda je poslanik pitao sefa vlade kakvo ce vrijeme biti u subotu a on je rekao promjenljivo

Gost
Gost
Gost

Zelim vam svu srecu koja se moze pozeljeti da istrajemo na putu da stvorimo sebi i nasoj djeci bolje uslove za zivot a dusmani neka pocrkaju njima niko nije potreban sami sebi su dovoljni ne gledaj te u tudje dvoriste sa namjerom da komsiji crkne krava no snamjero da mu pomognete od tudjega dobra samo dobro

Podbišće
Gost
Podbišće

Bravo premijeru.

Vujović V.
Gost
Vujović V.

Org.kriminala nena bez sadejstva sa djelovima korumpiranih državnih institucija, to je sksiom.Na tom planu nema ni udaljenih aktivnisti. Q to se broji.

Gvido
Gost
Gvido

Pa sebe protjerajte onda

Jovanka
Gost
Jovanka

Ao. Kakva prica. Sto je ova muka sa ovom Crnom Gorom? Odje izgleda srece ne moze bit…

Simo
Gost
Simo

Steta velika kad procitah sporazum sto su pripremili bolje da ih nema.
Nema izbora koje ce oni priznati pa da ih sami organizuju osim ako ih ne dobiju. Jer toboze pokradene prosle izbore ne priznaju osim tamo gdje su oni pobijedili kao sto je Kotor, Budva, Novi. A mi ludi pa ne vidimo o cemu se radi.

Tragikomedija🎭
Gost
Tragikomedija🎭

Haha pricace sa zidovima.ignorisanje je najveca kazna.

Send this to a friend